1500 TL SSD önerisi

ecof

Decapat
Katılım
7 Eylül 2020
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, 1-2 gün içerisinde yeni bir SSD almayı planlıyorum, sipariş vermeden önce buradan da konu açıp fikir almak istedim. Sistemimde halihazırda "Samsung 860 Evo M.2 500GB" modeli takılı. Bunun yanı sıra arşiv amaçlı kullanmaya devam edeceğim HDD'ler mevcut. Şu anda maalesef alan kısıtından ötürü birçok program HDD üzerine kurulu. Öncelikle sormak istediğim aşağıda belirttiğim anakart modelimde ki slotlar benim görebildiğim kadarıyla aynı değerlere sahip, yeni alacağım SSD'yi takacağım M.2 slotunun herhangi bir önemi var mı?

Anakart modelim: Asus Rog Strix Z370-F
(Güney köprüsünde ki soğutuculu blokta yukarıda belirttiğim SSD takılı.)

Asıl tavsiye beklediğim nokta ise yeni alacağım SSD'yi de "Samsung M.2 860 Evo 1 TB" modeli olarak düşünüyorum lakin benzer fiyatlarda Adata gibi firmaların çok daha yüksek hızlar sunduğu modeller mevcut. Bütçe olarak 1500 TL üstüne çıkmayı pek istemiyorum ama çok büyük bir performans/alan farkı yaratacak ise önerebilirsiniz.

Son olarak sistem hem oyun amaçlı hem de çeşitli tasarım / kodlama işleri için kullanılmakta.
 
Yine 860 EVO alabilirisiniz. Daha ucuz olsun derseniz 860 QVO modeline de bakabilirsiniz ancak sanırsam onun M.2 sürümü yoktu.

Ayrıca 860 QVO'ların ömrü ve okuma yazma değerleri daha düşük oluyor QLC (1 hücreye 4 bit veri) yonga kullandığından. EVO'lar TLC (1 hücreye 3 bit veri) yonga kullanıyor.
SSD'yi takacağım M.2 slotunun herhangi bir önemi var mı?
Takacağınız SSD SATA arabirimini kullanıyorsa pek önemi yok.
 

Geri
Yukarı