1500 TL Yol veya Şehir Bisikleti Önerisi

• Konuyu başlatan Gamerq
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 4.081
Sedonanın Hidrolik diskli modelini baz alıyorum. İki bisiklette güzel ve kaliteli. Sedonanın donanımı biraz daha yüksek fakat ön amortisör yok. Sedona 240TL daha pahalı. Meridayı bir arkadaşım kullanıyor, bisikletten memnun. Ben alacak olsam donanımı biraz daha düşük olmasına rağmen Meridayı tercih ederdim. Çünkü daha ucuz. Görünüşü daha güzel(Bana göre). Amortisör olması fark ediyor, çünkü bisiklet ince teker, amortisör biraz da olsa konforu artırıyor.

Sedonanın Hidrolik diskli modelini baz alıyorum. İki bisiklette güzel ve kaliteli. Sedonanın donanımı biraz daha yüksek fakat ön amortisör yok. Sedona 240TL daha pahalı. Meridayı bir arkadaşım kullanıyor, bisikletten memnun. Ben alacak olsam donanımı biraz daha düşük olmasına rağmen Meridayı tercih ederdim. Çünkü daha ucuz. Görünüşü daha güzel(Bana göre). Amortisör olması fark ediyor, çünkü bisiklet ince teker, amortisör biraz da olsa konforu artırıyor.
Çok soru soruyorum kusuruma bakma ama Merida Türkiye sence aradaki farka değer mi?

@Gamerq Estağfurullah Forumların amacı bu zaten.
Aralarındaki fark vites donanımı ve linkini attığın Crossway 100 yarım kilo daha hafif. Görsel olarak Crossway 100 gidon boğazı daha hoş duruyor. Jant seti biraz daha kaliteli. Bütçeni zorlamayacak ise almanı öneririm.
Aslında 2000'e bile çıkarımda bütçeyi artırmak istemiyorum malumdur bir önceki bisikletim çalındı hem daha amatörüm biraz öğreneyim üniversite zamanında tekrar değiştiririm. Çok teşekkür ederim yardımın için. Bir soru daha sorayım, bisikletini çalınmaya karşı nasıl koruyorsun?

Son düzenleme:
@Gamerq Bu bisiklet sana uzun yıllar yeter emin ol donanımı ve görsel olarak(bence) çok iyi.
Ben bisikletimi odamda saklıyorum, benimle birlikte yaşıyor evin içinde :). Kesinlikle ev içinde bir yere koymanı öneririm malum hırsız çok.
Tekrar ve tekrar soruyorum da arkadaşım şehir bisikleti seni atar vs. diyor, bende dağ hantal diyorum ama 29'luktu bir önceki bisikleti onun tekerler büyük geldi sana diyor. Sorum şu tercihiniz ne olurdu Antalya'nın bozuk yani yamalı ve çukurlu yollarında? Şehir bisikleti gerçekten beni atar mı?
Havalı maşa olayı varmış birde bunu nasıl ayırt edebilirim HLO maşa ne demek oluyor?
1500-2000'e dağ bisikleti önerin ne olacaktır?
CANNONDALE TRAIL 6 27,5 M DAĞ BİSİKLETİ 2016 Mat Siyah - 47 cm arkadaşım bunu almalısın diyor, ama Acera bana düşük geldi 0.9 Acera 0.75 Deore bir şey farketmez diyor sence haklı mı? Çok anlamıyorum çünkü detayları. Benim gönlümde ise bu var ama ben tam anlamıyla bilmiyorum dediğim gibi Merida Türkiye.

@AeTh9sha hocam cevap alsam cidden minnettar kalacağım boşluktayım çünkü.

Ben şehir bisikletinden Dağ bisikletine geçtim :). Arada performans farkı oluyor elbette ama çokta değil, yani MTB konforuna değiyor bence. Linkteki Cannondale modelinde donanım çok düşük o yüzden tavsiye etmem. Merida BIGNINE donanımı güzel bütçen yetiyorsa almanı tavsiye ederim. Havalı maşa olması bence bir artı hem daha hafif hemde daha performanslı çalışır.
Yalnız 29" teker büyük kalır bence linkteki bisikleti tavsiye ederim. Zaten donanım, fiyat vb. olarak her şeyi aynı sadece 27.5" jant boyutu var.
HLO maşa konusunda bilgim yok belki Hidrolik maşalara deniliyor olabilir.
Merida Türkiye

Ben şehir bisikletinden Dağ bisikletine geçtim :). Arada performans farkı oluyor elbette ama çokta değil, yani MTB konforuna değiyor bence. Linkteki Cannondale modelinde donanım çok düşük o yüzden tavsiye etmem. Merida BIGNINE donanımı güzel bütçen yetiyorsa almanı tavsiye ederim. Havalı maşa olması bence bir artı hem daha hafif hemde daha performanslı çalışır.
Yalnız 29" teker büyük kalır bence linkteki bisikleti tavsiye ederim. Zaten donanım, fiyat vb. olarak her şeyi aynı sadece 27.5" jant boyutu var.
HLO maşa konusunda bilgim yok belki Hidrolik maşalara deniliyor olabilir.
Merida Türkiye
Havalı maşalar 2 haftada bir hava basılıyormuş ve 40-50 tl diyor arkadaşım, bir abimiz ocağıma incir ağacı dikti diyor benzinli araba gibi (y). Ve bu attığım havalı maşa :(. Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı