1500 TL ekran kartsız sistem önerisi

B.Coskun

Kilopat
Daha fazla  
Elimde Nvidia GTX 750Ti Strix O.C ve 500w Zalman güç kaynağım var. Diğer donanımları upgrade etmek istiyorum. Max 1500TL civarında tavsiye edeceğiniz bir sistem var mı ?

Xeon islemciler hakkında pek bilgim yok. Zahmet olmayacaksa beni biraz bilgilendirebilir misin?

Xeon, en iyi F/P işlemcidir. 120 TL'ye çok iyi performans verir. Ama kullanmadan önce biraz uğraştırabilir. Anakarta modlu BIOS yüklemek gibi işlemlerden geçirince en iyi performansı verir.

Hocam kendimin geçen hafta dizdiğim sistemi söylüyorum .
İntel G4560 3.5GHZ işlemci
Asus Prime B250m-k anakart
Corsair Vengeance 2400 ddr4 8gb ram
Sana tavsiye edeklerim bunlar
İşlemci için daha çok bütçen varsa i3 6100 tavsiye ederim
Dahada varsa i5 7400 tavsiye ederim.
Anakartın kesinlikle en az B250 ile başlayanlardan olsun ve ya Z250
Z o.c yapılan B o.c yapılmayan anakartlardır.
250 ise 7. nesil ve altı işlemci takılan anakartlardır .
LGA1151 ise intelin yeni nesil işlemci yuvasının kodudur.
Tavsiyelerim bunlar .
Ama o ekran kartı çok zayıf onuda söyleyeyim.(GTX 750ti)
En azından 1050ti geçmen gerek .
i3 6100 alarak elindeki kartı satıp diğer parçalarıda alarak 1.500tl ye çıkabilirsin diye düşünüyorum .

Hocam kendimin geçen hafta dizdiğim sistemi söylüyorum .
İntel G4560 3.5GHZ işlemci
Asus Prime B250m-k anakart
Corsair Vengeance 2400 ddr4 8gb ram
Sana tavsiye edeklerim bunlar
İşlemci için daha çok bütçen varsa i3 6100 tavsiye ederim
Dahada varsa i5 7400 tavsiye ederim.
Anakartın kesinlikle en az B250 ile başlayanlardan olsun ve ya Z250
Z o.c yapılan B o.c yapılmayan anakartlardır.
250 ise 7. nesil ve altı işlemci takılan anakartlardır .
LGA1151 ise intelin yeni nesil işlemci yuvasının kodudur.
Tavsiyelerim bunlar .
Ama o ekran kartı çok zayıf onuda söyleyeyim.(GTX 750ti)
En azından 1050ti geçmen gerek .
i3 6100 alarak elindeki kartı satıp diğer parçalarıda alarak 1.500tl ye çıkabilirsin diye düşünüyorum .
Neden arkadaşı yanlış yönlendiriyorsunuz ? H 310 alıp yanına İ3 8100 almak daha mantıklı.

Biraz overbudget ama nasıl dostlar uyumlu mudur?Eki Görüntüle 347850

Bu parçalar ilerde sistemi upgrade etmek için gayet uygun parçalar bence en iyisini siz toplamışsınız. Ryzen için tek slot iyi değil denmiş ancak 8 GB RAM' in bile yeterli olmadığının düşünüldüğü zamanda bence ilerde eklemek üzere tek slot 8 GB daha mantıklı. Bir arkadaş RAM hızının değil ekran kartının önemli olduğunu söylemiş. Evet ekran kartı oyunlarda daha önemlidir ancak RAM frekansı da oyunlarda FPS' i etkiliyor arkadaş ekran kartını upgrade edemeyeceğine göre, arkadaşın en iyi performansı alması için RAM ve işlemciyi en performaslı olacak şekilde seçmeliyiz ki Ryzen seçerse RAM'in performanslı olması çok önemli.

Son düzenleme:
Hocam selamlar ve yorumun için teşekkürler. Bu fiyat bandında daha iyi bir önerin varsa benden esirgeme lütfen :)
Bu parçalar ilerde sistemi upgrade etmek için gayet uygun parçalar bence en iyisini siz toplamışsınız. Ryzen için tek slot iyi değil denmiş ancak 8 GB RAM' in bile yeterli olmadığının düşünüldüğü zamanda bence ilerde eklemek üzere tek slot 8 GB daha mantıklı. Bir arkadaş RAM hızının değil ekran kartının önemli olduğunu söylemiş. Evet ekran kartı oyunlarda daha önemlidir ancak RAM frekansı da oyunlarda FPS' i etkiliyor arkadaş ekran kartını upgrade edemeyeceğine göre, arkadaşın en iyi performansı alması için RAM ve işlemciyi en performaslı olacak şekilde seçmeliyiz ki Ryzen seçerse RAM'in performanslı olması çok önemli.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı