Modemlerden hiç anlamam. Sadece bazılarının kronik sorunlu olduğunu biliyorum. Yazılımsal olarak ne kısıtlaması var mesela?İkincisi(TD-W9960) ilkel ve yavaş bir modem. Sadece Wi-Fi 4 desteği var ve ethernette 100 Mbps sınırı mevcut. Yani fiber internet için router olmaz ve Wi-Fi üzerinden en fazla 50 Mbps civarı bir hız alınabilir ve o da stabil olmaz.
VR400 fiyaskosu yüzünden VR300 için önyargılıyım ama en azından 2025 yılında TD-W9960 gibi cihazı modem niyetine almanın iyi bir tercih olmadığından eminim. Onun yerine Tenda V12'yi alternatif olarak yazabilirsin. Kendi araştırmanı yapabilirsin tabi. İşini görüyorsa alırsın. Ben iki yılı aşkın bir süredir kullanıyorum. Donanım özellikleri iyidir, bazı yazılımsal özellikleri kısıtlıdır.
https://www.hepsiburada.com/keeneti...-fiber-mesh-wifi-modem-router-p-HBV00000MI5NJ sizin attığınız ve bu arasında kaldım hangisini tercih etmeliyim?
Modemlerden hiç anlamam. Sadece bazılarının kronik sorunlu olduğunu biliyorum. Yazılımsal olarak ne kısıtlaması var mesela?
https://www.hepsiburada.com/keeneti...-fiber-mesh-wifi-modem-router-p-HBV00000MI5NJ sizin attığınız ve bu arasında kaldım. Hangisini tercih etmeliyim?
Muhtemelen seni üzmeyecek kısıtlamalar. Modemlerden anlamam dediğine göre ne olduklarını da bilmiyor olabilirsin veya ihtiyacını hissetmezsin.Modemlerden hiç anlamam. Sadece bazılarının kronik sorunlu olduğunu biliyorum. Yazılımsal olarak ne kısıtlaması var mesela?
Sağ olun. Tenda V12 alacağım.Muhtemelen seni üzmeyecek kısıtlamalar. Modemlerden anlamam dediğine göre ne olduklarını da bilmiyor olabilirsin veya ihtiyacını hissetmezsin.
-QoS ayarı yok mesela. Bununla modem üzerinden dilediğin uygulamaya veya bağlanan cihaza öncelik verip stabil bağlantı elde edebilirsin. Yani manuel ayar yok kendisi yönetiyor trafiği. Ancak şu ana kadar ciddi eksiklik hissetmedim. Fiber altyapıyı getirtebilirsem muhtemelen gereği de kalmaz.
-Wi-Fi üzerinden izinsiz bir şekilde bağlanan veya bağlantısını kesmek istediğin cihazı tek tıkla kara listeye atabiliyorsun. Bunda bir sorun yok. Hemen her cihazda olan bu özellik gayet pratik şekilde bunda uygulanıyor. Ancak tam tersi olan beyaz liste yok(izin verilen MAC adresleri bağlanabilir. Geri kalanlar parolayı doğru yazsa bile reddedilir).
-IP rezervasyonu yoktu ama son güncellemeden sonra geldi. DHCP olmaksızın istediğin cihaza yerel ağda IP tayin ediyorsun. Kiralama yerine statik bir IP verildiği için bazen daha hızlı bağlantı kurulabiliyor. Bazen de FTP ile dosya paylaşımı veya uzaktan erişim yapılacağında işe yarar.
Önemli olan bu cihazda stabil internet geliyor ve Wi-Fi çekimi gerçekten çok başarılı. Bazı TP-Link ve Xiaomi cihazlarıyla da Wi-Fi sinyalini kıyasladım. Ayrıca Keenetic'in fiyat olarak benzer cihazlarını özellik olarak ezmektedir. Hele ki Omni DSL ile kıyaslamak hakarettir. Onda Wi-Fi 5 bile yok. MU-MIMO, Beamforming, gigabit hızında WAN/LAN portlar, MAC klonlama(bazı fiber internet sağlayıcıları ile kullanmak için gerekli) mevcut. Bunları verebilen Keenetic modeli sanırım 3000 lira civarında.
Cevabım net. Bu konuda adı geçen diğer üç modelin üstün bet bir şekilde Tenda V12 tercih edilmelidir. Daha yüksek bütçeler olsaydı öneri değişebilirdi.
Sağ olun. Tenda V12 alacağım.
Yani çekim gücü güzel. Modemlerden çok anlamam o yüzden karşılaştırma yapamayacağım ama şu ana kadar iyi.Hocam ne yaptınız memnun musunuz? Bende almayı düşünüyorum ama nedense from dışında hep olumsuz yönde bu cihazla ilgili.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.