15000-16000 TL'ye tablet önerisi

Göktürk Algün

Hectopat
Doğrusu Huawei papermate 11.5s, Huawei MatePad Air papermate (2. el 16000TL) ve Samsung s9FE+ arasında kaldım. Yüksek ihtimal Huawei alacağım ama onda da hangi modeli alsam bilemedim MatePad Air'in 2. el olması biraz şüphe bırakıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne için kullanacaksınız?
Dersler için çoğunlukla not tutmak için

Azıcık bütçeni çık bunu al hepsinden sağlam olur.
Apple düşünmüyorum ayrıca tableti almakla bitmiyor yanına kalem de almak gerek.

Bende geçen gün MatePad 11.5"S PaperMatte aldım ve biraz araştırdım bu süreçte.

İlk olarak bahsettiğin 3 tabletinde kıyaslamasına buradan bakmanı tavsiye ederim. Aralarındaki farklar nelermiş bi gör.

Benim dikkatimi çeken farklar şöyle;
  • Depolama olarak 256 GB ile Matepad'ler önde.
  • 12 GB RAM ile Matepad Air önde.
  • Batarya konusunda Samsun önde fakat pil tüketimleri nasıl olur bilemiyorum.
  • Piksel yoğunluğu, 144 Hz yenileme, Papermatte ekran ile Matepad'ler önde.
  • İşlemci olarak Matepad Air önde, 11.5s ve S9 FE+ işlemcilerinin farkını bilemiyorum. 11.5s biraz daha iyi diye okumuştum ne kadar doğruysa.
  • Matepad'ler klavye ile geliyor, kalem ekstra. S9 FE+ ise kalemle geliyor klavye yok. Yılların Samsung Stylus kalemi, Huawei'den daha başarılı da olabilir bu arada.
Özet olarak bu şekilde incelediğimde benim yapacağım sıralama,
  1. Matepad Air
  2. Matepad 11.5"s
  3. S9 FE+
şeklinde olur.

Matepad Air şuan sıfır satışı bulunmuyor malesef. Eğer temiz ikinci el bulursan, ve sıfır olsun gibi bir takıntın yoksa en iyi seçenek bence.
Yok dersende, insanların daha çok ikilemde kaldığı 11.5"s mi S9 FE+ mı sorusu geliyor. Bu kısımda bence hiçbiri pişman etmez. 11.5"s donanımı biraz daha iyi gibi geliyor bana, ama belki kullanıcı deneyimi olarak S9 FE+ daha başarılı da olabilir. Burada gönlünden hangisi geçiyorsa ona yönel derim.

Ek olarak, Vatan bazen gece indirimi yapıyor, bikaç gece takip etmeni öneririm. Ben tableti aldıktan 2 gün sonra gece indirimde 1300 ₺ daha ucuza gördüm, biraz üzdü :)

Son düzenleme:
Bende geçen gün MatePad 11.5"S PaperMatte aldım ve biraz araştırdım bu süreçte.

İlk olarak bahsettiğin 3 tabletinde kıyaslamasına buradan bakmanı tavsiye ederim. Aralarındaki farklar nelermiş bi gör.

Benim dikkatimi çeken farklar şöyle;
  • Depolama olarak 256 GB ile Matepad'ler önde.
  • 12 GB RAM ile Matepad Air önde.
  • Batarya konusunda Samsun önde fakat pil tüketimleri nasıl olur bilemiyorum.
  • Piksel yoğunluğu, 144 Hz yenileme, Papermatte ekran ile Matepad'ler önde.
  • İşlemci olarak Matepad Air önde, 11.5s ve S9 FE+ işlemcilerinin farkını bilemiyorum. 11.5s biraz daha iyi diye okumuştum ne kadar doğruysa.
  • Matepad'ler klavye ile geliyor, kalem ekstra. S9 FE+ ise kalemle geliyor klavye yok. Yılların Samsung Stylus kalemi, Huawei'den daha başarılı da olabilir bu arada.
Özet olarak bu şekilde incelediğimde benim yapacağım sıralama,
  1. Matepad Air
  2. Matepad 11.5"s
  3. S9 FE+
şeklinde olur.

Matepad Air şuan sıfır satışı bulunmuyor malesef. Eğer temiz ikinci el bulursan, ve sıfır olsun gibi bir takıntın yoksa en iyi seçenek bence.
Yok dersende, insanların daha çok ikilemde kaldığı 11.5"s mi S9 FE+ mı sorusu geliyor. Bu kısımda bence hiçbiri pişman etmez. 11.5"s donanımı biraz daha iyi gibi geliyor bana, ama belki kullanıcı deneyimi olarak S9 FE+ daha başarılı da olabilir. Burada gönlünden hangisi geçiyorsa ona yönel derim.

