1500 ₺ Notebook Tavsiyeleri

odabas32

Megapat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar bu yıl üniversiteye başladım, bilgisayar programcılığı okuyorum ve haliyle bir laptop şart oldu. Sizden isteğim 1500 - 1600 ₺ civarı alınabilecek en ideal laptopları söyler misiniz?(FreeDos olabilir.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Asus X556UF-XX045D Core i5-6200U 4GB 500GB GT930M 15.6" FreeDos | sanalmarketim

Asus'un bu modelini tavsiye ederim. Piyasada 1500-1650 TL arası fiyatı var. Çift çekirdekli Intel core i5-6200U 2.3 GHz işlemci ile Turboyla beraber 2.8 GHz'e kadar ulaşabiliyor. Nvidia Geforce GT 930M 2GB ile hem günlük kullanımda hemde çoğu oyunu düşük ayarlarda oynayabiliyorsunuz. DDR3L 1600 MHz 4gb Bellek mevcut. Eğer ileride sıkıntı yaratırsa 8 GB Ram'e yükseltirsin. Yükseltirken dikkat etmen gereken bir şey var, Bellek DDR3 değil DDR3L. Maksimum ekran çözünürlüğü ise mağlum fiyattan dolayı 1366x768. Malzeme kalitesine güveniyorum, Asus her zaman kaliteli malzeme kullanıyor.
Bu arada söylemeyi unutmayayım 500 GB 5400RPM 2.5" HDD'ye sahip.

Sistem tavsiyelerimize göz attınız mı?
Sistem Tavsiyeleri - Technopat

Dizüstü tavsiyeleriniz en son haziran ayında yapılmış güncellenmesi gerekmiyor mu? Teşekkür ederim yinede

Ayrıntılı açıklamanız için teşekkür ederim. Asus telefon kullanıyorum bende gayet memnunum Asus'a güvenim sonsuz. Yinede birkaç tane daha tavsiye sonrası karar vereceğim.

~1500₺ bandında iki alternatifiniz var; ya @Ali Murat Ercan ın önerdiği gibi 4GB RAM'li ama daha güçlü işlemcili ve daha güçlü ekran kartlı ve FreeDOS olan modellerden alabilirsiniz ya da AMD APU tabanlı 8GB RAM'li Windows 10 kurulu gelen ekran kartı da en fazla 920M'e denk olabilecek modellerden tercih yapabilirsiniz. Belki güzel bir kampanya yakalarsanız 8GB RAM'li Intel-Nvidia tabanlı Windows 10'lu bir model de bulabilirsiniz. Size bahsettiğim AMD tabanlı modellerden bir örnek vereyim:
HP 15-BA009NT AMD A8-7410 2.2GHZ-8GB-1TB HDD-15.6"-4GB-W10 NOTEBOOK

Aslında söylediklerinizi mantıklı buldum ama yinede gönlüm intelden yana. Amd çok çabuk darboğaz olan bir işlemci.

Cihazin 4 gb ramli halini siparis ettim. Gelince yazarim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…