1- Ben bir tane M2, bir adet de SSD önerdim. alacağınız M2'nin 256GB modeli alıp Windows kurabilirsiniz. 1GB SSD ile de Tüm oyunlar sığar rahatlıkla. HDD film, fotoğraf, video gibi şeyler için önerdim. Ben o şekilde kullanıyorum.
2- Şuan için SLI gerek yok gibi duruyor. Çoğu oyun çoklu ekran kartı için elverişli değil. Ancak belki ileri de düşünülebilir. Ekran kartı çok uzun süre güncel kalamıyor. Aldığınız ekran kartı çok değer kaybetmeden yenisi çıktığı zaman Upgrade yaparsanız çok iyi ve daha uzun vadeli olur sistem. İşlemci ve diğer bileşenler zaten sorun çıkarmazlar uzun vade için.
3- Oyun için IPS yerine TN panel daha çok tutuluyor. Film, ışık yansıması gibi durumlar da IPS daha güzel ancak tepki süresi gibi farkları vardı sanırım. Ben de Asus MG278Q kullanıyorum. Önerdiğim monitörün Freesync versiyonu. Çok kullanışlı ve sorunsuz. 2017 gibi HDR teknolojili yeni monitörler çıkacak sanırım. İsterseniz monitör için bekleyin ya da şuan için en ideali PG278Q.
4- 2FPS fark ediyor. 2 marka da çok güzel ve sorun çıkaracağını sanmıyorum. Ben genel olarak Msi önerdiğim için ekran kartını da o şekilde önerdim. İçinize hangisi siniyor ise onu alabilirsiniz.
5- Önerdiğim kasa iç hacmi büyük ve fan boyutu 20cm olduğu için ses seviyesi de daha düşük olur. İşlemci ve ekran kartı soğuması için çok büyük etkili olmaz. ATX olarak daha güncel kasa önerebilirim.
Silverstone Primera Series PM01 Siyah - Kırmızı Ledli Mid-Tower Kasa (SST-PM01BR-W)
Kısa zaman da bu kasayı almayı düşünüyorum ben de. Eğer CD-ROM takacak iseniz bu kasa da takılmıyor sanırım. Ama ben şuan da ki kendi kasamda da kullanmadım. Harici olarak USB ile kullanıyorum.
6- PCI Express hattı sayısı 6850k için 40, 6800k için de 28 değerlerine sahip. Bu da SLI yaptığınız zaman 6850k uygun demek oluyor. 6800k ile tam randıman vermeyebilir. Ancak SLI olmayacak ise 6800k gayet yeterli kalır. Hatta sistem değişerek 6700k bile dönebilirsiniz. Çok büyük bir fiyat farkı çıkar o şekilde düşünürseniz.