Ek olarak, Vatan bazen gece indirimi yapıyor, bikaç gece takip etmeni öneririm. Ben tableti aldıktan 2 gün sonra gece indirimde 1300 ₺ daha ucuza gördüm, biraz üzdü :)
Hocam sınavlardan dolayı bakamadım kusura bakmayın ancak cevap verebiliyorum. Bana da Matepad Air en iyisi gibi geliyor ama işte 2. el oluşu hatta 2. el olması da sorun değil uzakta olması benim için problem param güvende ile daha önce alışveriş yapmadım 16.000 Tl'lik tablet için ne kadar ücret keser onu da bilmiyorum kafamın en çok karıştığı yer orası.

Hocam sınavlardan dolayı bakamadım kusura bakmayın ancak cevap verebiliyorum. Bana da Matepad Air en iyisi gibi geliyor ama işte 2. el oluşu hatta 2. el olması da sorun değil uzakta olması benim için problem param güvende ile daha önce alışveriş yapmadım 16.000 Tl'lik tablet için ne kadar ücret keser onu da bilmiyorum kafamın en çok karıştığı yer orası.
Haklı bir endişe ve kafa karışıklığı :)
Ben olsam ilgili şehirde bir tanıdığım varsa ondan rica ederim, yoksa da riske girmektense sıfır cihazı alır yoluma bakarım.

Haklı bir endişe ve kafa karışıklığı :)
Ben olsam ilgili şehirde bir tanıdığım varsa ondan rica ederim, yoksa da riske girmektense sıfır cihazı alır yoluma bakarım.
teşekkürler hocam peki papermate 11.5 mu daha mantıklı 11.5S mi sizce? Aradaki fiyat farkına değer mi? 11.5 tam bütçemde 11.5S ise çok değil ama yine de bir tık sıkıp alacağım bütçede.

teşekkürler hocam peki papermate 11.5 mu daha mantıklı 11.5S mi sizce? Aradaki fiyat farkına değer mi? 11.5 tam bütçemde 11.5S ise çok değil ama yine de bir tık sıkıp alacağım bütçede.

Şuan baktığımda 11.5 modeli yanında klavye veya kalem ile sadece Huawei'nin kendi sitesinde 14 bine satılıyor.
11.5S modelde yine aynı şekilde klavye veya kalem ile sadece Huawei'nin kendi sitesinde 17 bine satılıyor.

Aradaki 3 bin lira fark değer mi bilmiyorum :)
Aradaki farklar teknik olarak bu şekilde, dikkat çeken kısımlar;

Huawei MatePad 11.5Huawei MatePad 11.5"S
Pil Kapasitesi7700 mAh8800 mAh
Ekran Çözünürlüğü2200 x 1440 piksel2800 x 1840 piksel
Piksel Yoğunluğu229 PPI291 PPI
Ekran Yenileme Hızı120 hz144 hz
PanelIPS LCDTFT LCD
İşlemciQualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Huawei Kirin 9000WL
Çıkış Tarihi2023Mayıs 2024
KalemEkstra bir aparat ile şarj ve taşımaTablete manyetik yapıştırma ve şarj

Panel ve işlemci olarak ne gibi avantajlar mevcut bilmiyorum. Kirin 9000WL işlemci daha performanslı olabilir fakat SD işlemciler ise daha kararlı olarak biliniyorlar. bu 2 fark haricinde daha güncel olan model tercih edilebilir fakat bu farklar 3 bin tl eder mi bilemiyorum.

Şuan baktığımda 11.5 modeli yanında klavye veya kalem ile sadece Huawei'nin kendi sitesinde 14 bine satılıyor.
11.5S modelde yine aynı şekilde klavye veya kalem ile sadece Huawei'nin kendi sitesinde 17 bine satılıyor.

Aradaki 3 bin lira fark değer mi bilmiyorum :)
Aradaki farklar teknik olarak bu şekilde, dikkat çeken kısımlar;

Huawei MatePad 11.5Huawei MatePad 11.5"S
Pil Kapasitesi7700 mAh8800 mAh
Ekran Çözünürlüğü2200 x 1440 piksel2800 x 1840 piksel
Piksel Yoğunluğu229 PPI291 PPI
Ekran Yenileme Hızı120 hz144 hz
PanelIPS LCDTFT LCD
İşlemciQualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Huawei Kirin 9000WL
Çıkış Tarihi2023Mayıs 2024
KalemEkstra bir aparat ile şarj ve taşımaTablete manyetik yapıştırma ve şarj

Panel ve işlemci olarak ne gibi avantajlar mevcut bilmiyorum. Kirin 9000WL işlemci daha performanslı olabilir fakat SD işlemciler ise daha kararlı olarak biliniyorlar. bu 2 fark haricinde daha güncel olan model tercih edilebilir fakat bu farklar 3 bin tl eder mi bilemiyorum.
Çok teşekkürler hocam 11.5S aldım bugün geldi ve kurdum ama şöyle bir sorun var whatsapı kurmaya çalıştığımda qr kodu okutuyorum ama hata veriyor tekrar deneyiniz diyor sil yükle yaptım düzelmedi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı