15000 TL'ye sistem tavsiyesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sistem toplamayı biliyor musun ? DDR4 ve gereksiz sayılabiliecek donanımlı bir anakarta o DDR3 RAM'ler adam gibi sistem toplayıp geleceğim.
RAM'ler gözümden kaçmış. Ayrıca üslubuna dikkat et. Sistem toplama konusunda senden daha bilgili olduğum ortada.

Benim topladığım sistemdeki RAM'leri değiştirip alabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:

MSI X99S GAMING 7 Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 Anakart

902,06 TL
902,06 TL

Intel Core i7 5820K Soket 2011V3 6 Çekirdekli 3.3GHz 15MB Önbellek 140w İşlemci

1.387,04 TL
1.387,04 TL

GSKILL 16GB (4x4GB) Ripjaws4 Siyah DDR4 2400MHz CL15 1.2V Ouad Kit Ram

1.050,14 TL
1.050,14 TL

Asus GTX TITAN X GDDR5 12GB 384Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kart

5.493,21 TL
5.263,65 TL

COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

643,41 TL
643,41 TL

COOL MASTER V1200 80PLUS PLATINUM 1200W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI

1.193,05 TL
1.193,05 TL

COOL MASTER NEPTON 240M SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ

507,61 TL

SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD

439,72 TL

HDD koymadım kendi ihtiyacınıza göre alırsınız. Monitör klavye mouse gibi parçalarıda zevkinize göre alırsınız. Kasada PSU var ancak yine de bir PSU koydum. Onu kullanırsınız. içinden çıkan PSU yu da satıp oradan klavye vb. için biraz daha bütçe kazanırsını diye düşündüm.

İlk önerilen sistem süpermiş cidden... Gözden kaçma nasıl oluyor onu anlamadım Ben şunu merak ediyorum. Bu bilgisayarda oyun oynayacaksın değil mi. Ben sana bir sistem kurayım. Monitör , tüm oyuncu ekipmanları, hatta bilgisayarını koyacağın bir masa da bulayım. 3000-3500 TL ye halledeyim hepsini. Sonra sana 15 bin lira bütçeyi tamamen kullanarak, güncel en iyi parçalardan oluşan bir sistem kursun biri. Arada alacağın performans farkı ne kadar fark edecek ? Alsan alsan yeni çıkan oyunlarda 15-20 FPS daha çok alacaksın. Sence 11500 lira 15 FPS için biraz fazla değil mi ? Herkesin kendi kararıdır, karışamam, kimse de karışamaz istersen 50000 TL lik sistem kurarsın ama bu kadar müsrif bir sistem kuracağına ne bileyim, bazı yardım kuruluşlarına yardım etsen mesela ? Madem bu kadar paran var, hem Allah katında sevap, ki bu beni o kadar ilgilendirmiyor. Bence daha önemlisi topluma faydan dokunması olurdu... Tabi ki karar senin. Topla dersen 3500 TL ye sana güzel bir sistem toplayayım. DDR4 olsun diyorsa da 5000-5500 TL ye toplayayım. Paranı çöpe atma derim ben. İyi forumlar.

Değerli arkadaşlar ben tüm yorumları okudum cry_z senin sisteminede baktım bu arada çok teşekkürler. Sistem siparişi verdim bilmeyen görmeyenler için yine yazayım sorun değil.

Ben de benzer bi sistem ama birazdaha güçlü sistem kurdum. Bana maliyeti 14200 tl ye denk geldi. Hdd ve bir kaç ürünü henüz almadım. Çok teşekkür ederim sistem kuruldu parçaların elime gelmesini bekliyorum. Sizinle burdan paylaşacagım. Bir forum yöneticimiz benim blöf yaptıgımı düşünse de ben blöf yapmıyorum. Sizinle burdan bu ürünü paylaşacağım bilginize sunayım sistemimi.

ASUS X99 DELUXE ANAKART DDR4
İNTEL İ7 5930K 12 ÇEKİRDEK (6+6)(40 PCI EXPRESS HATLI-DDR4)
CORSAİR LPX 16 (4x4) GB DDR4 RAM
SANDISK 480 GB ULTRA II SSD
EVGA CLASSIFIED GTX 980 (BACK PLATE DAHİL)
COOLER MASTER NEPTON 140XL İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU
CORSAİR VENGEANCE C70 BEYAZ KASA
CORSAİR HX850İ TAM MODULER GÜÇ KAYNAĞI
CORSAİR AF140 MAVİ LEDLİ FAN 2 ADET
AEROCOOL SHARK 140MM KIRMIZI LEDLİ FAN 1 ADET
ASUS CD-DVD WRİTER

Bu kasayı sizinle paylaşacagım özellikle büyük yazdım ki daha net okunsun.

Sevgili Mustafa kardeşim evet dediğim miktar cok bi miktar sana katılıyorum. Parayı çalmıyorum çırpmıyorum araba alıyorum dediğimde bu tepkiyi almayacagıma eminim. Yada başka bişey arabada zevk bu da zevk değil mi? Seni yadırgamıyorum. Kisisel olarak sakın yanlış anlama. Eşimde senin gibi düşünüyor ama ben sigara ve alköl almayan biriyim. Evimde oyun oynayarak zaman geçirme isteğimin nesi israf yada yazık? Sistem önerilern varsa tabiki dikkate alırım. Para kolay kazanılmıyor elbet aldığım her üründen cayma hakkımda var. İyi öneriniz varsa tabi cayarım. Benim buraya gelme nedenim bu zaten ne kadar blöf diye düşünülsede ben sizlerin benden daha güncel olacağını düşünerekten buraya geldim. Konu açtım. Aslında Recep bey veya Ali bey den de bi tavsiye almak isterdim ama onlara bi türlü ulaşamadım. Bende bilgili olarak gördügüm sizlere yazdım. Aşagı yukarı sizin dediklerinizi aldım yine de umarım itici bir görünüm içerisine düşmemişimdir.
Sevgi ve saygılarımla.
Bu arada eklemeden geçemem arkadaşlar. Slı yapılan pc'de oyunlar arasında özellikle 4 k'da kac fps'lik bi fark cıkar diyede sormuş olayım sizlere.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinize ulasinca kasanin icinin resmini disinin resmini kisaca hee acidan resmini merakla bekliyorum

Güle güle oyna arkadaşım. O paraya araba alınır diyen kişiler haksız bence zevk meselesi bende senin gibi bilgisayara çok değer veren kişiyim tabi ki hobi meselesi güzel pc toplamışsın. Bütün parçalar tam takır.

Elinize ulaşınca, "Bu adam yalancı, Gereksiz konu açıyor" gibi yazanların, nasıl bir şekilde fotoğrafa bakacaklarını sabırsızlıkla bekliyorum

@ademarslanturk08 SLI'ın verdiği performans artışı az değil oyununa göre %60-%70 civarında performans artışı oluyor özellikle 4K'da bu fazlasıyla hissedilir. Tek bir GTX 980 4K gaming için yeterli değil. Ama 1080p için GTX 970 ile bütün oyunları en yüksek ayarda oynayabiliyorsun. @Mustafa35 arkadaşımız buna dayanarak performansı aynı olur dedi herhalde çünkü 4K'da tek başına bir GTX 980 bile dayanamazken GTX 970 (3000-3500 liralık sistem) Ultrada 30 FPS verirse şükretmek gerek.

Benim bu sistemde israf diye nitelendirebileceğim tek şey X99 Chipset ve DDR4. Tabi bu benim kişisel görüşüm. Titan X SLI bile koysanız olabilirdi fakat oyun oynamak için X99 DDR4 fazla kaçıyor i7 4790K 16GB RAM Gaming 7 anakart alsanız 2 adet GTX 980 alabilirdiniz. Bunun dışında diğer bileşenlere hiç bir lafım yok ayrıca Kasa gerçekten çok güzel.

@ademarslanturk08 Elbette, dediğim gibi sistemi kullanacak olan sizsiniz ben sadece naçizane fikrimi söyledim. Kırmak, kızdırmak gibi bir amacım yok elbette. Estağfurullah elbette çaldınız falan demek istemedim elbette

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…