1500 TL Sistem Yükseltmesi İçin Öneriler

smorlin

Kilopat
Daha fazla  
  • Anakart: H81H3-M4
  • RAM: DDR3 4 GB RAM 800 MHz
  • Ekran Kartı: AMD radeon R5
  • Güç Kaynağı: 250W
Arkadaşalar bütçem 1500TL.
Bilgisayarıma yeni parçalar toplamak istiyorum ama neyin neyle uyumlu olduğunu anlamadığım için bana yardımcı olursanız sevinirim.
Not: Bilgisayarım son günlerde, CPU 86 dereceyi gördü bilgisayarıma bir şey olmaz umarım normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cpu sıcaklığınız gereğinden fazla. İşlemci modelini yazarsanız çok iyi olur. Ona göre ekran kartı önerisi yapabiliriz. Genel konuşmak gerekirse.
  • İşlemci soğutucusu. (İşlemci fazla ısınıyor bunun önüne geçmek için)
  • 8gb ram. (Günümüzde 16gb ram standart kabul etmek yanlış olmaz. En azından 8+4 gb yaparak daha az para ile günümüz standartlarına yaklaşmış oluruz)
  • Güç kaynağı. (Yeni takacağımız ekran kartı büyük ihtimal ile daha fazla güç çekecek ve bu güç kaynağı yetersiz gelecektir)
  • Ekran kartı. (Oyunlarda daha yüksek fps almanıza yarayacaktır.)
  • Ssd yoksa birde ssd almak sizi çok rahatlatacaktır. (Ssd yükleme ekranları ve bilgisayarın açılma hızına çok büyük bir etkisi var. Hddlerden çok daha hızlılar.)
Şimdi ise bilgisayarda ne yapıyorsunuz bunu söylemeniz gerekiyor. Ona göre gerekli parçaları seçelim.
Bütçemizi aşarsak alınacak listesini ikiye böleriz paranız oldukça geri kalanlarını alırsınız.
Tabi işlemci modelini bilmiyorum şu an yazdıklarım biraz ezbere oldu.

temizliği birkaç gün önce yaptım 90 derece görürken 80-85 görüyor :D
SSD ne olduğunu bilmiyorum var yok olduğunu nasıl anlarım

temizliği birkaç gün önce yaptım 90 derece görürken 80-85 görüyor :D
SSD ne olduğunu bilmiyorum var yok olduğunu nasıl anlarım
Dostum aygıt yöneticisine gir ve oradan disk sürücülerine bas ve ekran görüntüsünü at SSD olup olmadığını bu şekilde öğrenebiliriz. 80-85 derece yüksek bir değer. Kasanız nedir ? Hava akışı kötüyse kapağı açık kullanıp az çok dereceyi düşürebilirsiniz belki.

1564757300947.png

dediğiniz gibi hava akışı gerçekten kötü birde kapağını açık bir şeykilde kullanmayı deniyeceğim
arkadaşlar birde ekran kartını bütçemi aşsa bile nvidia önerirseniz sevinirim

Eki Görüntüle 423338
dediğiniz gibi hava akışı gerçekten kötü birde kapağını açık bir şeykilde kullanmayı deniyeceğim
SSD yok. O zaman size bir SSD'de lazım. Palit GeForce GTX1650 StormX OC 4GB 128Bit GDDR5 Ekran Kartı (NE51650S06G1-1170F)
Crucial BX500 240GB 540/500MB/s SSD (CT240BX500SSD1) - SSD - Bilgisayar Bileşenleri bu 3 ürünle yükseltme yapabilirsiniz. İlerde en az 4 GB bir RAM daha takarsınız ve iyi bir kasaya geçerseniz güzel bir sisteme sahip olursunuz.

şimdi bende toshibanın hardiski var 500gb lık şimdi ben bunu çıkartıp 3,5inçlik kapı ile ssd mi takıcam yani merak ettiğim ssd yardımcı parça mı yoksa harddisk yerine takılan bir parçamı bilgisayarımda ki D: C: E: le alakası var mı ?

şimdi bende toshibanın hardiski var 500gb lık şimdi ben bunu çıkartıp 3,5inçlik kapı ile ssd mi takıcam yani merak ettiğim ssd yardımcı parça mı yoksa harddisk yerine takılan bir parçamı bilgisayarımda ki D: C: E: le alakası var mı ?
SSD'yi HDD'nin yanına takabilirsin. İstersen HDD'nin yerine de takabilirsin. Evet SSD'ye hangi harfi atarsan o gözükecektir bilgisayarında.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı