1500 TL sıvı soğutma tavsiyesi

saladfingers

Decapat
Katılım
26 Ekim 2020
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar,

Geçtiğimiz kasım ayında RTX 3080 ve Ryzen 7 3800XT ile sistem topladım, sistemi toplarken stok fan görünüyordu işlemcide ama görsel hatalıymış ve stok fanı yokmuş. Montaj sırasında beni arayıp fan almam gerektiğini söylediler. Donanımdan hiç anlayan birisi değilim ve araştırma yapmadan bir şey almayı sevmem. Ancak montaj işlerinin uzamaması ve bir an önce kasayı alabilmek için telefondaki kişiye sordum ne alayım diye ve bana Dark Freezer X128 (https://www.amazon.com.tr/Dark-Freezer-X128-So%C4%9Futucu-DKCCX128/dp/B08X78S5V2/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8) alırsam bana yeteceğini söyledi.

9 aydır sistemi bu soğutucu ile kullanıyorum bir sorun olmuyor ancak işlemci boşta 45-55 derecelerde, oyunlarda da (4K çözünürlükte) 75-80 ve oyununa göre 85'lere kadar yükseliyor. Merak ettiğim ilk konu bu değerler normal mi? İkincisi ise bu değerler normalse bile sıvı soğutucu ile daha düşük sıcaklıklar mümkün mü? Son sorum da sıvı soğutucularda fan sayısı çok etkiliyor mu?

Kasa modelime baktığımda 360mm desteklediğini gördüm, 1500 TL'ye kadar bir sıvı soğutucu almak istiyorum, derseniz ki "bu 1900 TL ama alırsın ve bir daha hiç sıcaklığa bakma ihtiyacı bile duymazsın." bu durumda maksimum 2000'e kadar çıkabilirim. RGB falan önemli değil, tek derdim performans o yüzden sıfır ışıklı ama çok iyi performanslı olsa da olur ışıklı ve performansı iyi olsa da olur. Ben kendi baktığım birkaç tanesinin linkini aşağıya koyacağım (çok fanlı daha iyidir mantığı ile genelde 3 fanlı modellere baktım) ama bu soğutucuların birbirinden ne farkı var, önemli olan özellik hangisi, neye göre değerlendirmek gerekiyor hiç anlamadım, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.





 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı