1500 TL'ye AMD A10 7850K Sistem Toplama

İyi geceler. @Galeano yanlış bilmiyorsam haklı i3 4160'da intel'in hyper threading teknolojisi bulunmakta ve bu teknoloji gerektiğinde işlemciyi 4 çekirdek (2 sanal 2 fiziksel) göstererek oyunlarda sorun çıkartmaması lazım. Birde yakın zamanda GTA V pc platformuna çıkacak ve ben bu APU ile GTA V'i low da oynabilirmiyim ?

İyi geceler. @Galeano yanlış bilmiyorsam haklı i3 4160'da intel'in hyper threading teknolojisi bulunmakta ve bu teknoloji gerektiğinde işlemciyi 4 çekirdek (2 sanal 2 fiziksel) göstererek oyunlarda sorun çıkartmaması lazım.
Kısmen doğru ama dört çekirdek göstermek tabiri biraz saçma olmuş Hyperthreading teknolojisi yani sanal çekirdekler çoğu zaman fiziksel çekirdeklerden bile daha verimli çalışıyor yani tam anlamıyla gerçek 4 çekirdek performansı var.
Yakında bildiğiniz gibi DirectX 12 çıkacak Hyperthreading'den oyunlarda dahada iyi performans alınacak DirectX 12 ile.

Şimdi şu mantığı ortadan kaldıralım. G3258 işlemci alındı diye illa OC yapmak zorunda mısın ?
Hayır değilsin. İşlemci ve ekran kartı dar boğaz yapıyor mu ? Hayır. 1500 TL bütçeye işlemci olarak
İntel tarafında İ3 4160 ve G3258 AMD tarafında ise FX 6300 önerebilecek en mantıklı olanlardır.
Umarım anlatabilmişimdir.

@Galeano arkadaşım o zaman benim elimdeki 4 çekirdek 4 sanal işlemci 8 çekirdek oluyor. Eğer böyle kabul edersek bu olayı benim işlemcimde 12 gerçek 12 sanal toplam 24 çekirdek var :)

@eLated.* Öncelikle Hyperthreading sadece Intel'de bulunan bir teknoloji.
Şimdi 4 sanal 4 fiziksel 8 dediniz hadi derim bilmiyor olabilir ama 12 ve 24 nereden çıktı? :D
Kafanız güzelmiş güle güle kullanın...

@Galeano arkadaşım bilmeden yazıyorsun :/ APU denilen işlemcide 12 Çekirdek bulunuyor bunlardan 4'ü işlemci 8'i ekran kartı çekirdeği ve işlemcide sanal çekirdekler var :)

@Galeano arkadaşım bilmeden yazıyorsun :/ APU denilen işlemcide 12 Çekirdek bulunuyor bunlardan 4'ü işlemci 8'i ekran kartı çekirdeği ve işlemcide sanal çekirdekler var :)
Ben merkez işlemciden(CPU) bahsediyoruz sanıyordum ne ara GPU'ya geçtik? :) 4 fiziksel 4'de threading toplam 8 çekirdek var CPU'da fakat forumda bir arkadaşın tam bu duruma uygun bir sözü vardı.
"Bir kabak çekirdeği var, bir de kayısının çekirdeği var." :)

Tamam hocam dediğiniz gibi olsun yeni oyunlarda 2 çekirdekli işlemciler desteklenmediğinde satılık g3258 ve i3 xxxx illanları coğalacak. Veya bu işlemcilere sahip olan arkadaşlar sitelerde patch arayacak. O günler gelince demişti dersiniz. Konuyu da fazla uzatmayalım yoksa ceza alacağız

Tamam hocam dediğiniz gibi olsun yeni oyunlarda 2 çekirdekli işlemciler desteklenmediğinde satılık g3258 ve i3 xxxx illanları coğalacak. Veya bu işlemcilere sahip olan arkadaşlar sitelerde patch arayacak. O günler gelince demişti dersiniz. Konuyu da fazla uzatmayalım yoksa ceza alacağız
Dotum anlamamak için neden bu kadar fazla direniyorsun? Ben g3258 değil i3 4160 önerdim ve i3 4160 4 çekirdekli bir işlemci, i5 gibi tüm oyunları destekliyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı