1500-2000 TL arası laptop RAM önerisi

Bütçe
1500-2000
Katılım
9 Ekim 2022
Mesajlar
65
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selam, laptopumda tek kanal RAM olmasından dolayı bir 16 GB'lık bir RAM daha almak istiyorum fakat internette tam olarak aynı özelliklere sahip Samsung marka bir RAM bulamadım. Başka hangi markalarla uyumlu bir şekilde çalışır vb. onu da bilmiyorum. İlgili fotoğrafları ekleyeceğim. Önerilerinizi bekliyorum.

ram 1.png
ram 2.png
 
Merhaba sistem için Crucial, Kingston, Corsair, G.Skill gibi markaları tercih edebilirsiniz. Sisteminiz maksimum desteklediği RAM BUS hızını destekleyen bir parça tercih edebilirsiniz; parçalarda marka farklılığı sisteminizi olumlu ya da olumsuz etkilemez. Günlük kullanım, oyun, çalışma, tasarı için haliyle 16 GB yetecektir.
-Kısacası her marka sisteminize uyar 😊
 
Merhaba sistem için Crucial, Kingston, Corsair, G.Skill gibi markaları tercih edebilirsiniz. Sisteminiz maksimum desteklediği RAM bus hızını destekleyen bir parça tercih edebilirsiniz; parçalarda marka farklılığı sisteminizi olumlu ya da olumsuz etkilemez. Günlük kullanım, oyun, çalışma, tasarı için haliyle 16 GB yetecektir.
-Kısacası her marka sisteminize uyar 😊


Hocam biraz baktım da çip markalarının vb. aynı olması mı gerekiyormuş nasıl anlayacağız.
 
Chip markalarının aynı olması gerek miyor. Aynı olursa uyumlu çalışma ihtimali artar sadece. Birisi ürün yorumlarında "içinde bu chip var" diye belirtmediği sürece bilemezsin. Yani Firmalar yazmıyor chip bilgisini. Çünkü her ürettikleri seride farklı chip kullanabiliyorlar. O yüzden RAM'leri her zaman set yani çift halde almak en mantıklısı. Mağazayla iletişim kur. Eğer Laptopumdaki RAM ile uyumlu olmazsa iade edebilir miyim diye sor. İade'yi sorun etmezler çoğu zaman.
 
Chip markalarının aynı olması gerek miyor. Aynı olursa uyumlu çalışma ihtimali artar sadece. Birisi ürün yorumlarında "içinde bu chip var" diye belirtmediği sürece bilemezsin. Yani firmalar yazmıyor chip bilgisini. Çünkü her ürettikleri seride farklı chip kullanabiliyorlar. O yüzden RAM'leri her zaman set yani çift halde almak en mantıklısı. Mağazayla iletişim kur. Eğer laptopumdaki RAM ile uyumlu olmazsa iade edebilir miyim diye sor. İade'yi sorun etmezler çoğu zaman.

https://www.hepsiburada.com/crucial...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.59.5

Hocam bunu düşünüyorum. Olur değil mi bu da ?
 
Asus Rog Strix G513 RM
Samsung almak zorunda değilsin. Kingston Crucial Corsair gibi bildiğimiz markalardan alabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı