Alakası bile yok, ayrıca bahsettiğiniz SN770 aynı flash'i kullaniyor G2 ile. Kontrolcüsü daha modern ve daha iyi orası ayrı tabi.
Attığınız SSD'lerden NV2'yi kimse tavsiye etmiyor, yaklaşık 5 çeşit tamamen farklı bilinen versiyonu var ve hangisini alacağınız biraz kumara kalıyor.
MLD M500 yazdığı değerleri veremiyor çünkü donanımı yetmiyor. Ürünün hiçbir dayanıklılık figürü verilmemiş bildiğim kadarı ile. Genel olarak zaten forumda kimse önermiyor.
P3 ise düşük ömüre sahip bütçe bir SSD, flash'ı ise QLC.
SN850 güzel, Flash olarak, G2'deki BiCS5'in eski sürümü olan, BiCS4 TLC flash'a sahip. Kontrolcüsü kötü değil, bunun üzerine Gen 4 desteği de var. Ayrıca DRAM'i de var, üzere 200TL verilip alinabilecek SSD.
Çok uzattım, bence G2'yi veya 200tl çıkmak istiyorsanız arkadaşın önerdikleri arasından SN850'yi alın. Anakartın Gen 4 desteği yok ise aynı hızda olacaklardır, var ise SN850 az miktar daha hızlı olur günlük kullanımda dahil.