1500 TL'ye İşlemci, Ekran Kartı ve Anakart Tavsiyesi

EventerloN

Hectopat
Katılım
6 Ocak 2015
Mesajlar
49
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba arkadaşlar vatan computer'den daha önce bir çok kez sistemi topladım fakat sonra başkalarının yorumlarını okuya okuya sürekli topladıklarımdan vazgeçtim son kez sizlere bir danışmak istedim max. bütçem 2200 TL civarı olduğu için ;

Gaming klavye
Gaming mouse
4x2 8GB Ram
1TB harddisk
120GB SSD
500W Kasa'mı seçtim.

Sürekli beni endişelendiren şeyse işlemci, ekran kartı ve buna bağlı olarak tabiki anakartla birlikte soğutucu şimdi sizlere sorum şudur;

Yukarıda saydıklarımı aldıktan sonra 1315 TL bütçem kalıyor bana 1315 TL'ye işlemci, ekran kartı, anakart ve fan tavsiye etmenizi istiyorum kasam 500W değerinde dahili PSU'ya sahip tabiki eğer işlemciye O.C yapmassam kendi fanıda yeter diye düşünüyorum istediğim sistem orta seviye oyun bilgisayarı yani kastım şu ki önümüzdeki 2 sene boyuncaki oyunları 1080p high'da ondan sonrada medium veya lowda rahatça oynatabilmeisini istiyorum çünkü birdaha sistem toplayamayacağım yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim bu sorunum artık çözülsün istiyorum bu yüzden technopat'a başvurdum.

Not: Ben tam bir nvidia ve intel hayranıyımdır eğer sistem bu ikilide olursa sevinirim çok araştırdım fakat 750ti gibi fiyat/performans ekran kartının bir sonraki üst modeli f/p kartı olursa ki bulamadım bana yeteceğini düşünüyorum fazlasıyla. İşlemcide i5 düşünüyorum fakat onların versiyonlarının önemini bilemiyorum pentium g3258 önermeyin çünkü çift çekirdek olması ilerde bana yetmiyeceğini düşündürüyor vede O.C için artı birde fan almam gerekecek ona göre tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Benim tavsiyem şu yönde olacak. Gaming klavye ve mouse yerine basit, ucuz olanlarını tercih edin şimdilik. 16 Gb Ram' i 8 Gb yapalım. Kalan parayla ise ekran kartına yatırım yapalım. SSD ilk etapta şart değil bence. Onuda çıkarabiliriz. Sistemin bel kemiğini oluşturacak parçalara öncelik verelim. Anakart olarak Z97 Gaming 3, işlemci olarak ise 4690k seçelim. Kalan parayı belirleyin, ekran kartı seçimini yapalım.

Edit: Pardon Ram 8 Gb' mış zaten. :) Gözümden kaçmış.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı