1500 TL'ye Sistem Önerisi

bozo811

Hectopat
Sevgili arkadaşlar bir makine toplamak istiyorum ama elimde olan bilgisayar parçalar var. Size olmayanları ve değiştirmeyi düşündüklerimi belirteceğim bütçeme de en fazla 1500 TL geçemeyecek şekilde bir liste vermeniz mümkün mü? AMD FX 6100 ve Intel i5 olarak ayarlarsanız sevinirim.

Ayrı ayrı almak istediğim ve değiştirmeyi düşündüğüm bilgisayar parçaları.

1 - İşlemci
2 - Anakart
3 - Ekran kartı
4 - PSU
5 - RAM

tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Değiştirmek için uğraşma sakın. 2. el olarak kazık yemeyeceğin bir fiyattan sat eski bilgisayarı. Üzerine 1500 lira ekle gıcır gıcır bir sistem toplayalım.

Benim zamanında toplu param yoktu ve parça parça yenilemiştim. İnan ki zarar edersin.

Alınacaklar listesine bakılırsa arkadaşın HDD'si, kasası, klavyesi, faresi bir de monitörü var.

Kasam yeni sıkıntı yok o konuda. Gıcır gıcır hatta pro2000 almıştım forumda bahsettim mavi ekran hatası veriyor. Çözüm bulamadım, böyle bir makineyi kime satmam, vicdanım el vermez. Link paylaşacağım aşağıda. Garantiye de göndermek istemiyorum bıktım artık gidip gelmesinden. Kullanıcı hattası diyorlar ya kıracağım makineyi ya da böyle bir şey yapmak istiyorum. Sizlerden tavsiye bekliyorum parçalar konusunda. Paraya acımayacağım. Acayip sinir oldum böyle bir şey ilk defa geliyor başıma. Parçalarını değiştirmek istiyorum ve önerilerinizi bekliyorum, saygılar.

https://www.technopat.net/forum/mas...ran-hatasi-0x00000101-ve-stop-0x00000124.html

Alınacaklar listesine bakılırsa arkadaşın HDD'si, kasası, klavyesi, faresi bide monitörü var.

Aynen gerisi boş bir işe yaramaz. Ha bir de DVD Writer var onu es geçmeyelim :)

Alınacaklar listesine bakılırsa arkadaşın HDD'si, kasası, klavyesi, faresi bide monitörü var.

Olur mu ya o 1500 Tl içerisinde tüm parçalar var. Senin o saydığın parçalar alınacak listesinde değil. Onlar olduğu gibi kalabilir. İşlemci-anakart-ram-ekran kartı-psu-kasa gibi birleşenlerin alınması gerek.

Ben de parçaları 2. el olarak sat ve 1500 TL'yi üzerine ekleyip adam gibi bir sistem topla diyorum.

bozo811,

AMD FX-6300 Vishera 6 3.5GHz 4.1GHz 6MB/8MB 95W
AMD FX-6100 Zambezi 6 3.3GHz 3.9GHz 6MB/8MB 95W

6300'de çekirdek tipi yenilenmiş ve hızlar artmış gözüküyor. Zambezi - Bulldozer mimarisinde, Vishera - Piledriver mimarisinin ürünü.

Internette gelişi güzel baktığım birkaç testte ikisi arasında 20 fps civarı farklar elde edilmiş. Çok fazla değil, fakat 6300'un iyi bir soğutma ile daha iyi O/C edilebileceği söyleniyor - kişisel olarak O/C tavsiye etmiyorum.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı