Herkese selamlar,
Bilgisayar donanımları ile çok aram olduğu söylenemez. Yaşım gereği (38) artık teknolojiyi çok iyi takip edemiyorum. Bu yüzden buradaki tecrübeli kişilerin fikrini almak isterim.
Uzun bir süre beni ve oğlumu idare edecek bir bilgisayar toplamak istiyorum. Bundan önceki bilgisayarımı da bu şekilde toplamıştım. Bir de ben OC'tan çok anlamam. Oğlan yapıyor bu tarz şeyleri.
Kafamdaki toplam bütçe 15000 TL limitli. Buna bağlı olarak 2-3 günlük araştırma sonucu aşağıdaki gibi bir sistem toplamaya karar verdim. Fiyatları 4-5 yerden bakarak belirledim. Eksen, Webdenal, Ebrar, Vatan, Nova bilgisayar gibi.
Bu sistemde sizlerin gördüğü hatalar var mıdır? Uyum ya da alternatif donanım gibi. Not olarak;
Bilgisayar donanımları ile çok aram olduğu söylenemez. Yaşım gereği (38) artık teknolojiyi çok iyi takip edemiyorum. Bu yüzden buradaki tecrübeli kişilerin fikrini almak isterim.
Uzun bir süre beni ve oğlumu idare edecek bir bilgisayar toplamak istiyorum. Bundan önceki bilgisayarımı da bu şekilde toplamıştım. Bir de ben OC'tan çok anlamam. Oğlan yapıyor bu tarz şeyleri.
Kafamdaki toplam bütçe 15000 TL limitli. Buna bağlı olarak 2-3 günlük araştırma sonucu aşağıdaki gibi bir sistem toplamaya karar verdim. Fiyatları 4-5 yerden bakarak belirledim. Eksen, Webdenal, Ebrar, Vatan, Nova bilgisayar gibi.
Bu sistemde sizlerin gördüğü hatalar var mıdır? Uyum ya da alternatif donanım gibi. Not olarak;
- Kasayı büyük bir kasa yerine normal ATX seviyesinde tutmak istedim. Taşıması kolay olsun diye.
- RAM'eri de işlemci desteği nedeni ile 2400 MHz düşündüm.
- İkinci depolamayı SSD yapayım dedim. 1 TB bize yeterli. 2 TB HDD yerine 1 TB SSD daha mantıklı olur diye düşündüm.
- Monitörde 4K 144 Hz IPS monitör alternatifi bulamadım. Bu yüzden 2K tercih ettim.
- İşlemci: Intel i7 6800K => 1.600 TL
- Anakart: MSI X99A Gaming Pro Carbon => 1.183 TL
- Ekran Kartı: ASUS GTX 1080 Rog Strix OC => 2.870 TL
- Ram: Kingston HyperX Predator 2400 MHz 32 GB CL12 => 685 TL
- SSD 1: Samsung 950 Pro M.2 512 GB => 1112 TL (Anakart üzeri monteli)
- SSD 2: Samsung 850 Evo 1 TB => 1072 TL
- Kasa: Cooler master Cosmos SE => 680 TL (Taşıma kolaylığı için ATX düşündüm)
- İşlemci Soğutucu: Cooler Master Nepton 280L => 515 TL
- Güç Kaynağı: Corsair HX850i Platinum => 750 TL
- Optik Sürücü: LG BD-RW => 230 TL
- Termal Macun: Zalman STG2 => 26 TL
- Monitör: Acer Predator XB 271 HU (2K, 144 Hz, IPS) => 3100 TL
- Klavye: Logitech G710+ =>350 TL
- Mouse: Razer Mamba Tournament ED + Goliathus Pad => 400 TL
- Kulaklık: Razer Kraken Pro => 400 TL
Son düzenleyen: Moderatör: