15000-20000TL Oyun Sistemi Toplama

Kasa NZXT 700 modeli olabilir pahalı ancak güzel gibi. Yada Phanteks 350X olabilir.
Öte yandan aceleniz yoksa şu an sistemde idare ediyorum filan diyorsanız bence bekleyin seneye 7 NM'lik işlemci ve ekran kartlarını piyasaya sürecek AMD. En azından işlemci yönüne bakabilirsiniz.
Ek olarak alacağınız kasada 360 MM sıvı soğutma desteği olup olmadığını kontrol edin derim.
 
Hocam bu kadar aç gözlü olmayın ya. :) i7 8700K ile RTX 2080 Tİ sizi 4-5 sene sıkıntısız idare eder merak etmeyin. 2 sene sonra değiştirmeyi düşünmek bile cidden çok saçma. O zaman her yenisi çıkınca eskiyi bırakıp mutlaka yenisini alalım. Bence i7 8700K ile RTX 2080 Tİ daha mantıklı. Ama yine de siz bilirsiniz. :)

Cidden aç gözlülük gibi :) oyunlar olduğu yerde durmuyor ki..hep daha fazla ekran kartı, daha iyi işlemci, harika süper monitör. Ekran kartında benim aklımı karıştıran Eurogamer'ın benchmarkı oldu. Benim monitör 1440p. 1080ti ile 159fps alırsın diyor ama 2080ti ile 293fps, tamam da benim monitörün max fps'si 165hz...o zaman kart fazla gelir sisteme diye yorum yaptım. Monitörü de 3800TL'ye aldım yeni.
 
Bir daha hesaplayayım bakayım maliyet nereye gelecek.

Sulu soğutmanın avantajını anladım da dezavantajları nedir? Yoksa koymuşken i9 işlemciye CORSAIR HYDRO Series H150i PRO RGB AIO Liquid CPU Cooler, 360mm Radiator koyabilirim.


Evet, işlemciyi i7 8700K'ya çekip ekran kartını RTX 2080Ti'ye getirmek de var. Ama o zaman 2 sene sonra hem işlemciyi hem de ekran kartını değiştirmek isteyebilirim.

Hepsi bir arada sıvı soğutma ların en büyük dezavantajı kapalı sistem olması. Ciddi paralara satiliyorlar fakat pompa bozulduğunda kullanılmaz hale geliyorlar. Fakat iyi hava sagutmalar benzer performansı daha uygun maliyete sunuyor. Bozulacak tek parçası da fan olduğundan bozulma riski yok.
Hatta performans olarak daha iyi ürünler mevcut hava soğutma da.
Sıvı soğutmanın en büyük avantajı görsellik bana kalırsa.
 
Sonunda sisteme karar verdim ama ekran kartı ne ASUS ne MSI'da var :( Gigabyte'ın Gigabyte GTX 1080 Ti Aorus Xtreme kartı olabilir ama bu kartı bilen var mı?

Ekran kartı Gigabyte olursa Motherboard'u da Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 WIFI modelinden alacağım. Ne dersiniz?
 
Sonunda sisteme karar verdim ama ekran kartı ne ASUS ne MSI'da var :( Gigabyte'ın Gigabyte GTX 1080 Ti Aorus Xtreme kartı olabilir ama bu kartı bilen var mı?

Ekran kartı Gigabyte olursa Motherboard'u da Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 WIFI modelinden alacağım. Ne dersiniz?
AORUS 1080Ti Xtreme çok iyi bir ekran kartı, iyi bir fiyattan bulursanız kaçırmayın. O seçtiğiniz anakartı öneririm, X470’lerin tepe modellerinden birisi.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı