1500-1700 TL Arası Sistem Tavsiyesi

Bazı parçalar gümrük yüzünden gelemiyormuş. Riskli olmaz mı?
Öyle bir sorun olmaz. Gümrüğe takılma olayı tamamen şehir efsanesi bir bakıma. Gümrük'de takılırsa ürün en kötü ihtimal %20 fazla ödersiniz o ürüne. Örneğin ekran kartı aldım 300 liraya, kargo ile gelince tekrardan 75 lira fazladan ödemem gerekir. Bazen kargo gelmiyor gümrüğe gidip sen teslim alıyorsun. Donanım Arşivin'de ikinci el ucuz OEM ekran kartı video'su vardı. RX480 350 gibi bir ücrete almıştı sanırsam. Bir göz atabilirsin.

5 ay sonra bu fiyatlara bilgisayar alacağım gayet güzel oldu bu sistem. Ama A320 anakart'lara ben ısınamadım.
B350 ve üstü almak isterseniz 340-350TL gibi fiyatlara bulmak mümkün.
Ne kadar mantıklı olur bilmem ama, Ali Express üzerinden ikinci el parçalara göz atın. Ucuza iyi ürünler denk geliyor.
Onun yerine Newegg den sıfır garantili parçalar almak daha güvenli olacaktır.
Bazı parçalar gümrük yüzünden gelemiyormuş. Riskli olmaz mı?
Aliexpress de gümrük vergisini ürün gelince PTT ye vergi ücretini ödedikten sonra alıyorsun.
Oralarda uğraşmak yerine Newegg yada Amazondan alırsan gümrük vergisi ile uğraşmasın ürünün kapına kadar gelir.(G.V Bu iki siteye ödüyorsun senin yerine vergi işini hallediyor.)

Bu tarz bir bütçesi olan kişiler ilerde HDD, ekran kartı da ekleyebilirler. Onun dışında bu bilgisayar da CS:GO, ETS2, Minecraft, Zula, PUBG Mobile, LOL gibi fazla performans gerektirmeyen oyunlar rahatlıkla oynanabilir. Onun dışında GTA 5, Apex, PES, FIFA, Rainbow gibi birçok fazla performans gerektiren oyunları düşük ayarlarda kasmadan çalıştırabilirsiniz.

Sistem tavsiyelerimin devamı gelecek. Yorumlarınızı bekliyorum :)
2 tane 4gb 3000 MHz ram taksak fiyat ne kadar çıkar ve sistemin önü açık mıdır ?

2 tane 4gb 3000 MHz ram taksak fiyat ne kadar çıkar ve sistemin önü açık mıdır ?
Sistemin önü açık isterseniz Önerdiğim A320m anakart yerine 40-50 tl falan bir farkla B350 ve üstü bir anakart alabilirsiniz. Tavsiyem önerdiğim tek kanal 8GB ram almanız yönünde olacak ilerde yine boş kalan slotun yerine ram alabilirsiniz.
Ekran kartı olarak bu sisteme RX560 bir kart alabilirsiniz. RX570 alırsanız 500W bir kasa almamız gerekir.
İlla 2 tane 4GB ram isterseniz 30-40TL gibi farkla G.Skill Ripjaws V 8GB (2x4GB) DDR4 2800Mhz RAM - Nanokatalog bu ramleri alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Sistemin önü açık isterseniz Önerdiğim A320m anakart yerine 40-50 tl falan bir farkla B350 ve üstü bir anakart alabilirsiniz. Tavsiyem önerdiğim tek kanal 8GB ram almanız yönünde olacak ilerde yine boş kalan slotun yerine ram alabilirsiniz.
Ekran kartı olarak bu sisteme RX560 bir kart alabilirsiniz. RX570 alırsanız 500W bir kasa almamız gerekir.
İlla 2 tane 4GB ram isterseniz 30-40TL gibi farkla G.Skill Ripjaws V 8GB (2x4GB) DDR4 2800Mhz RAM - Nanokatalog bu ramleri alabilirsiniz.
1 adette 40-50 TL eklemek gerekicekse b350 bir anakart önerirmisiniz. Birde zamanınız olursa bu fiyatlar civarında Intel bir sistem toplayabilirmisiniz ve ekran kartı rx 460 kullansak yada AliExpress ten gtx960 alsak ücreti düşürmüş olur muyuz.

1 adette 40-50 TL eklemek gerekicekse b350 bir anakart önerirmisiniz. Birde zamanınız olursa bu fiyatlar civarında Intel bir sistem toplayabilirmisiniz ve ekran kartı rx 460 kullansak yada AliExpress ten gtx960 alsak ücreti düşürmüş olur muyuz.
Gigabyte B450M S2H mATX Soket AM4 M.2/HDMI/DVI/VGA AMD Soket AM4 (Ryzen) B450M S2H Anakart - Nanokatalog fiyatı uygun geldi bana.
GTX960 2GB G.V ile birlikte 500TL civarı oluyor. RX460 yerine ise 560 alın derim.
Bu arada intel sistem biraz daha pahalıya gelecek gibi duruyor hemde AMD sisteminden fazla performanslı olmayacaktır. Ama isterseniz yinede toplarım bütçeyi biraz aşarak.

Gigabyte B450M S2H mATX Soket AM4 M.2/HDMI/DVI/VGA AMD Soket AM4 (Ryzen) B450M S2H Anakart - Nanokatalog fiyatı uygun geldi bana.
GTX960 2GB G.V ile birlikte 500TL civarı oluyor. RX460 yerine ise 560 alın derim.
Bu arada intel sistem biraz daha pahalıya gelecek gibi duruyor hemde AMD sisteminden fazla performanslı olmayacaktır. Ama isterseniz yinede toplarım bütçeyi biraz aşarak.
Yok teşekkür ederim hocam. Ben bu sistemi bir düşüneyim. Bütçe çok kısıtlı olunca maalesef şu olsun bu olmasına dönüyor olay. Muhtemelen ben aşağıda vereceğim sistemi toplayacağım gibi :(

Ama sizin toplamış olduğunuz 1500 TL lik toplama PC ide aklıma yattı aslında kararsız kaldım

Yok teşekkür ederim hocam. Ben bu sistemi bir düşüneyim. Bütçe çok kısıtlı olunca maalesef şu olsun bu olmasına dönüyor olay. Muhtemelen ben aşağıda vereceğim sistemi toplayacağım gibi :(

Ama sizin toplamış olduğunuz 1500 TL lik toplama PC ide aklıma yattı aslında kararsız kaldım
Aliexpress den toplanmış parçalar 2.el ve Çinden geliyor. Toplam maliyeti bu ürünlerin ne kadar oluyor bilmiyorum ama. Alırken satıcıya dikkat edilmeli. Güvenilir bir satıcı olmalı. Bu fiyatların dışında bu pc yi toplarsanız birde Gümrük vergisi ödeyeceksiniz maliyetini dikkatli hesaplayın.
Maliyeti ne oluyor sizin topladığınız sistemin ?
Eğer Benim sistemimi almayı düşünürseniz Bütçeniz kısıtlı madem sonraki aylarda Bir tane RX 460
Bir tane de önerdiğim 4gb ramden 1 tane daha alırsınız, onun dışında ilerde de 1 tane de HDD alırınız. 2-3 ayda 8GB Ram, 240GB SSD ve HDD, Rx460 Ekran kart, Ryzen 3 2200G işlemcili süper bir PC niz oldukça da düşük fiyatlı olur :)
RX 460 ; ePttAVM - AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 128bit PCI Express 3.0 x16

Son düzenleme:
Aliexpress den toplanmış parçalar 2.el ve Çinden geliyor. Toplam maliyeti bu ürünlerin ne kadar oluyor bilmiyorum ama. Alırken satıcıya dikkat edilmeli. Güvenilir bir satıcı olmalı. Bu fiyatların dışında bu pc yi toplarsanız birde Gümrük vergisi ödeyeceksiniz maliyetini dikkatli hesaplayın.
Maliyeti ne oluyor sizin topladığınız sistemin ?
Eğer Benim sistemimi almayı düşünürseniz Bütçeniz kısıtlı madem sonraki aylarda Bir tane RX 460
Bir tane de önerdiğim 4gb ramden 1 tane daha alırsınız, onun dışında ilerde de 1 tane de HDD alırınız. 2-3 ayda 8GB Ram, 240GB SSD ve HDD, Rx460 Ekran kart, Ryzen 3 2200G işlemcili süper bir PC niz oldukça da düşük fiyatlı olur :)
RX 460 ; ePttAVM - AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 128bit PCI Express 3.0 x16
Bir yandan konuyu takip edip bir yandan da parça parça almaya karar verdim ram ve SSD den başlayacağım hem indirimde kovalamış olurum hem daha güncel bir PC toplamış olurum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı