1500₺'ye GTX 1050 Ti alınır mı?

Peki Rx 580 için Msi armor 8gb mı, sapphire pulse 8gb mı? Hatta daha önemlisi 8 gb mı, 4gb mı?
Sapphire markasını elbette görüyorum sürekli ama msi her zaman daha oturaklı, daha yazılım destekli ve bilindik olduğu için msi hep bir adım önde benim için. Sapphire marka kullandınız mı daha önce bunu da merak ettim.

Dostum ben kullandım RX470 yandı için ücret iadesi aldım stoklarında hiç 470 yokmuş neyse, Pulse fire diye satılan modelin bir karşılaştırma videosu var şurda ;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arasında anladığım kadarı ile bileşen farkı var birazda 1-2 fps kadarcık yavaş sanırsam 4-8 GB işine gelirsek dostum oyunlar için artık 4 gb full ayarlarda sınır haline geldi bkz Reinbow Six Siege 3890 MB kullanıyordu bütçen varsa 8 al birde Shappire special Edition var mavi fanlı felan biraz daha kaliteli olduğu söyleniyor nitroya göre.

Hocam, aralımdaki fark bariz değil mi? Ayrıca RX580 daha yeni bir kart.

UserBenchmark: AMD RX 580 vs Nvidia GTX 1050-Ti
RX 580 ile 1050 Ti yi karşılaştıran adamı kaale bile alma nvidia seviciliğinden başka birşey değil . RX 580 ve FreeSync monitör her türlü memnun eder. Sinir oluyorum arkadaş , adam şaka gibi ya 1050Tİ ile RX 580 i karşılarştırıyor. Sen aklıma mukayyet ol yarabbim. 1500 TL'ye de 1050 Tİ alınmaz kardeşim acil ihtiyacın yoksa kara cuma indirimlerini bekle iyi birşeyler bulursun.

Tavsiyem hepsiburada efsane cuma bekle yada aliexpires 800 bulabilirsin çümkü 11.11 indirimi var aslında ekran karti alanlar indirimleri takip etse muhteşem indirimle alırlar 1060 6GB 1500 TL civarıydı RX 580 8GB 1400 TL takip edin muhakak bulursun istedeğin fiyata

Peki Rx 580 için Msi armor 8gb mı, sapphire pulse 8gb mı? Hatta daha önemlisi 8 gb mı, 4gb mı?
Sapphire markasını elbette görüyorum sürekli ama msi her zaman daha oturaklı, daha yazılım destekli ve bilindik olduğu için msi hep bir adım önde benim için. Sapphire marka kullandınız mı daha önce bunu da merak ettim.
Sapphire markasını kullanmadım fakat kullanan yakınlarım sorun yaşamadı. Diğer markaların modellerini de alabilirsiniz fakat aradaki fiyat farkı daha fazla. Kullanılması gerekli olan sürücüler zaten AMD tarafından sağlandığı için yazılım konusunda problem yaşamazsınız. Yazılımdan kastınız MSI Afterburner ise diğer markalarda da çalışıyor. 4 GB olan model bütçeniz içinde olduğundan o modeli önerdim. Aradaki fiyat farkını farkını verip 8GB veya başka marka tercih etmek size kalmış.

