15 yaşında okuldan ayrılmak mantıklı mı?

montanareyis12

Decapat
Daha fazla  
15 Yaşındayım. Okuldan ayrılmak istiyorum hevesim de yok. Okuldan nefret ediyorum. Sizce sanayiye girip, çırak olup, 5 sene sonra usta olduktan sonra kendi dükkanımı açmalı mıyım? Ailem okumamı istiyor ama karar sende diyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kaçıncı sınıfa gidiyorsunuz? Tahminen lise 1. sınıf öğrencisisiniz. Eğer ki cidden sanayide çalışabileceğinize eminseniz bırakabilirsiniz fakat sonra keşke bırakmasaydım diye pişman olacaksanız bırakmayın okulunuza devam edin. Dükkan açma konusunda ise onu sonra da düşünebilirsiniz daha şimdi düşünecek zamanda olmadığınızı düşünüyorum açıkçası.

15 Yaşındayım. Okuldan ayrılmak istiyorum hevesim de yok. Okuldan nefret ediyorum. Sizce sanayiye girip, çırak olup, 5 sene sonra usta olduktan sonra kendi dükkanımı açmalı mıyım? Ailem okumamı istiyor ama karar sende diyorlar.
Paran var mı? Ailenden yüklü miktarda miras kalır mı? Eğer bu iki sorunun da cevabı "hayır" ise okuldan ayrıldığın an berduşlara dönersin. Dükkan açmak artık o kadar da ucuz değil. Ayrıca sektörde nam salmazsan tutunamayacağının riskini de alabilmen lazım. Ayrıca şöyle bir şey var, çıraklık yaptığın işte de iyi olmak için okul okuman lazım. Okumazsan kuytu köşede milleti kazıklayarak servet sahibi olacağını düşünenlere dönüşürsün.
Sadece dükkan açmaya birkaç milyon lira bütçen olacaksa senin tercihin.

Öyle duyduğun gördüğün gibi kolay bir şey değil. Benim anne babam işçi ama gelirleri iyi, beni bir sebepten ötürü 15 yaşında okuldan aldılar açık liseye geçtim çalışmadım yani para kaygım yoktu ama insanın öyleyken bile mentali altüst oluyor. Öyle ağır çalışmaya dayanabileceğini sanmıyorum. Sağlığına yazık. Düz lise okuyorsun sanırım, madem okumayı bu kadar istemiyorsun hiç değilse meslek lisesine falan geç. Hem staj yapar para alırsın hem belgen diploman olur hem de gereksiz ders görmezsin. Ayrıca hayatının yolunu çizerken ailenin hep arkanda olacağından emin ol.

Öyle duyduğun gördüğün gibi kolay bir şey değil. Benim anne babam işçi ama gelirleri iyi, beni bir sebepten ötürü 15 yaşında okuldan aldılar açık liseye geçtim çalışmadım yani para kaygım yoktu ama insanın öyleyken bile mentali altüst oluyor. Öyle ağır çalışmaya dayanabileceğini sanmıyorum. Sağlığına yazık. Düz lise okuyorsun sanırım, madem okumayı bu kadar istemiyorsun hiç değilse meslek lisesine falan geç. Hem staj yapar para alırsın hem belgen diploman olur hem de gereksiz ders görmezsin. Ayrıca hayatının yolunu çizerken ailenin hep arkanda olacağından emin ol.

Her konuda haklısınız ama arkadaş 15 yaşında ve 9.sınıfta staj olmaz ve okulu sevmeyen biri için mtal de doğru tercih değil arkadaş için en mantıklısı çıraklık okuluna geçmek sanayinin resmileştirilmişi yani.

Her konuda haklısınız ama arkadaş 15 yaşında ve 9.sınıfta staj olmaz ve okulu sevmeyen biri için mtal de doğru tercih değil arkadaş için en mantıklısı çıraklık okuluna geçmek sanayinin resmileştirilmişi yani.
Orası ona kalmış bir seçenek ama ben olsam liseye giderdim yine de. Hiç değilse ikinci bir seçeneği olur belki akademi düşünür en azından TYT girsin.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı