15000-20000 TL bilgisayar toplama

  • Konuyu başlatan Khin
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 8B

Khin

Hectopat
Katılım
11 Ekim 2017
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıktan da anlayacağınız üzere bir bilgisayar toplamaya karar verdim. Vatan Bilgisayar'dan toplayacaktım fakat sitede gezinirken Vatan'dan uzak durun tarzında bir yorum gördüm. O yüzden seçtiğim parçalarla ilgili soru sormak hem de bilgili arkadaşlardan gelecek önerileri görmek için bu başlığı açıyorum.

Monitörümü Asus almak istiyorum ve bu yüzden diğer parçaları da Asus yapmaya karar verdim. Eğer daha iyi bir öneriniz varsa, marka olsun model olsun, lütfen yazmaktan çekinmeyin. Yardımlarınızı almak için buradayım zaten. :D

  • İşlemci: Intel Core i7 8700K
  • Anakart: 8700K için ROG Maximus X Code bekliyorum. IX'ler uyumsuz diye biliyorum.
  • Ekran Kartı: ASUS GeForce GTX1080 TI --> İlerde bir tane daha ekran kartı ekleyebilirim yanına.
  • RAM: G.SKILL CL14 3200 Mhz (8x4) --> Bu noktada da yardımınıza ihtiyacım var. CL'ye mi önem vermeliyim MHz'e mi? Fiyatı önemli değil.
  • SSD: Samsung 960 PRO 512GB --> Bildiğiniz daha iyi bir SSD varsa lütfen belirtin.
  • Kasa: NZXT S340
  • İşlemci Soğutucu: NZXT Kraken x62
  • PSU: Bu sisteme kaç W güç yeterlidir sizce? Benim aklımda bir tane var ama 850 W. Çok mu fazladır? İlerde bir ekran kartı daha ekleyebileceğimi düşünerek cevaplarsanız sevinirim. Kafamdakinin linkini aşağıya bırakıyorum.

Evet, istediğim bütün parçaları yazdım. Aşağıya linklerini de bırakacağım. Yukarıda da belirttiğim gibi fiyat 15000-20000 TL arasında olacak ama buna ekran, klavye, mouse her türlü ıvır zıvır dahil.

Bu arada almak istediğim ekran:

Şimdi bütün linkleri bırakmadan önce bilgisayarın oyun bilgisayarı olarak kullanılacağını belirtmek istiyorum. Overclock falan yapmayı da bilmem. O yüzden Overclock yapmadan alabileceğim en iyi bilgisayarı alıp, en yüksek performans ve grafiklerde uzun süre kullanabileceğim bir bilgisayar almak istiyorum. Yani sadece şimdiki oyunları değil 5-10 yıl içerisinde gelecek oyunları kaldıracak, 2 yıl sonra bana sıkıntı çıkarmayacak bir bilgisayar toplamak istiyorum. Yardımlarınızı, önerilerinizi bekliyorum.

Bu arada parçaları ya Vatan'dan ya da nanokatalog'dan almak istiyorum. Daha doğrusu bazı parçaları Vatan'dan bazı parçaları nanokatalog'dan alacağım. Yukarıda yazdığım Ram'i sadece nanokatalog'da bulabildim. Bu konuda da sormak istediğim nanokatalog güvenli midir? Herhangi bir sorun çıkar mı? Bildiğiniz her şeyi yazmaktan lütfen çekinmeyin!!! :D


Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yapmayı bilmem deyip O.C işlemcisi almışsınız :) Intel yerine Ryzen öneriyorlar sitede. 8. nesil işlemcilerin oyun testi çıksın ona göre sistemi yeniden düzenleriz.
 
Sadece monitör için yorum yapayım:) Bence LG almalısın. Çözünürlük asusa göre daha yüksek. Asusla karşılaştırmanı tavsiye ederim. Hem daha ucuz. işini görür bence.

LG 27" 27UD58-B IPS 4K HDMI FreeSync GAMING MONİTÖR

İyi akşamlar..

Şimdi öncelikle ben bu ekranı 1 ms 240 Hz olduğu için seçtim. 4k ekran alsam bile oyun oynarken görüntü kalitesini düşürüceğim bir gerçek, yani 4k'da oyun oynayacağımı düşünmüyorum çünkü benim için önemli olan şey alabileceğim en yüksek FPS'i almak ve tepkime süresi.



1080Tİ 1080P için çok yüksek bir ekran kartı tam gücünü kullanmayabilir oyunlarda. Bu monitöre bir bakın derim 2K 165HZ 1MS ve en önemli özellik olan G-Sync teknolojisi mevcut. AOC 23.8" AGON AG241QG 165Hz 1ms GSYNC 2K Gaming Monitör

G-Sync benim attığım ekranda da mevcut. Ekranın en büyük özelliği dediğim gibi 240 Hz ve 1 ms olması. Fakat 4K değil de 2k almayı düşünmüyorum değil. Tam karar veremedim o yüzden. Dediğim gibi Asus almak istiyorum aslına bakarsan. Belki şu ekranı alabilirim:
ASUS 27" PG278QR 1ms 165Hz 2K G-Sync 3D Gaming Monitör
Buna ne diyorsun?



Overclock yapmayı bilmem deyip O.C işlemcisi almışsınız :) Intel yerine Ryzen öneriyorlar sitede. 8. nesil işlemcilerin oyun testi çıksın ona göre sistemi yeniden düzenleriz.

8. nesilin oyun testleri 1 hafta önce çıktı. Yorumun için teşekkür ederim. Bu da linki:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Boyut haricinde bir fark yok ve bence gereksiz pahalı ama yinede tercih sizin. AOC markasının ürünleri çok kalitelidir bu konuda şüpheye düşmenize gerek yok.
 
  • Bu sisteme alınması gereken monitör 2K G-Sync 144-165 Hz IPS olmalıdır. 24-28 inç olabilir, 27-28'den sonrası yakın mesafeden bakmaya hiç uygun değil. Geniş ekran düşünüyorsanız ASUS'un 34 inç 21:9 PG348Q modeli mevcut. Başka markalara bakmak isterseniz AOC, Dell ve Viewsonic'in gayet başarılı ürünleri var. Çekinmeden tercih edebilirsiniz.
  • RAM seçimin gayet iyi görünüyor. 3200 MHz olup CL 14 olması iyi. O MHz değerinde çoğunlukla CL 16 olur. Düşük olması daha iyi.
  • SSD seçimi de gayet iyi. Daha uygun olsun diyorsanız 960 Evo alabilirsiniz.
  • SLI yapmayı düşünüyorsunuz, Gold ya da Platinum 80+ sertifikalı 850W PSU tercih edebilirsiniz. Başka donanımlar da bağlarım diyorsanız 1000W alırsınız endişe etmenize gerek kalmaz. Normal şartlarda 1000W ihtiyacınızdan fazla ama bilginiz olsun. Anca aşırı elektrik harcayan iki ekran kartını kullanmaya kullanılır.
  • Ekran kartı, anakart ve işlemci seçiminize karışmıyorum. Genel olarak söyleyebileceğim tek şey ASUS'un diğer firmalardan pahalı olduğudur.
  • Kasa seçimi size kalmış. İşlemci soğutucusundan da memnun kalacağınızdan emin olabilirsiniz.
Hepsinin dışında unutmamak gerek: teknoloji şans işidir. Sorunu her markada, her üründe yaşayabilirsiniz. Önemli olan, sorun yaşadığınızda destek bulabilmeniz. Görünürde bir sorun yok. Rahat edeceğiniz bir koltuk almayı unutmayın. Hayırlı olsun şimdiden.
 
20.000 TL bütçeyi Vatan'a kaptırmayın. Vatan çok şişiriyor fiyatları. :(
Yerinizde olsam Amazon'dan EVGA alırdım. Uluslar arası garanti de cabası. (y)
Ben Türkiye'den yine de toplayayım;

Ekran Alıntısı.JPG

Ülkede 4K G-Sync monitör kalmamış resmen arkadaş. :(

HDD olarak Toshiba X300 alabilirsin;

Toshiba 4TB 3.5'' X300 7200RPM 128MB Cache SATA III Disk - KUTULU (HDWE140EZSTA) - Hard Disk - Bilgisayar Bileşenleri

Kulaklık amfilikatörü;

Sennheiser GSX 1200 Dijital Kulaklık Amplifikatörü

Kulaklık;

Sennheiser G4ME ONE Beyaz Kulak Çevreleyen Oyun Kulaklığı

Bana kalırsa önemli bileşenleri Amazon'dan al. EVGA marka al. EVGA uluslar arası garanti veriyor.
Ve ciddi miktarda para cebinde kalır. Diğer bileşenleri daha yüksek alırsın.
Ayrıca Intel tavsiye etmem. Çünkü çoklu ekran kartı kurulumlarında AMD Ryzen kadar performans veremez çünkü Intel daha az sayıda PCI-E hattına sahip. (Bildiğim kadarıyla.)
Ve Intel'in 1151'e daha fazla destek vereceğini de zannetmiyorum. (Kişisel görüşümdür.)
 
Şahsi düşüncem, 20.000 TL'ye Ryzen ve KabyLake/CoffeeLake unut. Bu bütçeye Threadripper ya da SkyLake-X işlemci yakışır. Birazdan önerimi yaparım.
 
Bence böyle bir bütçe gereksiz. i7 8700K ve 1080Ti alırsın yanına bu monitörü eklersin, toplasan 10.000TL yi geçmez sanıyorum. Fazla para harcamaya gerek yok. Çok harcayacağım diyorsan @KralGS 'nin dediği gibi yaparsın. Hem 32GB 4 kanal RAM'de eklersin şişirirsin listeyi. :) Yapıştır mürsel!
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı