1500 TL ile PS4 mü, Bilgisayar mı?

RX 560 tabanlı bir bilgisayar için bütçeyi yükseltmesi lazım.
Evet şuan RX 560'ın fiyatı arttı ve dolar 3,56 iken birazcık zor ama sonuçta PS4'ü 1500 TL'ye alınca da bitmeyecek ki. Ben kendim 2.5 yıldır kullandığımdan biliyorum. Onun PS+'ı var oyun alması var genelde 2. bir Dualshock da alınıyor arkadaşlar gelince oynamak için ya da bir yerden sonra şarja takmaya üşenildiği için Dualshock değiştiriyorsun. Kısaca o 1500 TL ile bitmiyor yani.
 
Evet şuan RX 560'ın fiyatı arttı ve dolar 3,56 iken birazcık zor ama sonuçta PS4'ü 1500 TL'ye alınca da bitmeyecek ki. Ben kendim 2.5 yıldır kullandığımdan biliyorum. Onun PS+'ı var oyun alması var genelde 2. bir Dualshock da alınıyor arkadaşlar gelince oynamak için ya da bir yerden sonra şarja takmaya üşenildiği için Dualshock değiştiriyorsun. Kısaca o 1500 TL ile bitmiyor yani.
İndirimler ile Steam'de ki fiyatlardan bile ucuza alabiliyorsunuz oyunları. @Barış Tolon Gel birazda sen anlat. :)
 
İndirimler ile Steam'de ki fiyatlardan bile ucuza alabiliyorsunuz oyunları. @Barış Tolon Gel birazda sen anlat. :)
2.5 yıldır kullanıyorum kesinlikle PC daha ucuza bulunabiliyor. Her zaman değil orası ayrı. Yani ben ki PS4 için fanlık yapan adam söylüyor. Bende hem PC hem konsol var ama Last Of Us Remasterd bile Endonezya PSN'de 39 TL idi. BF1 yine 89 TL mesela o daha ucuz ama. Geçenlerde Titanfall 2 + BF1 149 TL idi. Şimdi her zaman denk gelmiyor ama bu multi plaform AAA oyunlar ilk çıktıkları zaman özellikle çok pahalı geliyor.

Ben şu yüzden diyorum konsol alıp pişman olan çok insanda tanıyorum. En yakın zamanda elinden çıkarmaya vs. çalışanda. Hem PC hem konsolu olan adam mutlu mesela benim arkadaşımın GTX 970'li bir sistemi var Exc. oyunlar ve benimle oynamak için PS4'e geçiyor iyi güzel. Ama ikisi arasında kalınca ve daha önce hiç konsol deneyimi yaşamamış ve sadece PC'de oynayınca acaba konsol almasam daha mı iyi olurdu denilebiliyor. Burada belirleyici nokta da Exc. oyunlar. Yani ben kendimden örnek vereyim birkaç ay önce Persona 5 oynadım yani çıktıktan 1-2 hafta kadar sonra işte. Açıkçası benim için yılın en iyi oyunu şuana kadar. Ben gerçekten bayıldım. Hani bırak RX 560'ı 1080 Ti için değişmem orası ayrı ama arkadaşın ilgisini çekmiyorsa onun için ne değişir? O yüzden ben oyunlara bakıp karar vermesini önerdim. Ayrıca uzun vadede kesinlikle PS4 için daha fazla para harcanıyor 2.5 yılda onu fark ettim ama 2.5 yıl önce 750 Ti alan adamda upgrade yaptı yani öyle bir şey var. Yine birbirini dengeleyebilir yaptığı upgrade göre.
 
İyide adamın iyi bir PC alternatifi yok. Yani bu adam 5000 TL PC almayacak. 1500 TL'ye alacak. RX 460 koyması bile çok zor. PS4 alıp her oyunu kasmadan oynamak varken ben şahsen PC almazdım.
İyi de 1500 TL'ye Pro alamayacak ki Slim alacak. O da 30 FPS çalışıyor ve optimize edilmemiş oyunlarda FPS düşüşü yaşanabiliyor. Neredeyse tüm FPS oyunları 60 FPS bu arada onun notunu da düşeyim. Mesela Andromeda çöp FPS. Adamlar gram uğraşmamış ve cidden sinirini bozuyor insanın. Gerçi aylar sonra çıkan patchler ile şuan durum nasıl bilmiyorum çünkü takasladım oyunu. Tamamen kasmıyor da değil. Şükür adam akıllı oyun geliştiren firmalar epey sabit 30 FPS veriyor da bir sıkıntı hissetmiyorsun. Yine de dediğim gibi klavye ve mouse kullanmaya yıllarca alışmış biri için PS4'e geçme sebebi Exc. oyunlar olmalı bence.

Bu arada ben bunları bir tarafın fanboyluğunu yaptığım için söylemiyorum. Tamamen gözlerime ve deneyimlerime dayalı bir durum.
 
PS4 tum oyunlari 30 FPS'le calistirdigindan ayni performans GT 1030 ekran karti ile bile alinamaz mi?
Ayrica konsollar eskisi gibi alınca 8 ,9 sene goturen makineler degil. PS4 ve Xbox One guncel oyunlarda cok sikinti cekiyor.

Edit: G4560'ın dahili ekran bagdastiricisini unutmusum. Bu bile tek basina ayni performansi verebilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@falseside Vur dedikte öldürün de demedik. Tüm ayarları kısarsan evet alınır ama o kadar da kötü değil konsol performansı. Hem grafik farkı olur hem de PS4 daha uzun süre gider. Yine de evet yıllarca götüren makineler olmadığı ve eğer firmalar tembellik yaparsa güncel oyunlarda sıkıntı çekebileceği bir gerçek.

Birde ufak bir not daha düşeyim. Daha fazla FPS almak için FPS dengesini bozmaya gerek yok. Alacağınız sabit 30 FPS sürekli 30-40 arasında dalgalanan FPS'den daha akıcı gelecektir. He sabit 40 oynuyorsanız o daha iyi gelir tabi.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı