15000 TL Sistem

3DsMAX 2015 , Mental Ray ve Lumion 4.5 kullanıyorum.(iRay'i active shade de kullanıyorum, güzel) Sahneler genel olarak 3D Kent planı olacak.(Binalardan çiçeklere kadar). Bu yüzden quadroyu yüksek poligon sayıları için seçtim. Viewportta her ikisini de kullanabilirsem 4+4 den 8 GB bellek yeterli olur bana. SLI'ı onun için sordum. Quadro da geforce da ayrı ayrı destekliyor sanırım. 2 si birlikte çalışırsa sistemi değiştirmeyeceğim.
Mental ray ve iRay her iki ekran kartını da kullanabiliyor ama Lumion oyun gibi çalıştığından GTX980 i seçtim.
Toparlarsak, Nvidia'nın sitesinde quadro+GTX konfigürasyonu göremedim. Sanırım bu ikisi birlikte çalışmayacak. Viewportta quadro render'da gtx kullanacağım sanırım..

Hocam bilgiler çok yarım ve yanlış birleşmiş.

Şöyle düzelteyim ; 3Ds MAX tek ekran kartı ile çalışır. Quadro'ları bir kenara bırakın artık, 2015 ile GTX en iyi çözüm. Viewport için 4 GB VRAM yeterli gelmeyebilir, bence bekleyin Titan II veya 8 GB GTX 980(ti) modellerinden birini alın. SLI yapınca VRAM ikiye katlanmıyor, zaten 3DS MAX çift kart desteklemiyor, render alırken motora göre destek bulabilirsiniz, fakat çizim esnasında tek kart çalışacaktır.

Lumion için de dediğiniz gibi GTX 980. Ama Lumion'da çok fazla VRAM istiyor, bence bekleyin 8 GB VRAM'li bir güncel kart alın. Kent planı için sıkıntı yaratır Lumion'da. Yani full detay donatırsanız sahneyi, arka plan boş kalmasın diye heryeri doldurursanız falan sıkıntı çıkabilir.

Mental Ray ve iRay için GTX 980 almak en mantıklısı. 5 Tflop işlemci gücü olan bir karttan bahsediyoruz. Quadrolar GPU renderda kesinlikle GTX'lerin eline su bile dökemez.

Siz önce GTX serisi kartınızı alın, çizim esnasındaki performansı bir görün hele, açın bir evermotion sahnesi, şehri hatta. Ondan sonra tatmin olmazsanız gidin Quadro alın, GTX'den daha az fps aldığınızı görünce o kartı nasıl geri veririm diye düşünürsünüz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ben artık tek kare render için Unreal Engine'a geçiş yapmayı düşünüyorum. Sakin kafayla bir kaç ay otursam başına hakkından gelirim, şu kaliteye bakar mısın.

Son düzenleme:
Açıkcası fikrimi değiştirdiniz. Active shade videosunu görünce çok etkilendim. 2xGtx980 yapabilirim 1000TL'de arta kalır. 2 monitör daha ekleyebilirim. Aklımı çeldiniz. Teşekkür ederim.

Bu kalite normal değil, gerçekten çok iyi

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı