1500-1750 TL Laptop Tavsiyesi

Eğer gerçekten oyun istemiyorsan sana bir ucuz bir şey öneririm:

Lakin biraz oyun tabanlı istiyorsan biraz bütçe aşabilir:
U seri işlemciden uzak durun. Hiç tavsiye etmiyorum.
 
Teşşekkürler cevaplarınız için. Dediğim gibi sadece haber vs. izlenecek. Bu üç laptop arasında kaldım şu anda:

1080p ekran ve SSD var sanırım bunda:

Bunun işlemcisi 4 çekirdekli:

Bunun da grafik birimi daha iyi sanırım:
Teşekkür etmişsin ama dikkate almamışsın 2200U bu işlemcileri ikiye katlar, elmalar ile armutları karşılaştıramazsın.
 
Ne için uzak duralım? Mesela bende Casper C600 var. Kullandığım üründe bazıları çok memnun, bazıları ise seninki gibi iade ediyor. Teknoloji bir şans işi olduğunu unutma ve birbirimize saygılı duyalım.
U serisi işlemciler enerjiden tasarruf ediyor ve çekirdeklerin hızı düşük oluyor. Arkadaş chromedan 2 pencere açsa kasmaya başlar artık. Ben saygılıyım zaten arkadaşım kime hakaret ettiğimi gördün? Laptopu kayırıyorsan bilemem.
 
@Siyah Martı Sıfır olarak 1500 TL'ye 2200U'lu bir laptop vardı da ben mi göremedim acaba. İndirim bekleyecek vakit yok yarın alınacak. 1500 TL'ye yakın olması da daha çok işine geliyor kendisinin.

Bu üçü arasından birini seçecek olsanız hangisini tercih ederdiniz?
 



Hiçbiri.

Niye hiçbiri ? Çünkü en sol kolon işlemcilerin benchmarktaki sıralamasını gösteriyor, birinci, ikinci vs. diye.

Yani sadece yeni olması en iyisi, en hızlısı anlamına gelmiyor. Son 5 yılda hızlar çok artmadı, azalan işlemci enerji tüketimi daha çok.
 
Son düzenleme:
U serisi işlemciler enerjiden tasarruf ediyor ve çekirdeklerin hızı düşük oluyor. Arkadaş chromedan 2 pencere açsa kasmaya başlar artık. Ben saygılıyım zaten arkadaşım kime hakaret ettiğimi gördün? Laptopu kayırıyorsan bilemem.
Sorun yok arkadaşım, ben Casper C600 kullanıyorum. Neredeyse hiç bir sıkıntı yaşamadım, sadece oyunda hafif ısınma problemi var. Ayrıca 2200U işlemciyi sevmiyorsan başkası sever. 😉
 
Ben de olsam bu nedir derdim.
İkinciel 3230M bile 2200U'dan daha kuvvetli ki 3230M'i 8GB RAM ve SSD takviyesi ile bütçe dahilinde alabilir, cebinde de 500-1000 TL arası para kalır.
Hatta bütçem 2500TL olsa, alıntıdaki yazıyla almaya kalkışsam fıstık gibi olur. Yani biraz bütçe artırılmasının uygun olduğunu kanaatindeyim.
Casperin genelinde ısınma problemi oluyor iyisinde kötüsünde.
Çünkü Casper'ın genelde tasarımı ince ve kişisel kullanım için tasarlandı.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı