15000 TL Intel i7 6800K GTX 1080 Sistem Toplama

Muraty

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selamlar,

Bilgisayar donanımları ile çok aram olduğu söylenemez. Yaşım gereği (38) artık teknolojiyi çok iyi takip edemiyorum. Bu yüzden buradaki tecrübeli kişilerin fikrini almak isterim.

Uzun bir süre beni ve oğlumu idare edecek bir bilgisayar toplamak istiyorum. Bundan önceki bilgisayarımı da bu şekilde toplamıştım. Bir de ben OC'tan çok anlamam. Oğlan yapıyor bu tarz şeyleri.

Kafamdaki toplam bütçe 15000 TL limitli. Buna bağlı olarak 2-3 günlük araştırma sonucu aşağıdaki gibi bir sistem toplamaya karar verdim. Fiyatları 4-5 yerden bakarak belirledim. Eksen, Webdenal, Ebrar, Vatan, Nova bilgisayar gibi.

Bu sistemde sizlerin gördüğü hatalar var mıdır? Uyum ya da alternatif donanım gibi. Not olarak;
  • Kasayı büyük bir kasa yerine normal ATX seviyesinde tutmak istedim. Taşıması kolay olsun diye.
  • RAM'eri de işlemci desteği nedeni ile 2400 MHz düşündüm.
  • İkinci depolamayı SSD yapayım dedim. 1 TB bize yeterli. 2 TB HDD yerine 1 TB SSD daha mantıklı olur diye düşündüm.
  • Monitörde 4K 144 Hz IPS monitör alternatifi bulamadım. Bu yüzden 2K tercih ettim.
Sistem:
  • İşlemci: Intel i7 6800K => 1.600 TL
  • Anakart: MSI X99A Gaming Pro Carbon => 1.183 TL
  • Ekran Kartı: ASUS GTX 1080 Rog Strix OC => 2.870 TL
  • Ram: Kingston HyperX Predator 2400 MHz 32 GB CL12 => 685 TL
  • SSD 1: Samsung 950 Pro M.2 512 GB => 1112 TL (Anakart üzeri monteli)
  • SSD 2: Samsung 850 Evo 1 TB => 1072 TL
  • Kasa: Cooler master Cosmos SE => 680 TL (Taşıma kolaylığı için ATX düşündüm)
  • İşlemci Soğutucu: Cooler Master Nepton 280L => 515 TL
  • Güç Kaynağı: Corsair HX850i Platinum => 750 TL
  • Optik Sürücü: LG BD-RW => 230 TL
  • Termal Macun: Zalman STG2 => 26 TL
  • Monitör: Acer Predator XB 271 HU (2K, 144 Hz, IPS) => 3100 TL
  • Klavye: Logitech G710+ =>350 TL
  • Mouse: Razer Mamba Tournament ED + Goliathus Pad => 400 TL
  • Kulaklık: Razer Kraken Pro => 400 TL
Bu şekilde toplam 14.973 TL oluyor. Bütçe içinde kalabiliyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Yardımcı olan varsa sevinirim. Pazartesi siparişleri vermek istiyorum. Umarım konfigürasyon iyi ve doğrudur. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
20160828_195022.png

Samsung 950 PRO 256 GB SSD m.2 Disk MZ-V5P256BW SSD

Bu şekilde de alabilirsiniz. 256GB ek olarak Windows ve bazı küçük oyunlar kurulabilir. 1GB SSD yüksek 30-60GB kapasiteli oyunlar kurulabilir. 2TB için de film, video tarzı şeyler yüklenebilir. İşlemci olarak bu model daha ileri dönük olacaktır. Belki ileri de SLI olur ise 6850k daha uygun. Güç kaynağı da gayet güzel. Ben 750W modeli kullanıyorum. Enerji kaybı yok gibi bir şey. Kasa olarak soğutma ve genişlik olarak bu bütçe ile Tower almanızı tavsiye ederim. Extended anakart olarak Godlike olabilir. ATX olarak Gaming 9 veya Titanium seçilebilir. Bütçeye göre değişebilir. Çevre birimleri olarak ben hepsini Msi seçer kalan bütçe ile de DXRacer koltuk alırdım. Ancak biraz zevk meselesi size kalmış. Bellek olarak gayet ileri dönük olacaktır. Yine farklı mağazalar ile alıp daha ucuza gelebilir sistem. Hayırlı olsun şimdiden.

Öneriniz için teşekkürler. Gönderdiğiniz alternatif ürünlere bu akşam bakacağım.

Bir de size 6 sorum olacak. Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

1 - 2. depolama aygıtını SSD yapmıştım. Siz hdd önermişsiniz. 512 GB ilk depolama ünitesi hem 3-4 oyun hemde windows için yeterli olur mu? Eğer yeterli gelirse oradan fiyat avantajım olacak.

2 - İnternette 2 adet GTX 1070 ile tek GTX 1080 benchmarklarına baktım. Tek GTX1080 genelde çok az önde ya da hemen hemen aynı. Sizce tek GTX1080 mi yoksa 2 adet GTX 1070 mi? Bu arada ileride (2-3 yıl sonra) ikinci GTX 1080 alarak SLI yapma şansım olur diye tek adet GTX 1080 düşünmüştüm.

3 - Monitörde Asus PG278Q için olumlu yorumlar göremediğim için Acer Predator serisine dönmüştüm. Bu ikisi hariç 2K 144 hz IPS monitör öneriniz var mıdır?

4 - MSI GTX 1080 benchmark testlerine baktım. Asus Rog Strix OC'an düşük sonuçları olduğu için tercih etmemiştim. Gerçi ikisi çok yakın değerler veriyordu. Sizce de Asus'a gerek yok o zaman. Doğru mudur?

5 - Kasa olarak büyük kasa istemiyordum. ATX kasada soğutma ile ilgili performansta sıkıntı yaşar mıyım? Eğer sıkıntı yaşama ihtimalim varsa büyük kasaya yöneleceğim.

6 - Bir de İ7 6850k (14.091) ile İ7 6800k (13.538) benchmark sonuçları çok farklı değil. Sizce 6850k almak gereksiz maliyeti arttırmayacak mıdır?

1- Ben bir tane M2, bir adet de SSD önerdim. alacağınız M2'nin 256GB modeli alıp Windows kurabilirsiniz. 1GB SSD ile de Tüm oyunlar sığar rahatlıkla. HDD film, fotoğraf, video gibi şeyler için önerdim. Ben o şekilde kullanıyorum.

2- Şuan için SLI gerek yok gibi duruyor. Çoğu oyun çoklu ekran kartı için elverişli değil. Ancak belki ileri de düşünülebilir. Ekran kartı çok uzun süre güncel kalamıyor. Aldığınız ekran kartı çok değer kaybetmeden yenisi çıktığı zaman Upgrade yaparsanız çok iyi ve daha uzun vadeli olur sistem. İşlemci ve diğer bileşenler zaten sorun çıkarmazlar uzun vade için.

3- Oyun için IPS yerine TN panel daha çok tutuluyor. Film, ışık yansıması gibi durumlar da IPS daha güzel ancak tepki süresi gibi farkları vardı sanırım. Ben de Asus MG278Q kullanıyorum. Önerdiğim monitörün Freesync versiyonu. Çok kullanışlı ve sorunsuz. 2017 gibi HDR teknolojili yeni monitörler çıkacak sanırım. İsterseniz monitör için bekleyin ya da şuan için en ideali PG278Q.

4- 2FPS fark ediyor. 2 marka da çok güzel ve sorun çıkaracağını sanmıyorum. Ben genel olarak Msi önerdiğim için ekran kartını da o şekilde önerdim. İçinize hangisi siniyor ise onu alabilirsiniz.

5- Önerdiğim kasa iç hacmi büyük ve fan boyutu 20cm olduğu için ses seviyesi de daha düşük olur. İşlemci ve ekran kartı soğuması için çok büyük etkili olmaz. ATX olarak daha güncel kasa önerebilirim.

Silverstone Primera Series PM01 Siyah - Kırmızı Ledli Mid-Tower Kasa (SST-PM01BR-W)

Kısa zaman da bu kasayı almayı düşünüyorum ben de. Eğer CD-ROM takacak iseniz bu kasa da takılmıyor sanırım. Ama ben şuan da ki kendi kasamda da kullanmadım. Harici olarak USB ile kullanıyorum.

6- PCI Express hattı sayısı 6850k için 40, 6800k için de 28 değerlerine sahip. Bu da SLI yaptığınız zaman 6850k uygun demek oluyor. 6800k ile tam randıman vermeyebilir. Ancak SLI olmayacak ise 6800k gayet yeterli kalır. Hatta sistem değişerek 6700k bile dönebilirsiniz. Çok büyük bir fiyat farkı çıkar o şekilde düşünürseniz.

Asus monitör nasıl o kadar düşük fiyat çıktı link alabilirmiyim aynı ürünü ben aratıyorum 3000 tl fiyat veriyor

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı