1500 TL sistem toplama

Hocam ileride yükseltme yönünden bu apu sistem iyi olmaz mı?
Olmaz.
O sistemi alsan hiçbir yönden yeniliğe açıık olmaz o sistem çöp her açıdan. İşlemci çok düşük kalır ekran kartı takayım desen işlemciyi değiştireyim desen anakart A serisi PSU 250 W hiçbirşeye yetmez.
APU sistem ile gelecekte modifiye edebileceğin bir sistem kurmak veya hazır almak istiyorsan. İşlemci en az R3 2200G olmalı yanında ekran kartı olmasa bir ilerde Rx 570 4 GB'a kadar besleyebilir o işlemci. Ayrıca Anakartın B serisi olmalı ilerde takabileceğin R5 2600 veya yeni çıkacak R5 3600-4600'e kadar destekleyebilir. PSU en az 500 W olmalı yeni çıkacak işlemci ve ekran kartlarının güç tüketimine yetebilmeli RAM frekansları 3000 Mhz olmalı en az falan flan.
Alabileceğin en düşük bütçeli ehh işte diyebileceğim sistem şu. 120 GB SSD eklersen bu sisteme senin işni fazla ile görecektir.
AMD Raven Ridge Ryzen ™ 3 2200G 3.5GHz, 8GB DDR4, 1TB HDD Oyun Bilgisayarı

Şu anda sistem toplamanın bence hata çünkü ces 2019 da yeni nesil apular tanıtılacak.

Hem var olan paranızı iyi değerlendiriniz hemde üstüne 500 1000 arası daha ekler,daha performanslı bir sistem toplarsınız.

Olmaz.
O sistemi alsan hiçbir yönden yeniliğe açıık olmaz o sistem çöp her açıdan. İşlemci çok düşük kalır ekran kartı takayım desen işlemciyi değiştireyim desen anakart A serisi PSU 250 W hiçbirşeye yetmez.
APU sistem ile gelecekte modifiye edebileceğin bir sistem kurmak veya hazır almak istiyorsan. İşlemci en az R3 2200G olmalı yanında ekran kartı olmasa bir ilerde Rx 570 4 GB'a kadar besleyebilir o işlemci. Ayrıca Anakartın B serisi olmalı ilerde takabileceğin R5 2600 veya yeni çıkacak R5 3600-4600'e kadar destekleyebilir. PSU en az 500 W olmalı yeni çıkacak işlemci ve ekran kartlarının güç tüketimine yetebilmeli RAM frekansları 3000 Mhz olmalı en az falan flan.
Alabileceğin en düşük bütçeli ehh işte diyebileceğim sistem şu. 120 GB SSD eklersen bu sisteme senin işni fazla ile görecektir.
AMD Raven Ridge Ryzen ™ 3 2200G 3.5GHz, 8GB DDR4, 1TB HDD Oyun Bilgisayarı
AMD Raven Ridge Ryzen ™ 3 2200G 3.5GHz, 8GB DDR4 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu PC hocam sizin attığınızla bunun farkı ne acaba

Birazcık göz ucuyla baksan bile farkı anlaman lazım birinde anakart A320 düşük seviye diğerinde ise B350 ileriye dönük daha iyi bir anakart ayrıca kasa farkı var. birisi 10 yıl önceki dandik kasalardan heryeri kapalı tek fan var içindeki güç kaynağı çok dandik USB 3.0 bile yok ön panelinde. Benim attığımın azda olsa gideri var USB 3.0 ve 2 tane 2.0 var ön panelde kart okuyucu bile var led fan flan var işte almışken benim önerdiğim daha eli yüzü düzgün ve ileriye dönük olur.

Önerim 2. Ele yönelmendir, benim gibi bütçesi kısıtlı birinin en iyi yapabileceği şey, ekran kartın benim eski ekran kartım ve gerçekten iş görmüyor artık.. 😁😁

2. ele yönelmek her zaman risktir ne zaman yarı yolda bırakacağı belli olmaz. Ayrıca ileriye dönük ölü yatırımdır.
1950 TL verebilen adam 2050 TL'de verebilir veya 1 ay beklesin sonra alsın PC hiç yoktan kafası rahat olur 1-2 sene içinde sisteme takviyede yapabilir önü açık olur.

CES'de Athlon 300GE diye bir işlemci duyuruldu mu bilmiyorum ama beklenmesi doğru değil eğer duyurulmadıysa. 7 nm teknolojisine inilecek ve fiyat farkı olacak Ryzen 3 3300G ve 2200G arasında. Ha şöyle bir ihtimal var. CES 2019'da bu işlemciler tanıtınca insanoğlu açgözlü olduğu için elindeki 1. ve 2. nesil işlemcileri direk satmaya çalışacak aynı GTX, RTX serisi gibi. Bu sayede ucuzdan Ryzen 3 2200G kapılabilecek. Yerinizde olsam ve ileriyi düşünsem. 450-500 TL'ye Ryzen 3 2200G kapıp AB350M bir sistemin üzerine kurardım. İleride bırak GTX 1050'yi RX 580 falan takardım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı