150 TL'ye Gamepad Tavsiyesi

Hocam peki XBOX kolunu bilgisayara bağlamada sorun oluyor mu ve bir de farklı oyunlar için farklı ayarlamalar yapmak gerekiyor mu? Benim en çok sıkıldığım nokta bu oluyor, ben gamepadi bilgisayara bağlayıp doğrudan oyun oynamak istiyorum, ayarlama vs. uğraşmak istemiyorum.
XBOX kolunu Mediamarkt'ta denk gelip denemiştim. Yani pek bilgim yok bağlanıp bağlanmaması konusunda. Onun haricinde Logitech F710'da kablosuz alıcıyı bilgisayara takıyorsun, DxInput ve Xinput seçeneği var kolun arkasında. Xinputu seçip oyuna giriyorsun. Tüm ayarlar otomatik yapılıyor. Herhangi bir program gerekmiyor olabilir. Ben ne olur ne olmaz diye Logitech Gaming Software kurmuştum. Bu programı açmadım bile hiç. İçinde ne var ne yok diye merak da etmedim. Direkt kolu taktım. Çalıştı. Girdim oynadım. Ayar yapmana gerek yok kısacası.

Xbox One gamepadi hariç her gamepadi kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki kesinlikle Xbox 360 controller. Logitech gamepadlari Xbox controllerin yanında oyuncak gibi kalıyor. Bütçenizi biraz daha arttırabilirseniz Dualshock 4 yada Xbox One S controller öneririm.

En ucuz Xbox One S controller 289 TL. Hem onu çalıştırmak için de Bluetooth gerekiyor. Bu aparat için de 50 TL gerekiyor. Her PC de Bluetooth olmuyor.

339 TL yapıyor. Dolar arttığı için zaten Xobx One S controller fiyatı da artacaktır. Bu şuan ki fiyatı.

Kablolu oluyor mu bilmiyorum. Belki olur. Hiç denemedim.

Arkadaşlar tekrar merhaba,
Çarşamba günü MediaMarkt'a gittim XBOX, F310 ve F710 modellerini tekrar inceledim. aslında XBOX kolu hoşuma gitti fakat 360 Lira gibi bir ücret ile karşılaştım ve bu andan itibaren Logitech ürünlerine yöneldim, 100 - 150 Lira gibi bir bütçe ile yola çıkıp o kadar para vermek istemedim :) Benim için tek soru vardı aklımda, alacağım gamepad kablolu mu olacaktı kablosuz mu. Sonuç olarak F710 'u satın aldım.

Çarşamba akşamı ve Perşembe günü toplamda 14-15 saat kadar Fifa 18, NBA 2K18, Rise of Tomb Raider, H.A.W.X 2 oyunlarını oynadım. Gamepad fiziksel olarak çok hoşuma gitti, ele oturuşu, kullanılan malzeme kalitesi gerçekten çok iyi seviyede. Bu süre boyunca tepki süresinde hiç bir sıkıntı ile karşılaşmadım, yaz aylarında olduğumuz ve saatlerce gamepadi elimden bırakmadığım halde terleme vs. yok denecek kadar az, tuşların hassasiyeti çok hoşuma gitti (Örneğin; bazı forumlarda Fifa - PES oynarken yukarı tuşuna basarken yukarı-sağ ya da yukarı-sol hareketleri oluyor denilmiş fakat bir kere bile böyle bir şey ile karşılaşmadım), Daha önce kullandığım 20 - 30 Liralık kollar ile belli bir süreden sonra parmaklarımda ve bileklerimde ağrı hissediyordum, bu iki gün boyunca böyle bir şikayetimde olmadı.

Aklıma gelenleri yazmak istedim, belki konuya bir şey yazmadan takip eden arkadaşlar ya da ileride bu ürünü almak isteyen arkadaşlara bu konu denk gelip faydalı olabilirse ne mutlu bana.
Verdiğiniz değerli bilgiler ve tavsiyeler için hepinize teşekkür ederim.

Çarşamba günü MediaMarkt'a gittim XBOX, F310 ve F710 modellerini tekrar inceledim. aslında XBOX kolu hoşuma gitti fakat 360 Lira gibi bir ücret ile karşılaştım ve bu andan itibaren Logitech ürünlerine yöneldim, 100 - 150 Lira gibi bir bütçe ile yola çıkıp o kadar para vermek istemedim :) Benim için tek soru vardı aklımda, alacağım gamepad kablolu mu olacaktı kablosuz mu. Sonuç olarak F710 'u satın aldım.

Çarşamba akşamı ve Perşembe günü toplamda 14-15 saat kadar Fifa 18, NBA 2K18, Rise of Tomb Raider, H.A.W.X 2 oyunlarını oynadım. Gamepad fiziksel olarak çok hoşuma gitti, ele oturuşu, kullanılan malzeme kalitesi gerçekten çok iyi seviyede. Bu süre boyunca tepki süresinde hiç bir sıkıntı ile karşılaşmadım, yaz aylarında olduğumuz ve saatlerce gamepadi elimden bırakmadığım halde terleme vs. yok denecek kadar az, tuşların hassasiyeti çok hoşuma gitti (Örneğin; bazı forumlarda Fifa - PES oynarken yukarı tuşuna basarken yukarı-sağ ya da yukarı-sol hareketleri oluyor denilmiş fakat bir kere bile böyle bir şey ile karşılaşmadım), Daha önce kullandığım 20 - 30 Liralık kollar ile belli bir süreden sonra parmaklarımda ve bileklerimde ağrı hissediyordum, bu iki gün boyunca böyle bir şikayetimde olmadı.

Aklıma gelenleri yazmak istedim, belki konuya bir şey yazmadan takip eden arkadaşlar ya da ileride bu ürünü almak isteyen arkadaşlara bu konu denk gelip faydalı olabilirse ne mutlu bana.

Aynı kolu bende almak istiyorum şuana kadar eksi bir yönü ile karşılaştınız mı? Pad'leri nasıl hassas mı?

Geçmiş olsun bir süre sonra gecikme yaşamaya başlıyorsun.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı