1500-2000 TL Slimtower Bilgisayar

Daha fazla  
Herkese merhaba. Konuyu çok uzatmadan konuya gireceğim ama öncelikle öğrenci olduğumu belirtmemde fayda var.

Dediğim gibi öğrenciyim ve bilgisayar gerekiyor. Bilgisayarlar da bir öğrenciye göre pahalı. Önce dizüstü bir bilgisayar düşünürken şimdi ince kasa (slim tower) bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Çünkü taşınabilir ve daha ucuza mal olabilir. Öncelikle bu konuda yardımınızı ve önerilerinizi istiyorum. Fiyat aralığım ise 1500-2000 TL arası. İkinci olarak ise benim olan biteni görebilmem için monitöre ihtiyacım var. Tamam ince kasa taşınabilir belki ama monitör... Ayakları olmayan eğer olacaksa da katlanabilir ayakları olan, olabildiğince ince ve kasanın boyutları kadar monitör önerilerinizi ve yardımlarımızı bekliyorum. Bu arada bir tableti monitör olarak kullanabilir miyim? Eğer kullanabiliyorsam nasıl kullanabilirim? Son olarak internette biraz araştırma yaptım. LCD kontrol kartı ile bozuk bir dizüstü yada tabletin ekranını söküp kullanılabilir hale getiriyorlar. LCD kontrol kartını yerinden alabileceğim bir yer biliyor musunuz? Ve LCD'yi kasaya monteleyebilir miyim? Zararı olur mu? Şimdiden tüm yardımlarınız için çok teşekkür ederim! :)

Yardım edebilecek kimse yok mu?
Adminler, moderatörler kimse yok mu?
@Recep Baltaş @Ali Güngör

Eğer bütçen 3000-4000 TL olsa dizüstü yerine masaüstü önerirdimde bu bütçeye dizüstü alsan daha iyi olur sanki. Yinede monitör hariç altta ITX küp topladım.

upload_2016-11-16_11-34-8.png

Son düzenleme:
İstediğiniz LCD bileşenlerini tamirat yapan bir servisten, özellikle dizüstü ya da monitör servisinden sorarak çıkma parça olarak bulmanız gerekecektir. Aliexpress gibi yurtdışı sitelerde de parça olarak satılıyor ancak yurtdışı alışveriş desteklediğimiz bir alan değil. Çok fazla kullanıcı problemi çıkıyor.

@CJack60 çok teşekkür ederim, zahmet verdim. Slim toplama şansınız var mı? Bir de dizüstü olarak ne önerirsiniz?
@Ali Güngör çok teşekkür ederim.

Slim için SFX PSU lazım. Onlarda haliyle pahalı eğer ekran kartı olmadan APU istiyorsan ancak Slimtower toplanır. Ama bana soracak olursan küp kasa Slim'den iyidir. Dizüstü piyasasına pek hakim sayılmam ilgili başlıkta konu açarsan daha iyi olur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı