15000 TL GTX 1070 Ti Sistem

onurhandro

Decapat
Öncelikle prof. bir oyuncu değilim ama bilgisayar parçalarıyla uğraşmak hoşuma gittiği halde bu işi yıllarca erteledim. Sağlam bir kasa toplayıp hazzını yaşamak istiyorum ve çok kötü bir döneme denk geldim dolar kuruna bakacak olursak. Neticede durum şudur ki:

MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON AC Intel Z390 9th Gen Intel Soket 1151 DDR4 4400MHz(O.C.) HDMI DP Anakart

Intel Core i7 8086K Soket 1151 4.0 GHz (Turbo 5.0 GHz) 12MB Önbellek 6 Çekirdek 14nm İşlemci

MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8G GDDR5 256Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı

GSKILL 16GB (2X8GB) TRIDENT Z RGB LED DDR4 3200Mhz CL16 Dual Kit Ram

MSI MAG PYLON 3x Temperli Cam 3x RGB Fan ATX Gaming Bilgisayar Kasası

Power Boost 700W 80 Plus Bronze 12cm Fanlı ATX PSU

TOSHIBA OCZ 240GB TR200 SATA3 2.5" SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma)

Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk

Sıvı soğutma veya MSI Core Frozer XL Gaming düşünüyorum.

Şimdi burada eksik bir parça var mıdır? Sistem birbiriyle uyumlu mudur? Oldukça pahalı bir sistem oluyor ve sadece kasa bu şekilde 13 - 13.5 bin TL tutuyor. Monitörle 15 16 bin oluyor. Bir de işletim sistemi alırsak 17'leri buluyor herhalde Windows 10 Pro sürümü 1200 TL idi, Microsoft tarafında Sistem hakkında yorumlarınızı bekliyorum, uyumsuzluk söz konusu olmaz diye tahmin ediyorum. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun amaçlı ise sistem, 3200 TL işlemciye vermek yerine daha ucuz bir işlemci alınıp kalan parayla gpu yükseltilmeli. 3200 Ram yerine biraz daha düşük ram seçip oradan da fark yaratılabilir. Aynı şekilde anakart da daha ucuz bir model seçilebilir. Tüm bunlar yapıldığında ilk sisteme göre artan parayla 1070Ti yerine 1080 Ti alınmalı.

Z390 o işlemci için gereksiz ve anakart donanımı 2.0 USB portu dolu gereksiz sana ASRock Fatal1ty Z370 Professional Gaming i7 LGA 1151 (Soket H4) ATX 64GB DDR4 Anakart 90-MXB680-A0UAYZ - Nanokatalog anakartı öneririm ayrıca o RAM o sisteme gereksiz pahalı ve CL değeri 16 sana Kingston HyperX Predator 16GB DDR4 3000Mhz RAM HX430C15PB3/16 - Nanokatalog bu RAM tavsiyem F/P ürünü performans kaybı 0 olur SSD olarak bu tavsiyem Uçakla eşdeğer bir performansı var Samsung 970 PRO 512GB M.2 SSD - Nanokatalog şahsi fikrim kendim alış veriş yapıyorum fiyat uygun güvenilirdir.
Sadece anakarta entegre Creative Sound Blaster Cinema 3 ve 10 GB Ethernet portu var ayrıca 2 adet daha emtegre Ethernet soketi var canavardır üzmez Asus altyapılısı ve 15 ayar altından PCI ekspres portları vardır. Kullanıcısı olarak tavsiyem

Z390 o işlemci için gereksiz ve anakart donanımı 2.0 USB portu dolu gereksiz sana ASRock Fatal1ty Z370 Professional Gaming i7 LGA 1151 (Soket H4) ATX 64GB DDR4 Anakart 90-MXB680-A0UAYZ - Nanokatalog anakartı öneririm ayrıca o RAM o sisteme gereksiz pahalı ve CL değeri 16 sana Kingston HyperX Predator 16GB DDR4 3000Mhz RAM HX430C15PB3/16 - Nanokatalog bu RAM tavsiyem F/P ürünü performans kaybı 0 olur SSD olarak bu tavsiyem Uçakla eşdeğer bir performansı var Samsung 970 PRO 512GB M.2 SSD - Nanokatalog şahsi fikrim kendim alış veriş yapıyorum fiyat uygun güvenilirdir.
Sadece anakarta entegre Creative Sound Blaster Cinema 3 ve 10 GB Ethernet portu var ayrıca 2 adet daha emtegre Ethernet soketi var canavardır üzmez Asus altyapılısı ve 15 ayar altından PCI ekspres portları vardır. Kullanıcısı olarak tavsiyem

Ram tavsiyen güzel olmuş CL değerini gözden kaçırmışım. Mhz değerinden önce CL değerine bakmam gerekiyordu. Anakartı MSI almayı düşünüyorum z390 9.nesil uyumlu model dediğiniz gibi fazla olabilir MIS ın daha uygun modellerine bakarım. SSD konusunda sadece windows kurulumunu yapmayı düşünüyorum o yüzden verdiğin örnek bana fazla gelir.
O fiyata rahat RTX 2080 toplanır bence 2080 alın 1080 Tİ yerine. Siz bütçe belirtin tam her şey olarak arkadaşlar parça parça daha iyi toplarlar diye düşünüyorum.

Muhtemelen kafama yatacak tavsiyelerle beraber monitörle beraber 13-15 bin civarı olur bütçe. Gelecek tavsiyelerin içerisinden beğendiğim parça modelleri çekip alıyorum yavaş yavaş f/p oturturum umarım.
Sistem olmamış bazı parçaların değişmesi gerekir. Ayrıca Windows için o kadar para harcamana gerek yok.

Daha açıklayıcı olabilirsiniz. Hangi parçalar size göre olmamış. yerine tavsiye? windowsu nasıl yapalım
?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı