Sistemler güzel fakat kendisi birleştirecek bilgiye sahip mi acaba? Böyle güzel canavar bakkala götürülüp birleştirilmemeli.
Tabiki de öyle bir şey yapmam.
Yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum. Eksik olan kısımlarda da çevremde bu bilgiye sahip olan insanlar var.
Yaptığın sistemi de inceledim, öncelikle çok teşekkürler.
1TB SSD alıp üstüne bir de HDD almak biraz fazla değil mi sence de?
Ben 512 GB SSD'nin bana fazlasıyla yeteceğini düşünmüştüm. ASRock markasını duymamıştım daha önce, bilgi verirsen çok sevinirim. Gigabyte ekran kartını ve anakartını çok duyuyorum bu aralar, o da baya sağlam bildiğim kadarıyla.
Uğraşıp yaptığın için tekrardan çok teşekkürler.
Bu bütçeye çok daha iyi kasa tercih etmelisin. Seçmiş olduğun kasa daha çok 5000 TL civarı bütçeli orta-üst seviye arası sistemlere tercih ediliyor. İşlemci olarak her ne kadar yeni olsa da I9 7920X veya 1950X gibi canavarlar varken 8700K'nın yanlarında esamesi okunmamalıdır. Hele ki SLI düşüncende varsa 24 PCI Lane yüzünden baştan Coffee Lake işlemcileri elemen lazım.
Kasa tercihimin sebebi diğer büyük kasalarda çok fazla HDD / SSD koyma yerleri var. Ben de kasaya 1 tane SSD alacağım için ve o boş yerlerden de hoşlanmadığım için böyle bir kasa tercih ettim. Görüntü olarak söylüyorsan da RGB fanlar alacağım. Ama sormak istediğim konu, kasaya 4 tane fan konuluyor (2 ön, 1 arka, 1 üst), sence bu soğutma olarak çok mu az kalır yapacağım sistem düşünülürse? En önemli konu bu benim için. Bu arada ön tarafa işlemci soğutucusunun fanlarını koyacağımı da belirteyim. Eğer yetersiz olacağını düşünüyorsan başka bir kasa bakmaya başlayayım.
PCI Lane konusunda çok bilgim yok, bilgilendirirsen sevinirim. Tam emin değilim o konudan i9 fazlaca gibi geldi bana. Yine de daha ayrıntılı bilgi verebilirsen çok sevinirim.