15000 TL bütçe ile çizim bilgisayarı

Bütçe
16000

cagri.unal

Hectopat
Katılım
7 Haziran 2014
Mesajlar
46
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Mimar
Merhaba arkadaşlar, 2 ve 3 boyutlu mimari çizim programları [ ağırlıkla autocad (2d) , sonrasında archicad-sketchup-3dmax-vray-lumion v.s (3d) ] kullanmak için bir sistem topluyorum. Şu anda Hepsiburada sitesi üzerindeki kampanyadan dolayı özellikle MSI ürünlerinde fiyatlar uygun gibi. Bir de MSI geri ödeme kampanyası sayesinde anakart için yaklaşık 480 TL geri ödeme yapılacak gibi gözüküyor. Kurlardaki artışlardan dolayı fiyatlar sürekli yükseliyor. Bugün ya da yarın bu kampanya dahilinde almayı düşünüyorum. Sizce 11.11 ya da efsane cuma gibi indirimleri beklemeli miyim? Çok fark olur mu? Bir de topladığım sistemle ilgili fikirlerinize ihtiyacım var.( Bütçe sabit değil; fiyat-performans dengesine göre bir miktar daha üstüne çıkabilirim taksit ile alacağımdan dolayı.)

VFdDjj.jpg


Sormak istediklerim;
1-Ryzen 3800X'in stok soğutucusu (whraith Prism) yeterli olur mu?
2-Ryzen 3800XT veya 3900'e geçmeye gerek var mı? Gerekirse hangi soğutucu ile alınmalı?
3-Anakart olarak ASUS TUF serisi ile MSI arasında kalmıştım. Kampanyadan dolayı bu modele yöneldim. Dahili Wi-Fi olan modeller yerine sonradan Wi-Fi adaptör mü daha verimli olur? Ve böyle bir sistemde hangi anakartı önerirsiniz?
4-Ekran kartı olarak RTX 2060 ile GTX1660 Ti arasındaydım. Render programları için yeterli olacağını düşünüyorum. MSI'in bu modeli fiyat olarak uygun olduğu için bunu seçtim. Sizce uygun olmuş mu?
5-970 Evo Plus ile 970 Evo SSD arasında hissedilir bir fark olur mu?
6-Seçtiğim Corsair 32 GB RAM anakartın QVL listesinde mevcut. RAM seçiminde bunun dışında bakmam gereken bir nokta var mı? Nasıl bir RAM seçilmeli?
7-Kasa seçimi konusunda halen kararsızım. Bu sistem için optik sürücü bağlayabileceğim, soğutma konusunda sıkıntı yaşamayacağım bir kasa önerir misiniz?
Xigmatek kasa içerisinde 750W 80+ Silver sertifikalı, modüler bir güç kaynağı mevcut. Bu yüzden kasa olarak bunu tercih ettim. Yeterli olur mu?
8-Bütçeyi çok zorlamadan 24 ya da 27 inch IPS bir monitör önerebilir misiniz?

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
 
Bu arada öneri olarak daha iyi hava alan bir kasa alıp harici disk okuyucu daha mantıklı olabilir 1660ti performans olarak kötü değil ve eğer mevcutsa Ssd'yi Corsair ile değiştirebilirsiniz 4gb ile 5gb a kadar hız alabiliyor. Windows u da daha uygun fiyata Windows Key alsanız daha iyi olur hatta yanında Office Key de veriyorlar bence bütçenizi en iyi şekilde harcayın ve önümüzde BlackFriday var Amazondan iyi parçalar alabilirsiniz.
Monitör için ise eğer sadece çizim yapılacak ise ms i düşük modelleri de tercih edebilirsiniz tavsiyem 27 inch olması.
 
Son düzenleme:
Yorumunuz için teşekkür ederim. Monitör olarak aynı modelin 27 inch olanını tercih edeceğim. Kasa olarak ise corsair 750w gold sertifikalı modüler güç kaynağı üzerine resimdeki 3 kasadan birini düşünüyorum. Hangisi daha performanslı olur ? Ve ya başka öneriniz var mı ?
Adsız2.jpg
 
Yarın sipariş vermeyi düşünüyorum. Kasa seçimi konusunda fikirlerinizi bekliyorum. Birde anakart ile uyumlu ram tavsiyesi (2x16 mı 4x8 mi) seçmeliyim ?
 
Yarın sipariş vermeyi düşünüyorum. Kasa seçimi konusunda fikirlerinizi bekliyorum. Birde anakart ile uyumlu ram tavsiyesi (2x16 mı 4x8 mi) seçmeliyim ?
2x16gb tercih edin eğer mümkün ise 3200mhz olsun
Yorumunuz için teşekkür ederim. Monitör olarak aynı modelin 27 inch olanını tercih edeceğim. Kasa olarak ise corsair 750w gold sertifikalı modüler güç kaynağı üzerine resimdeki 3 kasadan birini düşünüyorum. Hangisi daha performanslı olur ? Ve ya başka öneriniz var mı ?Eki Görüntüle 714447
"MSI MAG Forge 100R" gibi daha iyi hava alan tercih etmeniz güzel olabilir kasanın .
 
Merhabalar . Pcyi topladım. Kurulumu yaptım. İlk çalıştırmada sıkıntısız çalıştı. Bios ayarlarına girdim Xmp ve GameBoostu açtım. Ancak windowsu kurmayı düşündüğüm ssd biosda görünmüyordu. 2-3 kere söküp tekrar montajladım. Hatta diğer m2 slotunuda denedim. Ancak gene görmedi. Son montajdan sonra güç verdiğimden beri de ekrana hiçbir şekilde görüntü gelmiyor. Nerede yanlış yapmış olabilirim?
Anakart pilini söküp biraz bekledim. Görüntü almaya başladım. Sanırım çok fazla aç kapat yaptığım için bir elektriklenme olmuş. Şu an sıkıntısız çalışıyor ancak hala m2 ssdyi görmüyor. NVMe olduğu için başka bir porta filan mı takmalıyım yada başka bir bağlantı yada ayarı mı var?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı