1500 TL soğutucu önerisi

Yer
Antalya
Daha fazla  
Selamlar,

İşlemcim Ryzen 5 3600X. Uzun süredir stok soğutucusunu kullanıyorum fakat yaz aylarında haliyle yetersiz kalıyor. Ortalama 1500 TL bütçe ile bir soğutucu arıyorum.

RAM'lerim 42mm boyutunda, kullandığım kasa da 163mm'ye kadar hava soğutucu destekliyor.

Bunlar kendi göz gezdirdiklerim. Aralarından en iyisinin Thermalright olduğunu düşünüyorum fakat diğerlerine yapacağınız yorumları da merak etmedim değil.

Ayrı bir öneriniz var ise önerirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

İşlemcim Ryzen 5 3600X. Uzun süredir stok soğutucusunu kullanıyorum fakat yaz aylarında haliyle yetersiz kalıyor. Ortalama 1500 TL bütçe ile bir soğutucu arıyorum.

RAM'lerim 42mm boyutunda, kullandığım kasa da 163Mm'ye kadar hava soğutucu destekliyor.

Bunlar kendi göz gezdirdiklerim. Aralarından en iyisinin Thermalright olduğunu düşünüyorum fakat diğerlerine yapacağınız yorumları da merak etmedim değil.

Ayrı bir öneriniz var ise önerirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.

Aralarinda en iyisi Arctic Freezer 36. alirsaniz ileriye donukte olur oneririm.

1741951796201.png

RAM uyumluluğu açısından Arctic düşünülebilir ama ben olsam Peerless'ı seçerdim. Hatta mümkün ise Phantom Spirit alırdım.

Kullanıyorum ve öneriyorum.

Aralarında fiyat olarak yalnızca 200 lira var, gerçekten fark büyükse tercih edebilirim.

Aralarinda en iyisi Arctic Freezer 36. alirsaniz ileriye donukte olur oneririm.

Eki Görüntüle 2451479

Hocam işaretlediğiniz Thermalright benimki ile aynı değil ama yine de Arctic'in altında. Freezer 36'da tek kule olduğu için pek önemsememiştim açıkçası.

Aralarında fiyat olarak yalnızca 200 lira var, gerçekten fark büyükse tercih edebilirim.

Hocam işaretlediğiniz Thermalright benimki ile aynı değil ama yine de Arctic'in altında. Freezer 36'da tek kule olduğu için pek önemsememiştim açıkçası.

Arctic'lerin ozel fan teknolojisi ile ısı merkezde daha iyi toparlaniyor ve yuksek RPM de daha sessiz calisiyor hocam. 4 bakir borulu olmasina ragmen 6 ve 7 bakir borulu Thermalright'lara gore daha iyi sogutma sagliyor.

1741952901203.png

Onerim kesinlikle Arctic, o olmazsa Phantom sprittir. Oda olmazsa Peerless Assassin alinir.

Arctic'lerin ozel fan teknolojisi ile ısı merkezde daha iyi toparlaniyor ve yuksek RPM de daha sessiz calisiyor hocam. 4 bakir borulu olmasina ragmen 6 ve 7 bakir borulu Thermalright'lara gore daha iyi sogutma sagliyor.

Eki Görüntüle 2451484

Fanlarının böyle olduğuna dair bir fikrim yoktu. Ayrıca ses konusunda da haklısınız fakat dediğiniz gibi bakır borularının daha az olması bir nebze kafamı karıştırdı şuan. Sıcaklık testlerine bakacağım fakat %100 doğrulukta bir cevap alamayacağım kesin.

Peerless'da 6 tane Isı borusu var, phantom spirit'de ise 7 tane. Phantom spirit se'de üst kapak yok bu yüzden daha kısa, bütçeniz hangisine el veriyor ise onu tercih edin hocam. Ama benim bildiğim kadarı ile phantom spirit daha güncel model.

Bunun RGB olmayan versiyonu ile Freezer 36 arasındayım şuan. Sanırım düşük ses yerine yüksek soğutmayı tercih edeceğim :D Gerçi hangisinin daha iyi soğutacağından da emin değilim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı