1500 TL APU Sisteme DDR3 RAM Önerisi

emir345547

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 1500 TL'ik masaustu PC rehberindeki PC'yi topluyorum ama su an Hyper 4x2 DDR3 RAM'leri bulamiyorum. Onun yerine bu RAM'leri alsam olur mu veya lutfen bana RAM onerin.
IMG_4584.PNG

Aynı sorunu bende yaşadım hiç bi yerde bulamadım.Onun yerine tek slot bi tane 1866mhz gskill ram aldım. Sorunsuz kullanıyorum.

Hazır konu acılmısken bende bişey soracam aynı sistemle ilgili. Yeni konu açtım ama konu gözükmüyor oradaki yazıyı aynen buraya yapıştırıyorum.

''Ben 1500 TL Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi - Technopat sitesindeki sistemi topladım. Şuan için tek slot 8gb bi ram kullanıyorum. ve orda daha güçlü olarak belirtilen A10-7890K ı almıştım. (Kasanın gücü 500W.)

O zaman yeterli bütçe yoktu diye bu sistemi yapmıştım. Şuan sisteme ekran kartı eklemek istiyorum. Ekran kartına ayırdığım bütçe 1000-1100 tl civarında sizce nasıl bir ekran kartı almalıyım.?

Oynamak istediğim şuan için 2 oyun var biri Counter Strike Global Offensive ve Gta 5. (CS GO yu şuan oynuyorum oyunda sıkıntı yaşamıyorum ama bazı bölümlerde hafifte olsa kasma yaşıyor oyun. Bu sorununda ortadan kalkmasını istiyorum. GTA 5 ile ilgili daha deneme fırsatım olmadı ama oyun çok büyük. Onuda biraz rahat bir şekilde oynamak istiyorum. Oyun şuanda indiği için şuan ki performansı hakkında bir şey söyleyemiyorum.)
Önerinizin yanında önerdiğiniz ekran kartının tahmini kaç FPS ile oyunları oynatacağını da belirtirseniz çok memnun olurum.

Vakit ayıran herkese şimdiden teşekkür ediyorum..''

Son düzenleme:
Seçtiğin ram tek kanal ve frakansi istenilen düzeyde değil.
Apuların kendi belleği yoktur.Apu sistemi diziyorsanız ramden kısmamalısınız olayın esprisi o zaten.Ramlere yüklenecek sistem.
Amd A10-7890k güçlü bir işlemci içindeki gpu r7 güçünde yani demek istediğin 2400 mhz çift kanal ramlerle Gta 5 oynatabilecek güçtedir.Cs:go sorun olmamalı extram ayarlar hariç.
Ekran kartı ekleme içinse onlarca konu açıldı,araştırabilirsiniz.Şu an aklımda bir öneri yok.

Seçtiğin ram tek kanal ve frakansi istenilen düzeyde değil.
Apuların kendi belleği yoktur.Apu sistemi diziyorsanız ramden kısmamalısınız olayın esprisi o zaten.Ramlere yüklenecek sistem.
Amd A10-7890k güçlü bir işlemci içindeki gpu r7 güçünde yani demek istediğin 2400 mhz çift kanal ramlerle Gta 5 oynatabilecek güçtedir.Cs:go sorun olmamalı extram ayarlar hariç.
Ekran kartı ekleme içinse onlarca konu açıldı,araştırabilirsiniz.Şu an aklımda bir öneri yok.

Öncelikle iletime dönüş yaptığın için teşekkür ederim. Ekran kartı almadan önce, almış olduğum ram in aynısından 1 adet daha alacağım. Onunla birlikte ekran kartınıda ekleyecegim. Sistem azda olsa eski bir tarihte yayınlandığı için araştırmak yerine buradan hem yeni cıkan modelleri hemde yeni düşünceleri almak istedim.

Öncelikle iletime dönüş yaptığın için teşekkür ederim. Ekran kartı almadan önce, almış olduğum ram in aynısından 1 adet daha alacağım. Onunla birlikte ekran kartınıda ekleyecegim. Sistem azda olsa eski bir tarihte yayınlandığı için araştırmak yerine buradan hem yeni cıkan modelleri hemde yeni düşünceleri almak istedim.
Apu ekran kartı takmak pek mantıklı gelmiyor bana olayın doğasına ters ama bana ters geliyor diye takılamaz diyede birşey yok gayette ekran kartı alabilirsiniz.Ama nasıl bir performans alırsınız bilemiyorum.Ondan öneri yapmadım.
Ram konusunda bu işin standartı 2400 mhz bahsettiğiniz ramleri çift kanal kullansanızda nasıl bir performans alırsınız bilmiyorum ama benim eski bir sistemim vardı apu 1600 mhz ramler bağlıydı.Ramleri yükseltmek baya fark ettiriyor performans açısından.Ekran kartıyla 1866 mhz çift kanal yeterli olacaktır diye düşünüyorum ama işin standartı 2400 mhz.

Apu ekran kartı takmak pek mantıklı gelmiyor bana olayın doğasına ters ama bana ters geliyor diye takılamaz diyede birşey yok gayette ekran kartı alabilirsiniz.Ama nasıl bir performans alırsınız bilemiyorum.Ondan öneri yapmadım.
Ram konusunda bu işin standartı 2400 mhz bahsettiğiniz ramleri çift kanal kullansanızda nasıl bir performans alırsınız bilmiyorum ama benim eski bir sistemim vardı apu 1600 mhz ramler bağlıydı.Ramleri yükseltmek baya fark ettiriyor performans açısından.Ekran kartıyla 1866 mhz çift kanal yeterli olacaktır diye düşünüyorum ama işin standartı 2400 mhz.

Benim yapmak istediğim şu 2 adet 1866 8gb ram takıp üstüne +900 1000 tl lik bi ekran kartı takıp oyunları rahat oynamak istiyorum. Yani şuan kötü değil. Ama iyi de diyemiyorum. Ekran kartı takıp en azından FPS yi yükseltmek istiyorum.

Benim yapmak istediğim şu 2 adet 1866 8gb ram takıp üstüne +900 1000 tl lik bi ekran kartı takıp oyunları rahat oynamak istiyorum. Yani şuan kötü değil. Ama iyi de diyemiyorum. Ekran kartı takıp en azından FPS yi yükseltmek istiyorum.
Şöyle yapma durumun yok mu arkadaşın aldığı ramlerden al 1100 tl ekran kartı almada 950 tl ekran kartı al.Çift kanal 2400 mhz ram al tam performans kullan?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı