15000 megavat 150 km menzilli lazer nasıl?

Söylediğiniz oldukça ütopik bir güç etiketidir. (Bu güç değeri bir zamanlar ABD'nin "Yıldız Savaşları" projesinde kullanılacak laser gücü büyüklüğüne karşılık gelebilir) örneğin bu büyük proje sadece savaş (yok etme) amaçlı düşünülmeyip dünyada elektrik enerjisi sorunu olan çok fakir ülkelere ülkelere uzaydan bu güçlerdeki laser ışını iletimiyle (atmosferi geçerken bir kısmı absorbe edilir, en verimli kullanımı yine uzay boşluğudur, güneş panellerinin yörüngede, uzay boşluğunda çok daha verimli olarak kullanımında da olduğu gibi) en başta elektrik sıkıntısı sorunu kısmen (bölgesel olarak) çözülebilirdi, diğer başka ütopik düşünceyle.

Laser pointer olarak tüm dünyada ağırlıklı eğitim materyali (bazen de bir oyuncak) olarak kullanılan laserler miliwatt güçleriyle anılıp belirtilirler ve belirli miliwatt gücünden (miliwatt sınırından) sonra özellikle de gözlerin çok dikkatle korunması açısından üzerlerindeki etiketlerinde bu konuda uyarı vardır. İyi bilindiği gibi havada uçan bir uçağa doğrudan doğrultulan bu türdeki düşük watt güçlü bir laser pointer uçağın direk düşmesine bile neden olabildiğinden, çok bilinçsizce kullanımı dünyada özellikle de havacılık açısından çok hassas olan konu haline gelebilmiştir.

Bu nedenle laser ışığının güçlerini sadece miliwatt düzeyinden (en düşük güçlerden) en büyük güçlere doğru (karbondioksitli sanayi metal delme ve kesme laserlerine kadar) çok iyi araştırıp öğrenmenizi, daha doğrusu böylesine etiket değeri çok güçlü laserleri ise sadece teorik olarak kullanmayı düşünerek en düşük laser gücünden en büyük laser güçlerine kadar bu konuyu çok iyi araştırarak öğrenmenizi öneririm. Kolay gelsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı