1500 TL PSU önerisi

Bütçe
1500 TL'ye kadar düşünülebilir.
Platinum olan uzun vade aralarındaki fiyat farkını verimliliği sayesinde daha az aylık elektrik tüketimiyle kapatır. Eğer sadece fan gürültüsünü sorun ediyorsan daha hesaplı ama az verimli PSU alabilirsin. Ben bütçen doğrultusunda önerimi yapmıştım.
Vakit ayırdığın için teşekkürler hocam. Muhtemelen 750W olan ileriye dönük daha mantıklı olacaktır dediğin gibi. Bir de düşük ihtimalle 3080 alınma durumu var. Bakalım. Teşekkür ediyorum tekrar.
Belki daha sonra forumu araştırıp bilgi almak için bakan arkadaşlar için güncelleme:

1040 TL'ye Vatan'dan Corsair RM 650 aldım. Sistemi tamamen sessizlik için optimize ettiğim için kasanın içinde şu anda hiçbir fan bulunmamakta. Ekran kartı belli bir yükte olmadığı sürece fanlarını aktif hale getirmiyor. İşlemci soğutucum da be quiet! dark rock slim olduğu için zaten 1000 RPM'de çalışsa bile sesi gelmiyor. Bunun üstüne daha önce kasanın içinde gelen 650W'lık güç kaynağı beni resmen çileden çıkarıyordu. Fakat RM 650 gıkını çıkarmıyor. Paylaştığım ekran görüntüsü yaklaşık 1 saatlik Apex Legends oynandıktan sonraki güncel, en düşük ve en yüksek değerler. 750W'lık versiyonu ile arasında 97 lira fark vardı ama internetten alıp 1 hafta sonra gelmesini beklemek istemedim ve zaten bu saatten sonra 3070 bile alsam beni rahatça götürecek bir güç kaynağım olacağı için 650W almayı problem etmedim.

Sonuç olarak sistemi yük altında bırakmayacak şeyler yapmadığım süre boyunca kasadan tık sesi bile gelmiyor arkadaşlar. Sessizlik arayan arkadaşlar gönül rahatlığı ile RM 650 veya RM 750 alabilirler.

Vakit ayırıp mesaj yazan herkese teşekkürler.
650'yi kaptım :))
 

Dosya Ekleri

  • sistem bilgi.png
    sistem bilgi.png
    63,6 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:

Geri
Yukarı