15 yaşından sonra boy daha uzar mı?

egelak

Femtopat
Daha fazla  
Anne boyu: 1, 56m.
Baba boyu: 1, 88m.

Benim boy: 1, 72.
Babam diyor en az 1,80 olmazsan profesyonel olarak santrafor oynayamazsın, bu yüzden sizce 1,80 veya 1,78 civarı çıkar mı?
Ergenliğe 13-14 yaşlarında girdim.
Sakal daha cikmadı.
Kas da çalışıyorum spor salonuna gidiyorum.
Uyku düzenim okul varken var, yokken yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tahmini boy uzunuluğu: (annenin boyu + babanın boyu) erkeksen 13 ekle kızsan 13 çıkarıp 2'ye böl senin boyun da tahmini bu aralıklarda olur. Bir de boy uzaması biyolojik olarak 21 22'ye kadar devam ediyor. Canını sıkma ama santrafor olmak için minimum 1.80 olma şartı mantıksız geldi.

Kardeşim sorunun cevabı evet var. Benim bildiğim kadarıyla 17-18 yaşına kadar uzama oluyor. Ha ne kadar olur orasını bilmiyorum. Anne - Baba boyundan ziyade daha geniş olarak baba ve annenin kardeşlerine de bakabilirsin. Daha sağlıklı veri olabilir. Ergenlik süreci 20 civarında bitiyor tabi bu demek değil ki herkes 19 yaşındayken boyu uzar ve 20 yaşında bir kaç cm daha uzun olur. Belki de sen şuan maksimum boyuna erişmiş olabilirsin.

Kas çalışmaktan kastın ağırlık kaldırmaksa emin olmamakla birlikte kemiklere baskı sebebiyle gelişimi zorlaştırabiliyormuş. Ama bunu yapan ağırlık 3-5 kg mi yoksa 50 kg falan mı orasını bilmiyorum. Yada böyle bir şey kesin olarak var mı o konuda da kesin bilgim yok. İstersen araştır.

Babana da bir ara Endrick, Alvarez, Openda gibi isimlere bakmasını söyle.

Beslenmene ve uyku düzenine dikkat et her zaman.

Anne boyu: 1, 56m.
Baba boyu: 1, 88m.

Benim boy: 1, 72.
Babam diyor en az 1,80 olmazsan profesyonel olarak santrafor oynayamazsın, bu yüzden sizce 1,80 veya 1,78 civarı çıkar mı?
Ergenliğe 13-14 yaşlarında girdim.
Sakal daha cikmadı.
Kas da çalışıyorum spor salonuna gidiyorum.
Uyku düzenim okul varken var, yokken yok.
Uzadın mı knk

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı