1500 TL ADSL Modem Önerisi

Yer
Los Santos, San Andreas, ABD
Arkadaşlar 1500 TL modem önerir misiniz?
Sizce alınır mı? Yoksa 1500'e çıkayım mı?
@ahmttrn60

Linkteki modemi aldım.
Şu anki modemimle CS 2'de 300 pingin üstünü görmemiştim. Yeni aldığım modem 2200'leri bile gördüm.
Tavsiye etmiyorum. İade ettim.

Son düzenleme:
1500 lira civarında alınabilecek pek düzgün modem yok. Bu fiyata en yakın ''düzgün'' olabilecek modem Tenda v12. Çok pahalı bir modele de ihtiyacınız yok aslında. Openwrt destekleyen Zyxel P-2812HNUL-F1 ikinci el bulabiliyorsanız alın ve Openwrt yükleyin. Bir tane de kaliteli wifi5 veya wifi6 router ile seti kurabilirsiniz.

1500 lira civarında alınabilecek pek düzgün modem yok. Bu fiyata en yakın "düzgün" olabilecek modem Tenda v12. Çok pahalı bir modele de ihtiyacınız yok aslında. OpenWrt destekleyen ZyXEL P-2812HNUL-F1 ikinci el bulabiliyorsanız alın ve OpenWrt yükleyin. Bir tane de kaliteli WI-FI5 veya WI-FI6 router ile seti kurabilirsiniz.

TP-Link TD-W8961N kullanıyorum ve bu bile yeterli şu an bana. Her yerden çekiyor. Ben sadece VDSL olmadığı için hızımı yükseltemiyorum. O yüzden öyle büyük bir set kurmaya ihtiyacım yok. 2 kişiye internette gezinmeye yetsin yeter. Zaten OpenWrt falan anlamıyorum. :)

TP-Link TD-W8961N kullanıyorum ve bu bile yeterli şu an bana. Her yerden çekiyor. Ben sadece VDSL olmadığı için hızımı yükseltemiyorum. O yüzden öyle büyük bir set kurmaya ihtiyacım yok. 2 kişiye internette gezinmeye yetsin yeter. Zaten OpenWrt falan anlamıyorum. :)
VDSL modem almak da işinizi çözmeyebilir. Bağlı olduğunuz saha dolabında boş port olması gerek. FlixNet | Taahhütsüz Limitsiz Fiber Ev İnterneti buradan yaptığınız sorgulamada boş port var ise vdsl modem alıp, iss hangi şirket ise ondan altyapı dönüşüm isteğinde bulunmalısınız. Bitti mi? Tabi ki bitmedi. :D Saha dolabına ne kadar uzak iseniz hızınız o kadar düşük olacak. VDSL'yi ADSL hızlarında kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Bunu anlamak için modeminizden hat değerlerine bakmak lazım. SNR değeriniz 20 ve üzeri ise fena sayılmaz. ADSL kullanırken 30 üzeri değer varsa VDSL 50 mbit hız alabilmeniz garanti gibidir. Size modemden önce boş port ve hattın değerleri gerek.

VDSL modem almak da işinizi çözmeyebilir. Bağlı olduğunuz saha dolabında boş port olması gerek. FlixNet | Taahhütsüz Limitsiz Fiber Ev İnterneti buradan yaptığınız sorgulamada boş port var ise VDSL modem alıp, ISS hangi şirket ise ondan altyapı dönüşüm isteğinde bulunmalısınız. Bitti mi? Tabii ki bitmedi. :D Saha dolabına ne kadar uzak iseniz hızınız o kadar düşük olacak. VDSL'yi ADSL hızlarında kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Bunu anlamak için modeminizden hat değerlerine bakmak lazım. SNR değeriniz 20 ve üzeri ise fena sayılmaz. ADSL kullanırken 30 üzeri değer varsa VDSL 50 Mbit hız alabilmeniz garanti gibidir. Size modemden önce boş port ve hattın değerleri gerek.

24 MB geçmek içinde mi bu işleri yapacağım. Altyapı dönüşümü nasıl yapacaklar. Uzaktan mı eve gelerek mi? Bir de SNR değerine nasıl bakılır?

Dosya Ekleri

• Screenshot_6.jpg
    Screenshot_6.jpg
    62,2 KB · Görüntüleme: 27
SNR değerine modem arayüzünden bakmanız gerek. 65 Mbit alabileceğiniz maksimum hız. Herşey mükemmelse 35-50 Mbit arası bir hız alırsınız. Çoğu zaman VDSL mükemmel hızlar sunmaktan uzak oluyor.

SNR değerine modem arayüzünden bakmanız gerek. 65 Mbit alabileceğiniz maksimum hız. Her şey mükemmelse 35-50 Mbit arası bir hız alırsınız. Çoğu zaman VDSL mükemmel hızlar sunmaktan uzak oluyor.

Bu değerleri diyorsunuz sanırım. Nasıl bu değerler? Bir de uzaktan mı yapacaklar eve gelip mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    14,7 KB · Görüntüleme: 21
Eve kimse gelmeyecek. Hattınızı aynı saha dolabındaki VDSL portuna değiştirecekler. Sonrasında VDSL kullanmaya başlayacaksınız. Fakat SNR değeriniz çok düşük. VDSL'den de yüksek verim alabileceğinizi zannetmiyorum. Size sürekli bina içi kablonuzda sorun var diyecekler, modemde sorun var diyecekler. Hiçbir zaman size sunduğumuz hizmetin altyapısı 19. yy ürünü olduğu için internetiniz Zimbabwe'den beter demeyecekler. Siz de durmadan bu internet neden yavaş veya kopuyor diye çözüm arayacaksınız.

Eve kimse gelmeyecek. Hattınızı aynı saha dolabındaki VDSL portuna değiştirecekler. Sonrasında VDSL kullanmaya başlayacaksınız. Fakat SNR değeriniz çok düşük. VDSL'den de yüksek verim alabileceğinizi zannetmiyorum. Size sürekli bina içi kablonuzda sorun var diyecekler, modemde sorun var diyecekler. Hiçbir zaman size sunduğumuz hizmetin altyapısı 19. yy ürünü olduğu için internetiniz Zimbabwe'den beter demeyecekler. Siz de durmadan bu internet neden yavaş veya kopuyor diye çözüm arayacaksınız.

Kablo 20 yıllık ondan olabilir. İdare ediyorum ben sorun olmuyor o kadar. Belki kabloyu değiştiririm. ISS'yi köprü modunda kullandığımı fark ettim. Bundan sebepte olabilir mi? Evde başka modem yok. Niye bunu açmışım bilmiyorum.VPI değeri 8, VCI değeri 35 olmalı yazıyor bende 1-32 ... bunlar sebep olabilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı