1500 TL Yeni Başlayan İçin Elektro ve Amfi Gitar Tavsiyesi

syrioforel

Hectopat
Katılım
25 Ocak 2015
Mesajlar
40
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bütçe maksimum 1500 daha önce hiç tecrübem olmadı. 2. el almayı düşünmüyorum. Müzik tarzı olarak Alternatif rock, hard rock arası olacak. Gitar ve amfi tavsiyeleriniz bekliyorum.
 
Bende senin gibiyim Cort X2 almayı düşünüyorum hem şekli güzel hem fiyatı düşük ilk başlarda fiyatı yüksek tutmayı düşünmüyorum çünkü sıkılıp bırakabilirim sende bunları düşünerek al bence.
 
Rock, hard rock için les paul gitarlar oldukça uygun. Eğer metal deseydin Cort X6 derdim ancak hard rock ve alternatif rock için uygun. Sonuçta 2 tane ton potansı 2 tane ses potansı var:D Şaka bir yana les Paul lerde pasifd manyetik olduğu için hard rock gibi tarzlarda oldukça uygun. Metal için bir pedal alman gerekir ama:) Neyse, amfi olarak ta Blackstar İD Core 10 öneririm. Hem de ücretsiz İnsider yazılımı sayesinde oldukça fazla tona ulaşabilirsin. Üstelik 2x5 bir hoparlörü olduğu için backing track ile çalmak çok daha zevk verir. Neyse, tavsiyeyi veriyorum:


Gitar:
Epiphone Les Paul 100 Ebony Elektro Gitar Elektro Gitarlar Epiphone

Amfi:

Piyano - Dijital Piyano - Gitar - Müzik Aletleri Sitesi - doremusic

Amfinin üzerinde oldukça fazla efekt var bu sayede birçok şeyi çalabilirsin. Hem bilgisayara bağlayıp kütür kütür kayıt ta alırsın. Performansını gördüm ben bu amfinin, oldukça iyi. Zaten 2 sene kullanır sonra ekipmanları yükseltirsin.

Bir seçenekte bilgisayarına sağlam bir ses kartı alıp Guitar Rig 2 ile çalman. Guitar Rig cidden muhteşem bir program hani wah pedalı bile var. Wah pedalı nedir dersen şu videonun 4.06 kısmına bak. Zaten tondaki değişimi fark edersin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ancak kursa falan gideceğini düşündüğüm için amfi önerdim.

Bu arada şunu söyleyeyim eğer Ankara da yaşıyorsan Meşrutiyey caddesi Hatay Sok. ve Bayındır Sok. a bakmanı tavsiye ederim. Çalmayı bilmesen bile git dene vur tellere içine sineni al. Çok kafa yorma.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı