1500 TL Q9400 için GPU önerisi

mustfatality

Picopat
Daha fazla  
Meslek
Cani
Merhaba, amacım rahatça eski oyunları yüksek - orta grafikte oynayabilmek.
Minecraft, NFS serisi, Half-Life 2, Left 4 Dead 2...

Bütçe de 1500₺
GPU: GeForce E6200 le.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, amacım rahatça eski oyunları yüksek - orta grafikte oynayabilmek.
Minecraft, NFS serisi, Half-Life 2, Left 4 Dead 2...

Bütçe de 1500₺
GPU: GeForce E6200 le.
Bu bütçede alinabilecek tüm kartlar darboğaz yapacaktır ama ileride anakart değiştirme isteğiniz varsa ileriye dönük olur.

İlk olarak PSU'nuz kaç Watt?

350W PSU ya yeni değiştirdim. 220W idi. PSU yükseltince bari en iyi şekilde oynayabileyim istedim. Darboğaz cidden kaçınılmaz. Bir adet AMD HD 3650 2. elden buldum. Siteden darboğaz ölçümünde %10 gösteriyor. Siz ne dersiniz?

350W PSU ya yeni değiştirdim. 220W idi. PSU yükseltince bari en iyi şekilde oynayabileyim istedim. Darboğaz cidden kaçınılmaz. Bir adet AMD HD 3650 2. elden buldum. Siteden darboğaz ölçümünde %10 gösteriyor. Siz ne dersiniz?
O ekran kartı darboğaz yapmaz, ayrıca hocam sitelere pek bakmayın. Test video'ları nihai olarak iyi sonuç verir.

Bu bütçede çok kötü bir kart bence. RX 560, 1050Ti gibi güç kablosu kullanmayan kartlara bir bakın. Darboğaz olsa bile Ultra'da filan oynarsınız enazından, güncel oyunlarda oynatabilir.

O ekran kartı darboğaz yapmaz, ayrıca hocam sitelere pek bakmayın. Test video'ları nihai olarak iyi sonuç verir.

Bu bütçede çok kötü bir kart bence. RX 560, 1050Ti gibi güç kablosu kullanmayan kartlara bir bakın. Darboğaz olsa bile Ultra'da filan oynarsınız enazından, güncel oyunlarda oynatabilir.
Evet, tekrar kontrol edince tersine ekran kartında darboğaz var gibi hd3650' de. Peki arkadaşın 750ti önerisine ne dersiniz? İlanlarda hemen hemen 1050ti ile 500₺ fark var. Bütçe açısından problem değil. 1050ti ve 750ti darboğaz açısından güvenli olur mu?

Rx560 biraz daha yüksek fiyatlarda seyrediyor. İlerde daha kolay elden çıkaracağımı düşünerek Nvidia GTX serisi daha makul olur.
1050ti gibi güçlü bir ekran kartı için sistemi tekrar bir modifiye etmek gerekiyor gibi. Ama yatırım yapmak için ise tamamen mükemmel kart.

Evet, tekrar kontrol edince tersine ekran kartında darboğaz var gibi hd3650' de. Peki arkadaşın 750ti önerisine ne dersiniz? İlanlarda hemen hemen 1050ti ile 500₺ fark var. Bütçe açısından problem değil. 1050ti ve 750ti darboğaz açısından güvenli olur mu?

Rx560 biraz daha yüksek fiyatlarda seyrediyor. İlerde daha kolay elden çıkaracağımı düşünerek Nvidia GTX serisi daha makul olur.
1050ti gibi güçlü bir ekran kartı için sistemi tekrar bir modifiye etmek gerekiyor gibi. Ama yatırım yapmak için ise tamamen mükemmel kart.
İkiside darboğaz yapıyor ama doğal olarak 750Ti daha güçsüz olduğu için darboğaz oranı çok daha düşük. Çoğunlukla ikiside yakın fiyatta oldukları için 1050Ti önerdim.
1000TL civarına geliyorlar. Normalde RX 560'ta 1000TL civarında olması lazım.

Daha fazlada verilmez bu kartlara, her ne kadar tam performans kullanamayacak olsanız bile 1500TL'ye RX 480/570 ikilisinin 4GB halleri oluyor.

Tüm kartlar aynı FPS'leri verir darboğaz kaynaklı ama grafik limitleri farklı olur. Ultra olarak 30FPS oynarsınız yani ama en düşükte 30 FPS olur. (Atıyorum.)
Tabi dediğiniz gibi sistemi değiştirmeniz halinde kat ve kat FPS farkı oluşur. Özellikle online oyunlarda işlemci farkı yoktan var ediyor FPS'i.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı