15 yaşındaki birinin boyu ne kadar daha uzar?

Helixo34

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 15 yaşındayım, boyum 166 cm. Genetiklerde çok uzun değil ama babam benden 6 cm falan daha uzun. Daha ne kadar uzarım ve boyumu uzatmak için ne yapmalıyım?

Spor yap ve sağlıklı beslen belki birkaç cm artar. Boyun %90'ı genetik. Genetik ile 3-4 cm artsan spor ile de 2-3 cm artsan 170 civarı olursun diye tahmin ediyorum.

Spor yap ve sağlıklı beslen belki birkaç cm artar. Boyun %90'ı genetik. Genetik ile 3-4 cm artsan spor ile de 2-3 cm artsan 170 civarı olursun diye tahmin ediyorum.

Spor falan yalan bence hocam ya. Genetikte kısalık varsa kısa oluyorsun genelde.

Arkadaşlar 15 yaşındayım, boyum 166 cm. Genetiklerde çok uzun değil ama babam benden 6 cm falan daha uzun. Daha ne kadar uzarım ve boyumu uzatmak için ne yapmalıyım?

Max zorlasan o da 170-172.

Son düzenleyen: Moderatör:
Spor filan yalan bence hocam ya genetikte kısalık varsa kısa oluyorusn genelde

Max zorlasan Max oda 170 172

Benim de dediğim şey o hocam boyun çok büyük bir kısmı genetik. Ama sporun da boy uzattığına dair bir sürü araştırmalar var. Yani doğru. Az da olsa spor ve sağlıklı beslenme boy uzatıyor.

Benim de dediğim şey o hocam boyun çok büyük bir kısmı genetik. Ama sporun da boy uzattığına dair bir sürü araştırmalar var. Yani doğru. Az da olsa spor ve sağlıklı beslenme boy uzatıyor.

En fazla sporla 2cm uzar, o da kemikler acılıyor diye bence.

Hocam ailede kuzenlerin falan genetikleri aynı onlar en azından 176 178 e yakın benim hiç şansım yok mu o kadar?

Hocam ailede kuzenlerin falan genetikleri aynı onlar en azından 176 178'e yakın benim hiç şansım yok mu o kadar?

Dostum şimdi genetik sadece 3 5 parça değilki çok çok eskilere kadar dayanıyor anneler farkli soydan hem oda etkiliyor uzarsan uzarsın ufak egzersizler yap beslenmene bak en gec aksam 12'de yat. Doktora git plaklarına baktır açıksa uzarsın kapanmaya yakınsa egzersizle beslenmeyle desteklemeye çalış doktora daniş ya da.

Kesin bir şey söylemek zor. Ben 15 yaşından sonra maksimum 5cm uzadım arkadaşım 17 yaşından sonra 10Cm'den fazla uzadığını söylüyor. Bunun gibi örnekler var bayağı. Bu arada annesi babası 170cm olup kendisi 185 olan arkadaşım da var. Onun da dedesinin babası uzun boyluymuş vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…