1500 TL bisiklet önerisi

dxxu

Kilopat
Katılım
20 Mart 2017
Mesajlar
108
Makaleler
1
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1500 TL civarina bisiklet arıyorum.

Kullanış tarzım ve isteklerim:

-Genellikle ormanda ve toprak yollarda kullanacağım fakat kısa turlarda yapabilirim.
-Hidrolik fren en önemli kriterim.

Boy: 1.75
Kilo: 75
 
Kron XC300 HD öneririm sana ben 2 hafta önce aldım ve gayet memnunum.
1.jpg
 
Tasarım olarak KRON'u beğeniyorsan ben de öneririm. Bu fiyat segmentinde aşağı yukarı çoğu bisiklet aynı, 3-4 model var en çok giden. KRON'un kadro işçiliği güzel en azından.

2018 model XC150 Hidrolik disk fren kırmızı - siyah rengi öneririm. Eski serilere kıyasla Zozo aynakol kullanması dışında kadro işçiliği olarak farkı fazlasıyla kapıyor. Bu yeni serilerde kadro tasarımı ve işçiliğini çok beğeniyorum.

Vites - fren ayarların güzel yapılır ve düzgün kullanırsan, ön maşayı fazla yormazsan - patika yoldan çıkıp atlama zıplama işlerine girişmezsen uzun süre problem yaşamadan kullanırsın. Kadro tasarımı anlamında 10 kat fazla para verdiğin bisikletlerde bile bu tasarım olmuyor :) Hoşuna gittiyse alabilirsin, bütçeni de 1500'e kadar zorlamaz.

Son olarak mağazadan alacaksan da mutlaka ama mutlaka FATURA İSTE.

Adsız.jpg
 
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim sanırım xc150hd modelinde karar kıldım. Son olarak 29 mu yoksa 27.5 mu almamı önerirsiniz?
 
27.5 ideal ve güncel bir ölçü olur senin için, kadro boyunu ise 17" tercih etmelisin. Bahsettiğim ölçüleri tercih edersen memnun kalırsın bisikletten, temiz kullanırsan keza aynı şekilde sıkıntı yaşamazsın.

Beton yüzeyde atlama zıplama - drop yaparsan ön maşa esnemeye başlar bir süre sonra, tak tuk sesler duyarsın geri teperken. Arka göbek milini yamultabilirsin keza aynı şekilde.

Ama patika yoldan ayrılmaz, atlayıp zıplamaz, vites attırmayı bilir ve ön kaldırırken patır kütür yere vurmazsan problem yaşamazsın, güzel bir bisiklet. Ben de XC150 ile başladım, bizim zamanın 150'leri böyle güzel işçilikle yapılmıyordu :)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı