1500₺ monitör tavsiyesi

Kâmui J.

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Uzun zamandır AOC E2180SWN model bir monitör kullanıyorum. Aldığım ilk günden beri renklerinin hoşuma gitmemesi, gözümü gereksiz yorması ve daha güncel bir teknolojiye sahip monitör almam gerektiğini düşündüğüm için değiştirmek istiyorum. 1000-1500₺ civarı bir bütçem var. Monitörden beklentim oyun oynarken ( CS:GO, PUBG vb.) maksimum performans almak ve tatmin edici bir şekilde dizi/film izlemek. Biraz araştırma yaptım ve 2 model arasında kaldım. Samsung LC24FG73FQMXUf ve AOC C24G1. bu iki monitörden hangisi tercih etmeliyim? Bu iki ürün dışında daha iyi olduğunu düşündüğünüz ürün varsa da belirtebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
C24G1 kullanıcısı olarak tavsiye ederim. Renk açısından çok çok iyi, CS:GO gibi oyunlarda da TN panelden farkı yok diyebilirim.
Buradan renklere falan bakabilirsiniz.

Samsung Curved ekran mı?
2 Model de Curved ekran.
C24G1 kullanıcısı olarak tavsiye ederim. Renk açısından çok çok iyi, CS:GO gibi oyunlarda da TN panelden farkı yok diyebilirim.
Buradan renklere falan bakabilirsiniz.
Renkler gerçekten güzel gözüküyor teşekkür ederim.

IPS Panellerin oyunlarda yırtılmalara yol açtığını söylüyorlar ama sanırım FreeSync teknolojisi bu yırtılmaları engelliyor. Monitörler hakkında çok bir bilgim yok bu modelde görüntüde bir sıkıntı yaşar mıyım?

2 Model de Curved ekran.

Renkler gerçekten güzel gözüküyor teşekkür ederim.

IPS Panellerin oyunlarda yırtılmalara yol açtığını söylüyorlar ama sanırım FreeSync teknolojisi bu yırtılmaları engelliyor. Monitörler hakkında çok bir bilgim yok bu modelde görüntüde bir sıkıntı yaşar mıyım?
Ips paneller yapısı gereği oyunlarda en fazla ms değerini sunuyorlar. Buda ghosting olayını artıyor. Ancak çok profesyonel değilseniz ips alın derim renk doygunluğu en iyi monitör ipsdir. Ben şahsen va panel kullanıyorum, neredeyse bir tn panel kadar hızlı tepki veriyor. Ama görüntü kalitesi ips nin bir tık kadar altında. Ancak tepkime suresi de ipsnin bir tık üstünde😃 Çok profesyonel değilseniz ips iyidir.

Ips paneller yapısı gereği oyunlarda en fazla ms değerini sunuyorlar. Buda ghosting olayını artıyor. Ancak çok profesyonel değilseniz ips alın derim renk doygunluğu en iyi monitör ipsdir. Ben şahsen va panel kullanıyorum, neredeyse bir tn panel kadar hızlı tepki veriyor. Ama görüntü kalitesi ips nin bir tık kadar altında. Ancak tepkime suresi de ipsnin bir tık üstünde😃 Çok profesyonel değilseniz ips iyidir.
E-sporcu değilim aradaki ms farkı çok hissettirmez bana :D Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı