15 yaşından sonra boy daha fazla uzar mı?

Spor yapsan da yapmasan da alicagin boy bellidir ustune veya altina cikamazsin ha saglikli beslenirsin vesaire o zaman daha guclu ve saglikli olur kemiklerin. Ama boyla alakasi yok bu islerin.

Hayır bu böyle değil, ben 197 birisi olarak konuşuyorum; tüm ailem uzun, basketbol gibi sürekli zıpladığınız vücüda esneklik katan sporlar boy gelişimini pozitif yönde etkiliyor, sağlıklı beslenme ve düzenli uyku da hakeza öyle. Söylediğiniz şeyin doğrusu bir potansiyel üst sınır var, yukarıda bahsettiğimiz şeyleri yaparsak o sınırı o kadar verimli kullanırız diyebiliriz. Mesela kaç tane basketbolcunun annesi babasi 2.15 hocam :) Evet ailenin genetiği o boyutlara elverişli ancak bu etkenlerin etkisi gerçekten büyük.

Merhaba arkadaşlar, bu boy konusunda maalesef biraz takıntı yaptım sizin de görüşlerinizi almak istiyorum. 14 yaşındayım 2 ay sonra 15 yaşına gireceğim boyum yaklaşık 10-11 aydır uzamıyor, boyum 167. Annemın boyu 164, babam 171, anne tarafı dayılarım kuzenlerım hepsi 180-188 arası. Boyum neden 1 yıldır uzamıyor? Yaşıma göre normal mi? Daha ne kadar uzarım?

Dostum ortalama bir erkek birey 21 yaşına kadar gelişimini devam ettiriyor, 20 yaşında askere gidip 1 senede 8cm uzayıp gelen de gördüm. Evrim ve genetik bilimi bahsettiğin gibi dayım, kuzenim 190 ben de o kadar olurum demek kadar basit çalışmıyor ancak genetik kodlarının desteklediği potansiyele ulaşmak adına sen yine de hem günlük aldığın protein miktarına, hem de her gün düzgün bir uyku uyumaya dikkat et.

@Can.t7 Daha büyüme yaşlarındasın fakat yine de vitamin eksikliğine baktırabilirsin. Tanıdığım biri 167 boyundan 1, 1,5 senede 175 civarı boyuna gelmişti.

Merhaba arkadaşlar, bu boy konusunda maalesef biraz takıntı yaptım sizin de görüşlerinizi almak istiyorum. 14 yaşındayım 2 ay sonra 15 yaşına gireceğim boyum yaklaşık 10-11 aydır uzamıyor, boyum 167. Annemın boyu 164, babam 171, anne tarafı dayılarım kuzenlerım hepsi 180-188 arası. Boyum neden 1 yıldır uzamıyor? Yaşıma göre normal mi? Daha ne kadar uzarım?
Uzadın mı knk

Technopat Haberler

Geri
Yukarı