1500 TL Mini PC Toplama

kaspa

Kilopat
Katılım
9 Ekim 2014
Mesajlar
744
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. 1500 TL'ye monitör, klavye, hoparlör dahil mini bir sistem topluyorum. Elimde mevcut olarak sadece hard disk bulunmakta, en kısa zamanda da SSD upgrade'i yapmayı planlıyorum. Kullanım amacı genellikle film, internet vs olmakla beraber NBA 2k15 odaklı bir sistem olmalı. Bütçem maalesef kısıtlı ama yapacak bir şey yok. Şunu da eklemem gerekirse bütçem 1501 TL değil, kargo dahil 1500 TL olmalı. :)

zK13DoT.jpg

Bütçe kısıtlı olduğu için ve bir de mini olduğu için fazla alternatif yok maalesef. Bu yüzden 2 seçenek sunacağım. Yukarıdaki resim iki sistemde ortak olan bileşenler olabildiğince ucuz tutmaya çalıştım.

2BN3Yeo.jpg

Yukarıdaki sistem intel tabanlı, gönlümün yana olduğu sistem. Aksi yorumlar gelmezse muhtemelen de siparişini vereceğim sistem.

A2Lx6yP.jpg

Bu sistem de APU. Mini-itx anakart piyasada olmadığı için biraz daha büyük bir kasa ama Mid-Tower kadar değil. 2000'lerde onboard ekran kartı kullanmış efsanevi nesil olarak biraz ön yargılı yaklaştığım bir sistem ayrıca. :)

Bir de sormak istediğim şey, Vatan bu parçaları kutulu mu gönderiyor yoksa PC topluyor diyerek toplayıp, tek parça mı yolluyor? Kargoda başına bir şey gelmesini istemem ve kendim rahatça toplayabilirim o yüzden her parça kutusunda gelmeli, sipariş verdikten sonra Vatan'ı aramalı mıyım?
 
İnternetten alırsan kutulu geliyor. 2. si 1.sisteme r7 265 takmaya çalışın ve eksen bilgisayardan toplayın şuan süper bir indirimi var (Dolar 2tl den hesaplıyolar ) 3. sü 2.el xbox 360 a yönelebilirsiniz.
 
Ekseni de denerim. Bilgisayar, şu zaman diliminde benim için vazgeçilir değil maalesef. Notebook'um bozulduğu için böyle bir işe yöneldim, elimiz değmişken de 2k15'i açalım dedik. :) Ayrıca eski nesile oyun bildiğimiz şekilde çıkmıyor.
 
Eksene göz attım da istediğim parçaların neredeyse tamamı orada yok. :) Muadilleri de biraz daha pahalıya denk geliyor. Yorumların için çok teşekkür ederim, muhtemelen intel tabanlı sistemin siparişini vereceğim. :)
 
Kasa konusunda uçmuş diyebilirim. Bütçeniz kısıtlıysa 350 w Cooler master kasa alın ayrı alınca pahalıya gelir 350 w yeter bu sisteme.
 
Mini PC olarak çıktım yola, yakında taşınma durumları falan da var mid-tower pek olası gözükmüyor. 35ow yeterli biliyorum ama X-Calibre'nin 80 Plus Standart sertifikası var, benim için oldukça önemli.
 
Ben böyle parçalar halinde gelmesi taraftarıyım. Çünkü, her ürünün "ucuz" olanını seçeceğiz ki, rahatlayalım.
Size aykırı olabilir fakat ben donanımları da farklı sitelerden denedim. Direk Vatan'a bağlı kalmadım yani.
*Sizdeki güç kaynağının 80+ sertifikası yok. 308W veriyor 12V kanalından. Önerdiğim model ise 360W.

Sizinkine denk oldu zaten. Karar sizin :)

cats.jpg
cats2.jpg



Toplam: 1477 TL
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı