1500-2000 TL Bilgisayar Toplama

Evde çok fazla hdd var ya. Acaba parçaları 2. el felan mı alsam daha ucuza performanslı olur gibi.
1. söylediğin için - 2. el sistem almanın riski çok fazla. Bozuk çıkma ihtimali vs. Ayrıca güvendiğin bir yer yoksa tavsiye etmem. Letgo gibi yerlerden elektronik malzeme alma taraftarı değilim.
2. söylediğin için - İkinci el ürün satmak özellikle tanıdığın biri satın almak istemiyorsa çok zor özellikle elektornik cihazlarda. Sana önerim alıcı bulduğunda hemen satış yapman.
Hm yeni gördüm.

Bütçeyi 500TL falan daha artırıp Ryzen 2400G/2200G + B350/450 Anakart + 8GB 2666MHz DDR4'lü bir sistem de toplanabilir. Dolar sıkıntlı tabi çok iyi anlıyorum sizi. Bundan belki bir sene önce 1400TL ye RX580 alabilecekken dolar düşecek diye bekleyip zar zor imzadaki PC yi topladım. Boşuna fazla para verdim bir çok parçaya.
Ramları dual kit şeklinde almazsanız Ryzen APU sistemde istediğiniz performansı alamazsınız. Ayrıca ucuz fiyatlı anakartlarda 2 adet ram slotu olduğu için ileride upgrade desteklemez diye düşünüyorum.

Dostum 2170 TL oldu.
G4560 + GT 1030 + 8GB 2400mhz ram
CS:GO 120+ FPS alırsın.
GTA 5 ' de 50-60 FPS alırsın
Ya intel pentiumla 2 gb ekran kartı korkuttu beni. Bu laptopta i7 16 gb ram var. Şimdi aşağı düşünce korkuyorum daha kötü performans alırım falan diye. 16 GB DDR3 aslında bu ama masaüstü her şekilde laptoptan daha performanslı olur değil mi ?

Dediğim gibi benim önerdiğim sistemle GTA 5 de 50-60 FPS garanti alırsınız.
DDR3 16 GB ram konusunda diyebileceğim çok bir şey yok benim sistemimde 8 GB DDR4 ram var PUBG oynarken maksimum %40 kullanım gördüm ayrıca arkada discord gibi ramden yiyen bir uygulama açıkken.
3. nesil İ7 vs G4560 konusunda GTA 5 , Pubg gibi oyunlar işlemciden değil çoğunlukla ekran kartının performansını kullanırlar. Ancak CS:GO işlemciden aldığı performansı kullanır ama merak etmeyin G4560 sizi üzecek bir işlemci değil. Ekran kartına gelirsek benim yakın arkadaşlarımdan biri de GT 1030 kullanıyor PUBG düşük ayarlarda 50-60 FPS aldığını söylüyor yani G4560 + GT 1030 ikilisi sizi yeni nesil oyunlar çıkana kadar idare eder. Ayrıca dolar 5 TL iken elimden gelenin en iyisi bu :)
Ayrıca yeni gördüm işlemcin İ7 3630qm imiş.
Biraz araştırdım ve G4560 daha performanslı görünüyor

Dosya Ekleri

• s.PNG
    s.PNG
    35,5 KB · Görüntüleme: 47
Arkadaşlar eski nesil sistemler önermeyin. AM4 veya 1151p V2 haricinde sistem toplamayın.

Dediğim gibi benim önerdiğim sistemle GTA 5 de 50-60 FPS garanti alırsınız.
DDR3 16 GB ram konusunda diyebileceğim çok bir şey yok benim sistemimde 8 GB DDR4 ram var PUBG oynarken maksimum %40 kullanım gördüm ayrıca arkada discord gibi ramden yiyen bir uygulama açıkken.
3. nesil İ7 vs G4560 konusunda GTA 5 , Pubg gibi oyunlar işlemciden değil çoğunlukla ekran kartının performansını kullanırlar. Ancak CS:GO işlemciden aldığı performansı kullanır ama merak etmeyin G4560 sizi üzecek bir işlemci değil. Ekran kartına gelirsek benim yakın arkadaşlarımdan biri de GT 1030 kullanıyor PUBG düşük ayarlarda 50-60 FPS aldığını söylüyor yani G4560 + GT 1030 ikilisi sizi yeni nesil oyunlar çıkana kadar idare eder. Ayrıca dolar 5 TL iken elimden gelenin en iyisi bu :)
Ayrıca yeni gördüm işlemcin İ7 3630qm imiş.
Biraz araştırdım ve G4560 daha performanslı görünüyor
Peki bir şey daha soracağım bilgilisiniz diye. Aşağıda gördüğünüz laptop, pili bozuk bir şekilde kozmetiği de 10/7 şeklinde kaç liraya satılır veya pil alıp satsam daha yükseğe satılır mı ? Konuyla alakasız ama cevaplarsanız çok sevinirim.
Arkadaşlar eski nesil sistemler önermeyin. AM4 veya 1151p V2 haricinde sistem toplamayın.
Sizinde fikrinizi bekliyorum yukarda ki soruya.

@eminilhan Bilgisayarınızın ekran kartının modeli nedir?

Dolar 5.1 TL ve arkadaşın 2000 TL bütçesi var. Ben bana göre en mantıklı parçaları seçerek bir sistem oluşturdum.
Sizin daha mantıklı bir fikriniz varsa mesela UHD 630 kullanmak gibi sizinde önerinizi bekliyorum.

Batarya değiştirme konusunda ise orjinal batarya takmayacaksanız önermem çünkü bilgisayarın ömrünü kısaltıyor ve bazı kalitesiz bataryalar ısı sorununa yol açıyor.

Parmak izi okuyucusu falan var. Beats Audio Ses Sistemi var. Sanırım çok bilge birisi almassa çokta kötü fiyata gitmez. Zaten çokta kötü bir bilgisayar değil. Şuanda bütün işlerimi görüyor. Ben sadece masaüstü istiyorum artık.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00