15000 TL Sistem Toplama

Hayır lansmanı izlemedim. Dediğim gibi yok saat hızları yok bilmem neler bu teknik detaylardan anlamıyorum. 650 dolar ise eğer dediğiniz gibi daha ucuz. Hemde daha güçlüyse tabiki tercihim ondan yana olacaktır.

Teknolojide sabit kanı çok az olur. AMD'nin mevcut kartlarında sorun çekenler bariz var. Yeni kartlarında durum ne olur bekleyip izlemek lazım. Nvidia RTX 3000 serisinde oyunlarda çökmeler vardı. İki hafta sürmedi galiba, güncellemeyle çözdü. Ben öyle biliyorum. Fan değilim ama Nvidia güven veriyor bu konuda. AMD iyi kart yaparsa yapıştır, al tabi ki. Hemen atlama ama ürünü millet kullansın, stabiliteyi gör.

Ayrıca buradaki performans testlerinde kendi özelliği olan rage modu yok rage modu ile beraber kendini OC ediyor stabil bir şekilde zarar görmeden ve %5 gibi bir performans artışı oluyor ve 5000 serisi ile çalıştırılınca yine %5'lik gibi bir performans artışı sunmaktadır.

Güzel kartlar gibi duruyor. Editörlere dağıtılıp da tarafsız testleri çok merak ediyorum.

Çıkmamış bir kartın driver sorunlarını bilemeyiz ama RTX 3080'de yeni çıktığında sorunlar olmuştu benim düşüncem AMD'nin RX 5000 serisinden ders aldığı yönündedir. Ayrıca RTX 3080 9000TL gibi fahiş bir fiyatla satılıyor ama RX 6800XT 8000TL-8500'ye satılırsa çok daha mantıklı bir tercih olacaktır.

O zaman önerdiğiniz üzere biraz daha sabredip ona göre hareket etmek lazım. İnşallah sorunsuz bişey çıkar ortaya da uğraştırmaz.
Piyasaya sunulup @Teacher80 in dediği gibi sorun çıkarmıyorlarsa tabiki tercihim bu ürün olur o zaman. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Rica ederim.

Kardesim tek önerim oyun odaklı topluyorsan i7 10700k yada i5 10600k alıp 3070 veya 3080 li sistem dizmen iyi olur

Kardesim tek önerim oyun odaklı topluyorsan i7 10700k yada i5 10600k alıp 3070 veya 3080 li sistem dizmen iyi olur
Bu kadar mesaj içinde bu işlemcileri öneren sadece sensin. Hep AMD ryzen önerilmiş. Bu önerinin sebebi nedir?

Umarım sorunsuz olur. Arka planda ne yapıp yapamayacaklarını kestirmek zorunda olmadan sorunsuz kartlarla çıkarlarsa piyasaya Nvidia da fiyat kırar. Pratikte iyi olurlarsa piyasa da talep ile ödüllendirilirler. Öğrenci iken veya iş hayatına yeni başlamışken yazılım, ince ayar vs. uğraşabiliyordum. Artık sorun yaşamadan veya ayar çekmeden bilgisayarın başına oturup oyun oynamak istiyorum. Bu kriter benim için önemli mesela. RX 480 aldığımda iki buçık yıl boyunca çok çektirdi AMD. Sütten ağzım yandı yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…