15000 TL Sistem Toplama

Olmayacak çünkü 3700X′in içinde Wraith Prism soğutucu geliyor. Stok soğutucudan çok daha iyi bir soğutucu.
Yardımın için teşekkürler.
O halde sistemden kısmayın. İleride lazım olursa değiştirirsiniz RAM'leri. İleride aynı RAM'lerden bulup 4x8 yapsanız bile uyum riski var bu arada. Farklı zaman veya yerlerde aldığınız aynı RAM kitleri aynı olmayabiliyor. Üretim yeri ve içindeki yonga vs. farklı olabiliyor. Bir diğer husus da her RAM anakartın 4 slotu var diye sorunusuz 4 slot çalışmıyor. Anakartın sitesinde uyumlu RAM listeleri var. Test edilmiş RAM'ler oluyor genellikle. O listelere bakarsanız bazı RAM'ler 4 slot, bazı RAM'ler 2 slot çalışıyor diyor. RAM konusunda bildiğim en garanti yöntem bu. Tahmin değil de bu tür olabilecek en garanti (kesin demiyorum) yollar da mevcut RAM seçiminde.
Size de teşekkür ederim.

Yeni ryzen 5000 serisi yarın piyasaya cıkarken eski 3700 x işlemci almak hata olur.En azından 1 kaç gün daha bekler ve yeni işlemcileri gördükten sonra karar versen daha iyi olur..

Yeni Ryzen 5000 serisi yarın piyasaya cıkarken eski 3700 X işlemci almak hata olur. En azından 1 kaç gün daha bekler ve yeni işlemcileri gördükten sonra karar versen daha iyi olur.

Yarın piyasaya çıkacaklarını bilmiyordum. Dediğin gibi birkaç gün beklenebilir. Teşekkürler

Yarın piyasaya çıkacaklarını bilmiyordum. Dediğin gibi birkaç gün beklenebilir. Teşekkürler
Bende senin gibi bu fiyat aralığında bir sistem topluyacağım.5600 x 3500 tl 5800 x 4500 gibi bir fiyata cıkacağı söyleniyor.Yanlız 5600 hariç diğerlerinde soğutucu yok 😞 Fiyatlar belki biraz daha yüksek olabilir yeni işlemcilerin.Doların durumu malum..

Bende senin gibi bu fiyat aralığında bir sistem topluyacağım.5600 x 3500 tl 5800 x 4500 gibi bir fiyata cıkacağı söyleniyor.Yanlız 5600 hariç diğerlerinde soğutucu yok 😞 Fiyatlar belki biraz daha yüksek olabilir yeni işlemcilerin.Doların durumu malum..
O zaman hele bi piyasaya sürülsün de o zaman bakalım hangisi kaç para yada soğutucu durumu nedir. %10 a kadar fiyat farkını tolere edebilirim. Dediğiniz gibi dolar kuru sağolsun gün geçtikçe alacağımız sistem eskiye doğru kayıyor.

Ek olarak Ryzen 5000 serisi için update yapılmış X570 veya B550 anakart lazım diye biliyorum. Daha alt seviye anakartlara ne zaman bios desteği geleceği veya gelip gelmeyeceğini de araştırmak lazım.
Alacağınız firmadan bu anakartlara bios update yapabileceklerini öğrenmeniz lazım. Inventus bu işi yapıyor mesela.

Ek olarak Ryzen 5000 serisi için update yapılmış X570 veya B550 anakart lazım diye biliyorum. Daha alt seviye anakartlara ne zaman bios desteği geleceği veya gelip gelmeyeceğini de araştırmak lazım.
Evet bir de anakart giriyor işin içine. Herhalde 5000 serisi işlemci için ekstra bi kaç bin lira gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı