15000 TL'ye oyuncu monitörü önerisi

Bütçe
15000 TL
Genelleme konuşuyorum bu OLED benim başımı ağrıtmaz değil mi uzun bir süre kullanmak istiyorum 3 yıl gibi mesela oyunlarda ghosting ya da diğer ıvır zıvır sorunlar yaşatmaz değil mi aldığımda mükemmel bir şekilde olmasını istiyorum ekran titreme falan yanma olmaz değil mi tavsiye ediyorsunuz fiyatı bayağı iyi.
Umarım stoğu yenilenir kendimi bayağı zorluyacağım almak için ama yapacak bir şey yok 1 kere alıp artık monitör derdini unutmak istiyırum bu bütün sorunlarımı çözermi.

OLED'ler ilk günkü performansını 3 yıl sonra falan koruyamaz fakat ghosting falan mümkün değil. Bildiğimiz LCD'den kat kat iyi olacak. Yani IPS ve VA'dan yine çok daha iyi olacak fakat ilk günkü kadar da iyi olmayacak. Görüntü de keza yine LCD'den çok daha iyi olacak fakat birebir aynı görüntüyü 3 yıl sonra göremezsiniz. Monitors Unboxed'ın 3 yıllık kullanım sonrası kullanım esnasında gözle görülmeyecek şekilde yanma belirtileri gösterdi. Yılda 2000-2500 saat kullandığını söyledi, yani 365 günde 5.5-6.5 saat arası demek. Benim 2 katımı bile kullansanız gözle görülür şekilde yanma olacağını düşünmüyorum dedi. Yani özetle biraz kayıp olur fakat LCD'den kat kat iyi olacak yine. Sadece ilk günkü performans olmayacak.

Samsung da 2 yıl yanma garantisi var. 5 yıl yanmadan kullanırsınız diyemem ama en az 3 yıl gözle görülür yanma sorunu olacağını zannetmiyorum.

Titreme dediğiniz VRR titremesi, oyun oynarken FPS sürekli dalgalanırsa parlaklık da buna bağlı olarak sürekli değişiyor, buna VRR titremesi deniyor. Ben OLED kullanan biri olarak nadiren yaşadığımı söyleyebilirim. G-SYNC/Freesync kapatmak titreme sorununu tamamen çözer. Stabil ve 60 FPS üstü almak yine titremeyi önler.

Buna karşılık ışık almayan bir ortamda siyahlar tam siyah olur. Monitöre fazla ışık gelirse siyahlar biraz griye döner fakat bildiğimiz LCD monitörlerden yine kat kat yüksek olur. Bir de ışık vurunca qd OLED'lerde ekran morlaşıyor fakat rahatsız olacağınız kadar fazla olması için ekranı direkt pencerenin önüne falan koymanız lazım. Ki G6 mat kaplama kullandığı için mor gözükme sorunu daha az olacak. İnanın LCD de yaşadığınız sorunların yanında bunlar dert bile sayılmaz. Bunun dışında yazılar LCD kadar keskin olmayacak ama qd OLED o kadar da kötü değil.

Bir de parlaklığın LCD monitörlerden daha düşük olmasının dışında bir sorun yok sayılır. Aklıma şu anlık başka bir şey gelmedi. Açıkçası LCD monitörlerdeki sorunları say say bitmez. OLED de açıp bir film falan izleyin, hikayeli oyun oynayın falan demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Şöyle göstereyim:

Son düzenleme:

Ya reis sen nasıl bir kralsın Allah senden razı olsun kaç gündür uğraşıyorsun ben FPS oyunları da oynayacağım hikayeli de bir sorun yaratmaz diyorsun G-Sync falan filan dls teknolojilerini de kullanabilirsem muhteşem olur bu arada senin monitörüde merak ettim.
Bir de panel yandı diyelim değiştirtmek aşırı pahalı olur mu ya.

Valorant'ta G-Sync açık titreme olmuyor bende. 600-700 FPS alıyorum, 360Hz sabitleyincede sorun yok. Panel 2 yıl içinde yanarsa diye Samsung garanti veriyor. Büyük ihtimal sıfırıyla değiştirirler. Zaten ücretsiz değişim bu, paralı değil. Ha garanti bittikten sonra yanarsa panel değişimi ücretli olur, panel değişimi monitör kadar pahalı oluyor. Mantıklı olmaz. Ama kullandığın zaman normal monitörlere dönmek istemeyeceksin, hikayeli oyunlarda ve film gibi içeriklerde deneyim efsane oluyor. FPS oyunlarında zaten tepki süresi çok iyi. Ama FPS ve MOBA oyunlarında görüntüde büyük bir değişiklik görmezsin. Bu oyunlar zaten potato grafiklere sahip. RDR2, The Last of Us, Cyberpunk, Alan Wake 2, Silent Hill 2, Resident Evil serisi, Diablo 4 vb oyunlarda büyük farklılıklar oluyor işte.

Bendeki model AW2725DF.

İnşallah şu stok düzelirde alabilirim.
Ben gene bir şey bulur yazarım hadi iyi geceler kral sağ ol.

OLED'in stoğu yenilenmiş kaç gündür sitede yatıp kalkıyorum bugün alabilirim büyük ihtimalle kral sonkez sorayım OLED bana sorun yaşatmaz değil mi ghosting veya OLED'in kendine özel sorunları falan kaç kere söyledin ama bir kez daha söyleyeyim dedim.

Son düzenleme:
Ghosting’in âlâsı var, kocaman simsiyah iz gözüküyor. 100ms tepki süresine sahip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…