RX 580 ile 1050 Ti yi karşılaştıran adamı kaale bile alma nvidia seviciliğinden başka birşey değil . RX 580 ve FreeSync monitör her türlü memnun eder. Sinir oluyorum arkadaş , adam şaka gibi ya 1050Tİ ile RX 580 i karşılarştırıyor. Sen aklıma mukayyet ol yarabbim. 1500 TL'ye de 1050 Tİ alınmaz kardeşim acil ihtiyacın yoksa kara cuma indirimlerini bekle iyi birşeyler bulursun.
Hayır aslında sorun değil. Benim için fiyat, performans falan çok kasmaya gerek yok. Sürekli bilgisayar oynayan biri değilim akşam işten sonra vaktim oldukça oynarım hatta sonra 2 haftadır açmadım bile. Ama şöyle bir şey var, hardcore oyuncu olsam çok detaylı araştırarak kart seçerdim fakat işin aslı Nvidia'nın beni daha memnun edeceğini biliyorum yinede fiyat performans özelliğini kaybetmiş olması amd'nin hala fiyat performans ürünlerinin güzel olması beni amd'ye itiyor.
Ama gerçekten hangi kart yada hangi ürün nasıl az çok biliyorum, okuyorum, takip ediyorum. Amd nedense çoğu oyun testinde fps değerleri çok değişkenlik gösteriyor. Bu oyunların nvdia kartlar için daha iyi optimize edilmesi anlamına geliyor aslında. Nvdia genelde daha pahalı ve firmalarla daha fazla anlaşma içerisinde. Kısacası nvdia için verilecek fazladan para daha optimize oyun demek gibi birşey. Bunu ilk gtx 550ti kartımı alırken yaptığım araştırmada görmüştüm ki bu sistemi 4 yada 5 yıl önce topladım. İşlemci olarak amd'yi daha avantajlı görüyorum o yüzden ilk sistemimde amd kullandım yeni sistemimde yine alırım.
Tekrar ekran kartına dönersek uygun fiyata gtx 1050ti "bence" daha rahat ancak daha birikim aşamasındayım ve ilk kez amd ekran kartı alacak gibiyim. Sanırım Rx 580 8gb'lık versiyonunu alıcam.
Tavsiyem hepsiburada efsane cuma bekle yada aliexpires 800 bulabilirsin çümkü 11.11 indirimi var aslında ekran karti alanlar indirimleri takip etse muhteşem indirimle alırlar 1060 6GB 1500 TL civarıydı RX 580 8GB 1400 TL takip edin muhakak bulursun istedeğin fiyata
Aliexpress maalesef pek alışveriş yaptığım bir yer değil ki bu kadar para vereceğim ürünü Hepsiburada güvencesiyle alırım. Sorunsuz sıkıntısız yıllarca alışveriş yaptım.
Sapphire markasını kullanmadım fakat kullanan yakınlarım sorun yaşamadı. Diğer markaların modellerini de alabilirsiniz fakat aradaki fiyat farkı daha fazla. Kullanılması gerekli olan sürücüler zaten AMD tarafından sağlandığı için yazılım konusunda problem yaşamazsınız. Yazılımdan kastınız MSI Afterburner ise diğer markalarda da çalışıyor. 4 GB olan model bütçeniz içinde olduğundan o modeli önerdim. Aradaki fiyat farkını farkını verip 8GB veya başka marka tercih etmek size kalmış.
Böyle farklı üreticilerin aslında kendi karakterleri oluyor yani şöyle söyleyeyim, kimi firma daha kaliteli malzeme kullanırken kimi daha uygun malzemeyle üretiyor kendi kartını. Sonuç olarak kart aynı ama her üreticinin performansı farklı oluyor. O yüzden sapphire kullanan hiç görmedim. Sanırım alırsam msi gaming x versiyonuna yönelirim.Hepinize teşekkür ederim. 1 ay içerisinde belli olucak ve max. 1 ay sonra yazsam buraya konu hortlamış sayılmaz diye umuyorum. Sonuçlarını mutlaka yazım buraya. Sağlıcakla kalın.

Pulse fire olanlar daha ucuz satılıyor bir sebebi olmalı ayırca normallerinden de küçükler yukarıda videoda arada ki farkı gösterdim 80-90 TL fazla verip SAPPHIRE AMD 8GB RX 580 NITRO+ GDDR5 256 Bit 11265-21-20G HDMI DVI-D 2xDP Ekran Kartı SAPPHIRE special edition olan fanları mavi ledli felan daha mantıklı bence :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı