1500 TL'ye Sistem Toplama

Evet güç kaynağı da içinde oluyor kasanın. Bellek tercihi sana kalmış. RAM'ler 4 GB olsa olur diyeceğim de Vatan'da 4 GB'lık tek 1866 Mhz RAM yok. AMD FX serisi işlemciler 1866 Mhz RAM'lerle tam performansta çalıştığı için 1866 Mhz RAM alman lazım.
Mert beyin önerdiği bellekleri işlemciyi kasayı ve anakartı almayı tercih ettim kasa biraz tuzlu :) bundan biraz daha ucuz ama parçalarımı monte edebileceğim başka bir kasa olabilir mi acaba ?
Bir diğer merakım sa ben amd işlemcilerin intelden daha sağlıksız olduğunu düşünüyordum. Bir bilgisayarcı bana şunu anlatmıştı onada amd kötü diyorlar hep yanıyormuş çok ısınıyormuş kendini ısıtamıyormuş diye sordum oda şunu söyledi;
İnsanların önyargıları yüzünden böyle konuşuyorlar. Önyargısı olan biri onlara amd işlemcileri kötülemiş.
Amd 2000li yıllarda bir işlemci üretmiş o işlemciler sorunluymuş ısınıp bozuluyormuş o yüzden insanlarda önyargı oluşmuş. Bana bunu anlatmıştı. Önerdiğiniz işlemciyi bir aradaşımada sordum bana şunu söyledi az önce
kanka kötülüğü yok aslında
performans açısından iyidir muhtemelende
senin yüklicen
oyun
program gibi yazılımlar
genelde
intel chipsetlere göre yazilir
yazilimda sorun cikariyor cok
bu sefer bi oyun icin site site driver ariyosun
ama diyosanki kafam rahat olsun
intelden şaşma
sen karar ve kullanıcak olan sensin
 
Tereddütsüz AMD alabilirsiniz. AMD hakkındaki bütün eleştiriler şehir efsaneleridir. Kasa içinse aslında gayet uygun zira güç kaynağı ideal bir güçte ve verimliliği fena değil. Kasa ve güç kaynağını ayrı almaya çalışırsanız daha pahalıya mal olur.
 

Önerilerin için teşekkür ederim.
GTX660 kart modelinin soldan ikinci rakamı 6 @Recep baltaş'tan öğrenmiştim :) ama hd7873 ile aynı seviyede kart sanırım
VATAN COMPUTER - SAPPHIRE - HD7850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kart
beni düşündüğüm ekran kartıyla arasındaki tek fark 1 gb fazla bellek olması mı ? yeni çıkacak bf 4 için mesela bu ekran kartı yeterli olur mu ? ultra ayarlar olmas bile high ayarlarda onanabilir mi ? bu kartlarlardan birini seçtiğim zaman bütçemi 100 tl aşıyorum
 
Rica ederim. Dikkat edersen benim önerdiğim sistemdeki ekran kartı biraz daha ucuz. 1 GB neredeyse hiç bir fark yaratmaz ama 7850 ve 7870 arasında küçümsenmeyecek bir fark var.
 
Evet herşeyi eledim senin önerdiğin sistem oldu :) 7870'in çekirdek hızı 1000mhz 7850 860mhz de kalmış sanırım 2gb bellek gta V gibi oyunlarda işimi görecek sanırım.
Önerin için çok teşekkür ederim ve amd işlemciler hakkındaki söylediklerin içinde içimi çok rahatlattın artık aklımda hiçbir soru kalmadı hepinize teşekkürler:redface:
 
Şöyle de bir durum var. Oyunların %80 i nvidia tarafından optimize ediliyor. 7870 daha iyi bir kart olabilir ama oyun performansı için aynı şey söylenemeyebilir.
İçine kurt düşüreyim dedim :p
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı