1500 TL Sistem Tavsiyesi

Eğer yakın zamanda işlemci değişimi yapmak gibi bir düşünceniz yoksa gereksiz yere anakart için 300+ TL ödemek biraz saçma olur.

Onun yerine:
Msi H110m pro vd anakart
Pentium G4560 veya G4600 işlemci
Nvidia GT 1030 ekran kartı

Gibi ana bileşenlerden oluşan bir sistem çok daha iyi olur. Fiyatlar çok sık değiştiği için son durum hakkında fikrim yok fakat bütçeniz yeterli ise güzel bir sistem olur.

Eğer fiyat yüksek çıkarsa bir süre G4600'ın dahili grafik birimi olan HD 630 ile idare ederek biraz daha biriktirip GT 1030 veya GTX 1050 alabilirsiniz.

Önceki mesajınızdaki sistemde i3 7100 yerine G4600 alarak kalan parayı ekran kartına yatırmak daha doğru olur. İ3 7100 ve G4600 arasında ortalama olarak %8 gibi düşük bir fark olduğundan bana göre aradaki fiyat farkına değmez.

Fiyatlar Hepsiburada'dan. Belki başka sitelerde daha ucuza da bulunabilir.
Msi GT 1030 kalmadığı için palit seçmek zorunda kaldım fakat inventus'ta daha uygun fiyata MSİ GT 1030 mevcut. Duruma göre her bileşeni tek tek ayrı sitelerden alabilirsiniz

Birçok arkadaş GT 1030'un fansız modelini almayın diyecektir. Ben de aynı şeyi arkasaşıma ısrarla söylememe rağmen gidip fansız 1030 aldı fakat tam yük altında 50-60 derece civarında çalışıyor.

Yine de önerim fanlı olandan yana. Çok da önemli bir detay değil. Tabi OC düşünmüyorsanız

860K güzel bir işlemci fakat piyasada bulmak çok zor bu yüzden ileri yönelik toplanan kasalarda performans olarak neredeyse Ryzen 1200'e en yakın olan X4 950 tavsiye ediyoruz. İdarelik olarak yani. Zaten sistemi upgrate etmek gibi bir sıkıntınız yoksa A320 çipsetli bir anakart işinizi görecektir.

Önbelleğe göre işlemci tercih etmeyin. X4 950, X4 860K'dan daha güçlü bir işlemcidir. Buna ek olarak X4 860K eski mimari ve DDR3 RAM kullanan bir işlemcidir. Ayrıca 7. nesil önermiyoruz. Artık 8. nesilin yanında eski ve güncel olmayan bir soket.
X4 950+GT 1030 ikilisini öneririm. Daha sonra daha güncel olan Ryzen serisine yükseltme imkanınız var.

7. Nesil Intel ölü yatırımdır. Alınacaksa ya 8. Nesil ya da Ryzen alınmalıdır. X4 950 1050 TI'a kadar darboğaz yapmaz, tavsiyem X4 950. Çünkü 2020'ye kadar aynı anakartla upgrade yapabilirsiniz. En az 4 Ryzen nesli kadar yani. Aynı zamanda fiyatı da uygun ve OC için uyumlu. O yüzden bu bütçede X4 950 der, tek geçerim. Bu arada Ryzen APU'lar da ortaya çıktı, 1-2 ay beklerseniz onlarla da sistemi yapabilirsiniz, onlar da AM4 soket olacak.

Hocam çok haklı vaat edilen rakamlara değil, benchmark sonuçlarına göre yorumlamak daha doğru olur.
Kaldı ki X4 950, Ryzen 1200'ün performansına yakın olmasından ziyade neredeyse yarı yarıya bir fiyat farkı söz konusu.

Yanlış anlaşılmasın sadece haberiniz olsun diye söylüyorum. X4 950 1050 Tİ ile çok da güzel darboğaz yapıyor. GTA 5'de 1080P Ultra 4xMSAA ile bile yer yer %30'a kadar darboğaz olabiliyor.

Yanlış anlaşılmasın sadece haberiniz olsun diye söylüyorum. X4 950 1050 Tİ ile çok da güzel darboğaz yapıyor. GTA 5'de 1080P Ultra 4xMSAA ile bile yer yer %30'a kadar darboğaz olabiliyor.

Konu başında GT1030 tavsiye etmiştim. İleride işlemci ile birlikte upgrate edilebilmesi için.
Hocam haklı, GTX1050Tİ çok zorlama bir kart olur bu sisteme.

i3 7100 yerine Ryzen 1200 tercih etmeniz daha mantıklı olur.

Sistemi ben bizzat kullandım öyle bir durumla karşılaşmadım. Gerçi bende 4.4 GHZ OC yapılıydı. Belki ondandır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…