150 TL Ekran Kartı Önerisi

• Konuyu başlatan IQRI
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 5.405
I

IQRI

Ziyaretçi
Amaç eski, düşük grafik özellikli oyunları oynayabilmek. Uygunsa DVI bağlantıyla monitörü çalıştırabilmek. Open GL 4 ve üzeri 128 Bit 1 GB'lık ikinci elde satın alınabilecek grafik kartı modelleri arıyorum.

Yalnız önemli bir nokta ve asıl önceliğim sese karşı aşırı duyarlı olduğum için kesinlikle boşta fan sesi yapmayacak bir model olmalı, eğer ucuz modellerde öyle bir seçenek yoksa öneri yapmanıza gerek kalmaz. Uygunsa yük altındayken de daha az sesli ya da gelişmiş fanlı bir model olması tercihimdir.

Mesela oynanmak istenen oyunlardan örnek vereyim.

Need For Speed serisinden Hot Pursuit, The Run, Most Wanted 2012 belki.

Call Of Duty serisinden 5-6-7

Medal Of Honor serisi Warfighter gibi, Battlefield 1-2 belki olabilir.

Tabi bunlar düşük seçeneklerde oynanılacak, makine iş için açık tutuluyor arada isteyen araba sürsün savaş oynasın, yani oyunun en yeni versiyon olmasının bir önemi yok.

Ben bir kaç model önce sıfır baktım, linkleri gözden geçirip beni yönlendirmenizi istiyorum.

Bu modellerde Gigabyte GT630 DirectX 11,OpenGL 4.2, 128 bit, 1 GB özellikleri bana uygun geldi, fakat başta da söylediğim gibi fan sesi olayını hiç bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
150 TL'lik bir kart için PSU değerini öğrenmeye bile gerek yok, tahminimce en az 350 Watt bile olsa yeterlidir.

VATAN COMPUTER - ASUS - HD6670 GDDR5 1GB 128Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kart

%25 indirim ile 147 TL.

Ancank 150 TL'lik bir kart ile Call Of Duty en alt ayarda bile oynayamazsın, hele Hele Warfighter hiç oynayamazsın, Need For Speed Most Wanted The Run oynayamazsın, belki oynayabilirsin,

İşlemci - çift çekirdek 2.5 GHz E5200

RAM - 2 GB 800 MHz LGA775

Güç kaynağı konusunda emin değilim ama sanırım 300-350 Watt'lık bir model çünkü kasa eski bir ASUS model.

Fazla Para vermek istemiyorum Eski Sony laptopumla 1.8 GHz 2 GB bellek NVIDIA GeForce 8400M GT 831 MB Onboard Ekran Kartı ile Call Of Duty 5 rahat, Crysis 2'de kasma olmuştu.

Oynatmama ve fan sesi konusunda tereddütler varsa zaten hiç gereği yok satın almam.

ASUS'un kartları sessizlik konusunda başarılı ancak RAM'lerin DDR2.

Ancak sesi bu kadar abarttınız, hiç ama hiç ses gelemeyecek sinek sesinin bile duyulacağı bir kart bulmanız çok zor. Tek çare fansız olan kartları almalısınız.

Bilgisayarının sistem özellikleri ne ve güç kaynağın kaç watt ?

Eğer güç kaynağın yeterli ise 2. el garantisi devam eden HD 5770 alabilirsin.

5770 modelini çok duydum ikinci el olarak araştıracağım, Gigabyte GT630 konusunda yorumun var mı? Onu aklımda bir köşede saklamak istiyorum.

- - - Güncellendi - - -

GT630 Youtube test videosu

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

- - - Güncellendi - - -

ASUS'un kartları sessizlik konusunda başarılı ancak RAM'lerin DDR2.

Ancak sesi bu kadar abarttınız, hiç ama hiç ses gelemeyecek sinek sesinin bile duyulacağı bir kart bulmanız çok zor. Tek çare fansız olan kartları almalısınız.

İnternet işlemleri sırasında ve film izlerken ses çıkarmaması önemli .Sessizlik konusunu biraz daha açayım; intel LGA775 stok fanın 1000rpm deki sesini geçmemesi, Sizin söylediğiniz gibi sinek vızıltısı kuş cıvıltısı gibi özellikler aramak için sanırım Quadro satın almak gerekir.

6670 almanı öneririm. Ekran kartı fanları fazla ses yapmaz. İşlemci fanı zaten o sesi bastırır. Ben 6850'yi hızı kendim arttırmadığım sürece duyamıyorum.

6670 ile Crysis 2'yi yüksek ayarlarda oynamayı denemiştim ancak 1280*124 çözünürlükte bile sıkıntı yarattı. Alırsan mutlaka düşük ayarlarda oynayacaksın güncel oyunları. Bunu unutma.

Vatan'da %25 ile 147 TL olan kart normalde 160 TL zaten :) Beklemek istemiyorsan Eksen'den alabilirsin.

Yüzde hesaplamayı hep yanlış yapıyorlar ;

%8 indirimli fiyatı 196Tl.
%5 indirimli fiyatı 203Tl. +%20 = 163TL. %25 GDR5 indirimli fiyatı.

Henüz karar vermedim hem ikinci el hem sıfır bakmaya devam ediyorum , belki bu konuyu görüp satmak isteyende çıkabilir acele ettiğimde genelde ihtiyacıma uygun seçim yapmış olmuyorum .

Eksen Pc
GDR5 186TL.
http://www.eksenbilgisayar.com/urun/asus-eah6670dis1gd5-hd6670-1-gb-gddr5-128-bit-ekran-karti.aspx
GDR3 161TL.
http://www.eksenbilgisayar.com/urun/asus-eah6670di1gd3-hd6670-1-gb-ddr3-128-bit-ekran-karti.aspx

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı